Коньяк з горілки в домашніх умовах - рецепти
Пропонуємо вам рецепти коньяку, які можна зробити самим в домашніх умовах, але не на основі винного спирту, а з горілки. Такий спосіб виготовлення не зробить смак напою гірше, а ваші гості не зможуть відрізнити його від натурального.
Інгредієнти:
горілка – 1 л;
корінь імбиру – 80 г;
листовий чорний чай – 1 десертна ложка;
запашний перець – 5 шт.;
коричневий цукор – 80 г;
гвоздика – 6 бутонів.
Приготування
У каструлю відповідного розміру натираємо потрібну кількість імбирного кореня, кладемо горошини запашного перцю і бутони ароматною гвоздики. Заливаємо цей чудовий збір прянощів горілкою і відправляємо ємність на пальник плити, виставивши дуже слабкий вогонь. Висипаємо сюди цукор коричневого кольору і розмішуємо. Чай заливаємо трьома столовими ложками окропу і коли горілка прогріється максимум до 35 градусів вимикаємо газ, а чай вливаємо в ємність каструлі разом з чаїнки. Накриваємо все кришечкою і хай так стоїть, остигає. Після виносимо каструлю в холод і чекаємо до ранку. Ранок, отриманий коньяк ретельно проціджуємо і можемо сміливо приступати до його дегустації.
Інгредієнти:
горілка – 2 л;
аптечна кора дуба – 3 ст. ложки;
крупнолистовий чорний чай (з бергамотом) – 4 ч. ложки;
перець запашний – 4 горошини;
цукрова пудра – 2 ст. ложки;
кориця – 2 палички.
Приготування
В чистий бутель, спеціально підготовлений для приготування в ньому коньяку виливаємо всю горілку. Далі додаємо в неї аптечну кору дуба, але якщо ви віддаєте перевагу зібрати її самим то, будь ласка, однозначно гірше не буде. В якості наступного інгредієнта висипаємо в бутель крупнолистовий чорний чай з додаванням бергамоту. Горошини перцю ми пару раз придавлюємо чимось важким, щоб розплющити їх, тим самим розкриваючи зсередини їх аромат і також відправляємо все в загальну ємність. В кінці вводимо в наш майбутній коньяк поламані надвоє палички кориці, цукрову пудру і з допомогою великою довжиною ложки розмішуємо все протягом 2-3 хвилин. Бутель прикриваємо звичайної капроновою кришкою і відносимо його в містечко прохолодніше, де на нього не буде потрапляти світло.
Протягом трьох тижнів забудьте і не згадуйте про це коньячке, зате після можете відразу кликати гостей, оскільки такий напій вас вже точно не підведе!
Інгредієнти:
горілка – 07 л;
ванілін – 1/3 ч. ложки;
чорнослив – 7 шт.;
мускатний горіх (мелений) – 05 ч. ложки;
кориця (мелена) – 05 ч. ложки;
цукровий пісок – 1 десертна ложка;
чорний чай (пакетований) – 1 шт.
Приготування
Для цього рецепта достатньо буде літрової банки, в яку насипаємо спочатку всі сипучі: мускатний горіх, цукровий пісок, корицю і ванілін. Далі заливаємо це все обраної за власним смаком горілкою, прикриваємо ємність кришкою і гарненько збовтуємо баночку. Відкриваємо, викладаємо сюди ретельно промитий чорнослив, акуратно занурюємо в горілку пакетик улюбленого чорного чаю, стежачи за тим, щоб не потонула його етикетка. Знову закриваємо і визначаємо в саме затишне, з прохолодною температурою місце. Залишаємо там коньяк на 15 а то й 2 тижні. Перед тим як почати його дегустацію, проціджуємо вміст баночки через вату або вчетверо складену марлю 2-3 рази.
