Домашній коньяк з спирту
Домашній коньяк з спирту стане відмінною заміною покупного напою середньої цінової категорії. Якщо вам вдасться, то візьміть для приготування винний спирт, але замінити його можна і звичайним 40% (розведеним) етиловим спиртом, якісною горілкою або добре очищеним самогоном.
Головна особливість приготування коньяку полягає в наступному: напою слід додати колір. Зробити це можна керуючись декількома технологіями. У першому рецепті з цією метою ми будемо використовувати палений цукор.
Інгредієнти:
40% спирт - 28 л;
цукор - 65 г;
кора дуба - 1 ст. ложка;
бутони гвоздики - 2 шт.;
мускатний горіх (цілий) - 1/3 шт.
Приготування
В ідеалі, для приготування коньяку зі спирту в домашніх умовах використовують свіжі дубові бочки, але так як у побуті більшості з нас їх немає, замінити аромат деревини допоможе кора дуба. Сам же коньяк будемо наполягати в звичайному банку.
Спершу слід перетворити цукор в темну карамель, помістивши його на середній вогонь в сотейнику. На виході вийде приблизно пара столових ложок карамелі, яку потім охолоджують і розчиняють в спирті. Слідом за карамеллю відправляється і кора дуба, а разом з нею гвоздика і цілого шматочок мускатного горіха. Готову суміш потім накриваємо кришкою і залишаємо в темряві і прохолоді на місяць. Після настоювання напій пропускають через марлевий фільтр.
Звичайно, цей рецепт коньяку можна назвати порівняно швидким, оскільки його наполягання займає все ж не місяць, але і не кілька годин, а цілий тиждень. Смак і колір в даному випадку буде забезпечувати не палений цукор, а кава.
Інгредієнти:
спирт - 12 л;
цукор - 10 г;
кава мелений - 5 г;
лист лавра - 1 шт.;
бутони гвоздики - 2 шт.;
перець (чорний, горошини) - 2 шт.
Приготування
Перелив 40-градусний спирт в банку, розведіть в ньому цукор. На подвійний або потрійний шар марлі висипте кави, покладіть лист лавра, додайте гвоздику і горошини перцю. Зв'язавши краї марлі, сформуйте з неї мішечок і опустіть його в спирт. Залиште напій під кришкою в прохолоді приблизно на тиждень. По завершенні настоювання з напою дістають мішечок і приступають до дегустації.
Додати коньяку не тільки приємний відтінок, але і смак, допоможе шоколад. Завдяки додаванню розтопленого шоколаду напій буде нагадувати приємну, солодкувату наливку.
Інгредієнти:
шоколад чорний - 210 г;
спирт - 14 л;
вода - 355 мл;
ванільний цукор - 5 г;
цукор - 840 р.
Приготування
Розтопіть шоколад будь-яким зручним способом. Після розтоплення залийте шоколад горілкою і залиште масу настоюватися протягом пари днів, час від часу струшуючи напій. Далі слід приготувати простий сироп на основі суміші води і цукру. Як тільки сироп придбає легкий карамельний відтінок, зніміть його з вогню і змішати з ванільним цукром.
Суміш шоколаду і спирту ретельно процідіть, з'єднайте з сиропом, після чого перелийте напій в скляні бутлі і зберігайте в холодильнику протягом кількох діб.
Інгредієнти:
спирт - 540 мл;
чорнослив - 5 шт.;
гвоздика - 1 бутон;
горошини перцю - 3 шт.;
Приготування
Змішайте всі компоненти в посудині з скла і залиште настоюватися в прохолоді на 10 днів. Кожні дві доби ємність з напоєм струшують. Далі коньяк фільтрують через фільтр з вати і марлі, а потім залишають в пляшках ще на пару діб.
Рецепт домашнього коньяку на спирту
Головна особливість приготування коньяку полягає в наступному: напою слід додати колір. Зробити це можна керуючись декількома технологіями. У першому рецепті з цією метою ми будемо використовувати палений цукор.
