Пропонуємо вам рецепти коньяку, які можна зробити самим в домашніх умовах, але не на основі винного спирту, а з горілки. Такий спосіб виготовлення не зробить смак напою гірше, а ваші гості не зможуть відрізнити його від натурального.
Швидкий рецепт домашнього коньяку з горілки
Інгредієнти: горілка – 1 л; корінь імбиру – 80 г; листовий чорний чай – 1 десертна ложка; запашний перець – 5 шт.; коричневий цукор – 80 г; гвоздика – 6 бутонів. Приготування У каструлю відповідного розміру натираємо потрібну кількість імбирного кореня, кладемо горошини запашного перцю і бутони ароматною гвоздики. Заливаємо цей чудовий збір прянощів горілкою і відправляємо ємність на пальник плити, виставивши дуже слабкий вогонь. Висипаємо сюди цукор коричневого кольору і розмішуємо. Чай заливаємо трьома столовими ложками окропу і коли горілка прогріється максимум до 35 градусів вимикаємо газ, а чай вливаємо в ємність каструлі разом з чаїнки. Накриваємо все кришечкою і хай так стоїть, остигає. Після виносимо каструлю в холод і чекаємо до ранку. Ранок, отриманий коньяк ретельно проціджуємо і можемо сміливо приступати до його дегустації.
Домашній коньяк з горілки на дубовій корі
Інгредієнти: горілка – 2 л; аптечна кора дуба – 3 ст. ложки; крупнолистовий чорний чай (з бергамотом) – 4 ч. ложки; перець запашний – 4 горошини; цукрова пудра – 2 ст. ложки; кориця – 2 палички. Приготування В чистий бутель, спеціально підготовлений для приготування в ньому коньяку виливаємо всю горілку. Далі додаємо в неї аптечну кору дуба, але якщо ви віддаєте перевагу зібрати її самим то, будь ласка, однозначно гірше не буде. В якості наступного інгредієнта висипаємо в бутель крупнолистовий чорний чай з додаванням бергамоту. Горошини перцю ми пару раз придавлюємо чимось важким, щоб розплющити їх, тим самим розкриваючи зсередини їх аромат і також відправляємо все в загальну ємність. В кінці вводимо в наш майбутній коньяк поламані надвоє палички кориці, цукрову пудру і з допомогою великою довжиною ложки розмішуємо все протягом 2-3 хвилин. Бутель прикриваємо звичайної капроновою кришкою і відносимо його в містечко прохолодніше, де на нього не буде потрапляти світло.
Протягом трьох тижнів забудьте і не згадуйте про це коньячке, зате після можете відразу кликати гостей, оскільки такий напій вас вже точно не підведе!
Як зробити домашній коньяк з горілки з чорносливом?
Інгредієнти: горілка – 07 л; ванілін – 1/3 ч. ложки; чорнослив – 7 шт.; мускатний горіх (мелений) – 05 ч. ложки; кориця (мелена) – 05 ч. ложки; цукровий пісок – 1 десертна ложка; чорний чай (пакетований) – 1 шт. Приготування Для цього рецепта достатньо буде літрової банки, в яку насипаємо спочатку всі сипучі: мускатний
горіх, цукровий пісок, корицю і ванілін. Далі заливаємо це все обраної за власним смаком горілкою, прикриваємо ємність кришкою і гарненько збовтуємо баночку. Відкриваємо, викладаємо сюди ретельно промитий чорнослив, акуратно занурюємо в горілку пакетик улюбленого чорного чаю, стежачи за тим, щоб не потонула його етикетка. Знову закриваємо і визначаємо в саме затишне, з прохолодною температурою місце. Залишаємо там коньяк на 15 а то й 2 тижні. Перед тим як почати його дегустацію, проціджуємо вміст баночки через вату або вчетверо складену марлю 2-3 рази.