Швидкий рецепт домашнього коньяку з горілки
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю відповідного розміру натираємо потрібну кількість імбирного кореня, кладемо горошини запашного перцю і бутони ароматною гвоздики. Заливаємо цей чудовий збір прянощів горілкою і відправляємо ємність на пальник плити, виставивши дуже слабкий вогонь. Висипаємо сюди цукор коричневого кольору і розмішуємо. Чай заливаємо трьома столовими ложками окропу і коли горілка прогріється максимум до 35 градусів вимикаємо газ, а чай вливаємо в ємність каструлі разом з чаїнки. Накриваємо все кришечкою і хай так стоїть, остигає. Після виносимо каструлю в холод і чекаємо до ранку. Ранок, отриманий коньяк ретельно проціджуємо і можемо сміливо приступати до його дегустації.
Домашній коньяк з горілки на дубовій корі
Інгредієнти:
Приготування
В чистий бутель, спеціально підготовлений для приготування в ньому коньяку виливаємо всю горілку. Далі додаємо в неї аптечну кору дуба, але якщо ви віддаєте перевагу зібрати її самим то, будь ласка, однозначно гірше не буде. В якості наступного інгредієнта висипаємо в бутель крупнолистовий чорний чай з додаванням бергамоту. Горошини перцю ми пару раз придавлюємо чимось важким, щоб розплющити їх, тим самим розкриваючи зсередини їх аромат і також відправляємо все в загальну ємність. В кінці вводимо в наш майбутній коньяк поламані надвоє палички кориці, цукрову пудру і з допомогою великою довжиною ложки розмішуємо все протягом 2-3 хвилин. Бутель прикриваємо звичайної капроновою кришкою і відносимо його в містечко прохолодніше, де на нього не буде потрапляти світло.
Протягом трьох тижнів забудьте і не згадуйте про це коньячке, зате після можете відразу кликати гостей, оскільки такий напій вас вже точно не підведе!
Як зробити домашній коньяк з горілки з чорносливом?
Інгредієнти:
Приготування
Для цього рецепта достатньо буде літрової банки, в яку насипаємо спочатку всі сипучі: мускатний горіх, цукровий пісок, корицю і ванілін. Далі заливаємо це все обраної за власним смаком горілкою, прикриваємо ємність кришкою і гарненько збовтуємо баночку. Відкриваємо, викладаємо сюди ретельно промитий чорнослив, акуратно занурюємо в горілку пакетик улюбленого чорного чаю, стежачи за тим, щоб не потонула його етикетка. Знову закриваємо і визначаємо в саме затишне, з прохолодною температурою місце. Залишаємо там коньяк на 15 а то й 2 тижні. Перед тим як почати його дегустацію, проціджуємо вміст баночки через вату або вчетверо складену марлю 2-3 рази.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коньяк з самогону в домашніх умовах - рецепт
Ця стаття стане у пригоді любителям різних домашніх міцних напоїв. Пропонуємо трохи поекспериментувати і створити відмінний коньяк на основі
Коньяк в домашніх умовах
Приготування домашнього коньяку з нуля – тривала і непроста задача, але завжди виправдовує витрати сил і часу, завдяки прекрасному підсумкового
Як зробити коньяк в домашніх умовах?
З безлічі домашніх міцних напоїв, слід зазначити коньяк. Хоча його рецептура, смак, аромат і інші достоїнства далекі від оригіналу, все ж він
Домашній коньяк з горілки
Рецептів домашніх алкогольних напоїв неймовірне безліч і варто приділити особливу увагу виготовленню коньяку. Далі опишемо максимально зрозуміло
Домашній коньяк з спирту
Для справжніх поціновувачів коньяку домашній напій навряд чи замінить марочний. А для тих, хто в ньому не особливо розбирається, але цінує смачний і
Як зробити коньяк з спирту?
Коньяк - популярний алкогольний напій, і сьогодні ми розповімо, як його зробити з спирту в домашніх умовах. Тут головне запастися терпінням, адже