Інгредієнти:
Приготування
В ідеалі, для приготування коньяку зі спирту в домашніх умовах використовують свіжі дубові бочки, але так як у побуті більшості з нас їх немає, замінити аромат деревини допоможе кора дуба. Сам же коньяк будемо наполягати в звичайному банку.
Спершу слід перетворити цукор в темну карамель, помістивши його на середній вогонь в сотейнику. На виході вийде приблизно пара столових ложок карамелі, яку потім охолоджують і розчиняють в спирті. Слідом за карамеллю відправляється і кора дуба, а разом з нею гвоздика і цілого шматочок мускатного горіха. Готову суміш потім накриваємо кришкою і залишаємо в темряві і прохолоді на місяць. Після настоювання напій пропускають через марлевий фільтр.
Домашній коньяк із спирту – швидкий рецепт
Звичайно, цей рецепт коньяку можна назвати порівняно швидким, оскільки його наполягання займає все ж не місяць, але і не кілька годин, а цілий тиждень. Смак і колір в даному випадку буде забезпечувати не палений цукор, а кава.
Інгредієнти:
Приготування
Перелив 40-градусний спирт в банку, розведіть в ньому цукор. На подвійний або потрійний шар марлі висипте кави, покладіть лист лавра, додайте гвоздику і горошини перцю. Зв'язавши краї марлі, сформуйте з неї мішечок і опустіть його в спирт. Залиште напій під кришкою в прохолоді приблизно на тиждень. По завершенні настоювання з напою дістають мішечок і приступають до дегустації.
Домашній коньяк з спирту з шоколадом
Додати коньяку не тільки приємний відтінок, але і смак, допоможе шоколад. Завдяки додаванню розтопленого шоколаду напій буде нагадувати приємну, солодкувату наливку.
Інгредієнти:
Приготування
Розтопіть шоколад будь-яким зручним способом. Після розтоплення залийте шоколад горілкою і залиште масу настоюватися протягом пари днів, час від часу струшуючи напій. Далі слід приготувати простий сироп на основі суміші води і цукру. Як тільки сироп придбає легкий карамельний відтінок, зніміть його з вогню і змішати з ванільним цукром.
Суміш шоколаду і спирту ретельно процідіть, з'єднайте з сиропом, після чого перелийте напій в скляні бутлі і зберігайте в холодильнику протягом кількох діб.
Як приготувати домашній коньяк з спирту з чорносливом?
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте всі компоненти в посудині з скла і залиште настоюватися в прохолоді на 10 днів. Кожні дві доби ємність з напоєм струшують. Далі коньяк фільтрують через фільтр з вати і марлі, а потім залишають в пляшках ще на пару діб.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коньяк в домашніх умовах
Приготування домашнього коньяку з нуля – тривала і непроста задача, але завжди виправдовує витрати сил і часу, завдяки прекрасному підсумкового
Як зробити коньяк в домашніх умовах?
З безлічі домашніх міцних напоїв, слід зазначити коньяк. Хоча його рецептура, смак, аромат і інші достоїнства далекі від оригіналу, все ж він
Домашній коньяк з горілки
Рецептів домашніх алкогольних напоїв неймовірне безліч і варто приділити особливу увагу виготовленню коньяку. Далі опишемо максимально зрозуміло
Журавлинна настоянка на спирту в домашніх умовах
Скориставшись запропонованими далі рецептами, ви без праці зможете зробити чудовий яскравий алкогольний напій. Журавлинну настоянку на основі спирту
Настоянка з журавлини на спирту
Журавлина на спирту - дуже приємний напій, який більше полюбляють жінки, ніж чоловіки. Зробити його легко, треба тільки мати під рукою пару
Як зробити коньяк з спирту?
Коньяк - популярний алкогольний напій, і сьогодні ми розповімо, як його зробити з спирту в домашніх умовах. Тут головне запастися терпінням, адже