Вернуться назад Распечатать

Коньяк з горілки в домашніх умовах - рецепти

Коньяк з горілки в домашніх умовах - рецепти
Пропонуємо вам рецепти коньяку, які можна зробити самим в домашніх умовах, але не на основі винного спирту, а з горілки. Такий спосіб виготовлення не зробить смак напою гірше, а ваші гості не зможуть відрізнити його від натурального.

Швидкий рецепт домашнього коньяку з горілки


Інгредієнти:

  • горілка – 1 л;

  • корінь імбиру – 80 г;

  • листовий чорний чай – 1 десертна ложка;

  • запашний перець – 5 шт.;

  • коричневий цукор – 80 г;

  • гвоздика – 6 бутонів.


  • Приготування
    У каструлю відповідного розміру натираємо потрібну кількість імбирного кореня, кладемо горошини запашного перцю і бутони ароматною гвоздики. Заливаємо цей чудовий збір прянощів горілкою і відправляємо ємність на пальник плити, виставивши дуже слабкий вогонь. Висипаємо сюди цукор коричневого кольору і розмішуємо. Чай заливаємо трьома столовими ложками окропу і коли горілка прогріється максимум до 35 градусів вимикаємо газ, а чай вливаємо в ємність каструлі разом з чаїнки. Накриваємо все кришечкою і хай так стоїть, остигає. Після виносимо каструлю в холод і чекаємо до ранку. Ранок, отриманий коньяк ретельно проціджуємо і можемо сміливо приступати до його дегустації.

    Домашній коньяк з горілки на дубовій корі


    Інгредієнти:

  • горілка – 2 л;

  • аптечна кора дуба – 3 ст. ложки;

  • крупнолистовий чорний чай (з бергамотом) – 4 ч. ложки;

  • перець запашний – 4 горошини;

  • цукрова пудра – 2 ст. ложки;

  • кориця – 2 палички.


  • Приготування
    В чистий бутель, спеціально підготовлений для приготування в ньому коньяку виливаємо всю горілку. Далі додаємо в неї аптечну кору дуба, але якщо ви віддаєте перевагу зібрати її самим то, будь ласка, однозначно гірше не буде. В якості наступного інгредієнта висипаємо в бутель крупнолистовий чорний чай з додаванням бергамоту. Горошини перцю ми пару раз придавлюємо чимось важким, щоб розплющити їх, тим самим розкриваючи зсередини їх аромат і також відправляємо все в загальну ємність. В кінці вводимо в наш майбутній коньяк поламані надвоє палички кориці, цукрову пудру і з допомогою великою довжиною ложки розмішуємо все протягом 2-3 хвилин. Бутель прикриваємо звичайної капроновою кришкою і відносимо його в містечко прохолодніше, де на нього не буде потрапляти світло.
    Протягом трьох тижнів забудьте і не згадуйте про це коньячке, зате після можете відразу кликати гостей, оскільки такий напій вас вже точно не підведе!

    Як зробити домашній коньяк з горілки з чорносливом?


    Інгредієнти:

  • горілка – 07 л;

  • ванілін – 1/3 ч. ложки;

  • чорнослив – 7 шт.;

  • мускатний горіх (мелений) – 05 ч. ложки;

  • кориця (мелена) – 05 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 1 десертна ложка;

  • чорний чай (пакетований) – 1 шт.


  • Приготування
    Для цього рецепта достатньо буде літрової банки, в яку насипаємо спочатку всі сипучі: мускатний
    Коньяк з горілки в домашніх умовах - рецепти
    горіх, цукровий пісок, корицю і ванілін. Далі заливаємо це все обраної за власним смаком горілкою, прикриваємо ємність кришкою і гарненько збовтуємо баночку. Відкриваємо, викладаємо сюди ретельно промитий чорнослив, акуратно занурюємо в горілку пакетик улюбленого чорного чаю, стежачи за тим, щоб не потонула його етикетка. Знову закриваємо і визначаємо в саме затишне, з прохолодною температурою місце. Залишаємо там коньяк на 15 а то й 2 тижні. Перед тим як почати його дегустацію, проціджуємо вміст баночки через вату або вчетверо складену марлю 2-3 рази.