Домашній коньяк з спирту стане відмінною заміною покупного напою середньої цінової категорії. Якщо вам вдасться, то візьміть для приготування винний спирт, але замінити його можна і звичайним 40% (розведеним) етиловим спиртом, якісною горілкою або добре очищеним самогоном.
Рецепт домашнього коньяку на спирту
Головна особливість приготування коньяку полягає в наступному: напою слід додати колір. Зробити це можна керуючись декількома технологіями. У першому рецепті з цією метою ми будемо використовувати палений цукор.
Інгредієнти: 40% спирт - 28 л; цукор - 65 г; кора дуба - 1 ст. ложка; бутони гвоздики - 2 шт.; мускатний горіх (цілий) - 1/3 шт. Приготування В ідеалі, для приготування коньяку зі спирту в домашніх умовах використовують свіжі дубові бочки, але так як у побуті більшості з нас їх немає, замінити аромат деревини допоможе кора дуба. Сам же коньяк будемо наполягати в звичайному банку.
Спершу слід перетворити цукор в темну карамель, помістивши його на середній вогонь в сотейнику. На виході вийде приблизно пара столових ложок карамелі, яку потім охолоджують і розчиняють в спирті. Слідом за карамеллю відправляється і кора дуба, а разом з нею гвоздика і цілого шматочок мускатного горіха. Готову суміш потім накриваємо кришкою і залишаємо в темряві і прохолоді на місяць. Після настоювання напій пропускають через марлевий фільтр.
Домашній коньяк із спирту – швидкий рецепт
Звичайно, цей рецепт коньяку можна назвати порівняно швидким, оскільки його наполягання займає все ж не місяць, але і не кілька годин, а цілий тиждень. Смак і колір в даному випадку буде забезпечувати не палений цукор, а кава.
Інгредієнти: спирт - 12 л; цукор - 10 г; кава мелений - 5 г; лист лавра - 1 шт.; бутони гвоздики - 2 шт.; перець (чорний, горошини) - 2 шт. Приготування Перелив 40-градусний спирт в банку, розведіть в ньому цукор. На подвійний або потрійний шар марлі висипте кави, покладіть лист лавра, додайте гвоздику і горошини перцю. Зв'язавши краї марлі, сформуйте з неї мішечок і опустіть його в спирт. Залиште напій під кришкою в прохолоді приблизно на тиждень. По завершенні настоювання з напою дістають мішечок і приступають до дегустації.
Домашній коньяк з спирту з шоколадом
Додати коньяку не тільки приємний відтінок, але і смак, допоможе шоколад. Завдяки додаванню розтопленого шоколаду напій буде нагадувати приємну, солодкувату наливку.
Інгредієнти: шоколад чорний - 210 г; спирт - 14 л; вода - 355 мл; ванільний цукор - 5 г; цукор - 840 р. Приготування Розтопіть шоколад будь-яким зручним способом. Після розтоплення залийте шоколад горілкою і залиште масу настоюватися протягом пари днів, час від часу струшуючи напій. Далі слід приготувати простий сироп на основі суміші води і цукру. Як тільки сироп придбає легкий карамельний відтінок, зніміть його з вогню і змішати з ванільним цукром.
Суміш шоколаду і спирту ретельно процідіть, з'єднайте з сиропом, після чого перелийте напій в скляні бутлі і зберігайте в холодильнику протягом кількох діб.
Як приготувати домашній коньяк з спирту з чорносливом?
Інгредієнти: спирт - 540 мл; чорнослив - 5 шт.; гвоздика - 1 бутон; горошини перцю - 3 шт.; Приготування Змішайте всі компоненти в посудині з скла і залиште настоюватися в прохолоді на 10 днів. Кожні дві доби ємність з напоєм струшують. Далі коньяк фільтрують через фільтр з вати і марлі, а потім залишають в пляшках ще на пару діб.