Компот з кизилу
Компот з кизилу не тільки смачний, а й надзвичайно корисний. При постійному його вживанні завдяки своїм численним цінним властивостям напій буде сприяти позбавленню та профілактики багатьох недуг, а також зміцненню організму і імунітету.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
кизил з кісточками – 2 склянки;
цукровий пісок – 1 склянка;
вода очищена – приблизно 25 л.
Приготування
Ягоди кизилу для приготування компоту перебираємо, позбавляємося від зіпсованих і примятых, а хороші екземпляри споліскуємо прохолодною водою і закладаємо в стерильні банки. Доводимо до кипіння необхідну кількість очищеної води і розливаємо його по підготовленим судинах з ягодами. Прикриваємо ємності прокип'яченими металевими кришками і залишаємо настоятися хвилин на тридцять. По закінченні часу воду зливаємо знову в каструлю, даємо закипіти і знову розливаємо по банках з кизилом. Ще через тридцять хвилин зливаємо відвар в останній раз і ставимо кип'ятитися. У кожну банку з кизилом насипаємо по склянці цукрового піску, після чого заливаємо вміст киплячим відваром, укупориваем кришки і ставимо для повільного остигання кришками вниз під ковдру.
Інгредієнти:
кизил свіжий або заморожений – 300 г;
яблука – 300 г;
цукровий пісок – 170 г;
вода очищена – 2 л.
Приготування
Особливо насиченим на смак і ароматним виходить компот, зварений у мультиварочном пристрої. Його можна приготувати зі свіжих кизилових ягід, так і з заморожених. В даному випадку ми додамо до ягід свіжих яблук. При бажанні можна при варінні доповнити також напій гілочкою м'яти або паличкою кориці. Це тільки поліпшить смак, зробить багатшими і ароматні.
Вимиті свіжі або заморожені ягоди кизилу поміщаємо в ємність мультиустройства, додаємо також розрізані на часточки яблучні плоди і заливаємо компоненти підігрітою до кипіння водичкою. Всипаємо в компот цукровий пісок, розмішуємо і включаємо режим «Гасіння» на годину. По закінченні часу компотик перелити в глечик, даємо йому охолонути і можемо пробувати.
Інгредієнти:
кизил свіжий або заморожений – 170 г;
ожина – 120 г;
яблука – 280 м;
цукровий пісок – 170 г;
лимонний сік – 10 мл;
вода очищена – 2 л.
Приготування
Надзвичайно вітамінний і приголомшливо смачний узвар з кизилу і яблук виходить, якщо приготувати його з додаванням ожини і лимонного соку. Для цього промитий кизил і ожину закладаємо в каструлю, додаємо попередньо очищені від серцевини з насінням і розрізані на часточки яблучні плоди і заливаємо компоненти підігрітою до кипіння водою очищеною. Всипаємо також цукровий пісок, вливаємо лимонний сік, даємо вмісту посуду закипіти. Варимо протягом трьох-п'яти хвилин, після чого знімаємо ємність з вогню, даємо повністю охолонути і настоятися при закритій кришці.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну літрову банку:
кизил – 195 г;
груші середнього розміру – 2 шт.;
яблука середнього розміру – 2 шт.;
цукровий пісок – 75 г;
вода очищена – 05 л.
Приготування
Заготовити такий компот на зиму надзвичайно просто. Досить тільки вимити кизил, груші і яблука і закласти в банки. Яблучні та грушеві плоди необхідно попередньо розрізати на часточки. Насипаємо в кожну ємність цукор, заливаємо вміст банки підігрітою до кипіння водичкою, прикриваємо кришкою і ставимо в посудину з киплячою водою стерилізуватися. Через двадцять п'ять хвилин укупориваем кришки і даємо заготівлях охолонути.
Як варити компот з кизилу з кісточкою - рецепт на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:
Приготування
Ягоди кизилу для приготування компоту перебираємо, позбавляємося від зіпсованих і примятых, а хороші екземпляри споліскуємо прохолодною водою і закладаємо в стерильні банки. Доводимо до кипіння необхідну кількість очищеної води і розливаємо його по підготовленим судинах з ягодами. Прикриваємо ємності прокип'яченими металевими кришками і залишаємо настоятися хвилин на тридцять. По закінченні часу воду зливаємо знову в каструлю, даємо закипіти і знову розливаємо по банках з кизилом. Ще через тридцять хвилин зливаємо відвар в останній раз і ставимо кип'ятитися. У кожну банку з кизилом насипаємо по склянці цукрового піску, після чого заливаємо вміст киплячим відваром, укупориваем кришки і ставимо для повільного остигання кришками вниз під ковдру.
Компот з кизилу і яблук в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Особливо насиченим на смак і ароматним виходить компот, зварений у мультиварочном пристрої. Його можна приготувати зі свіжих кизилових ягід, так і з заморожених. В даному випадку ми додамо до ягід свіжих яблук. При бажанні можна при варінні доповнити також напій гілочкою м'яти або паличкою кориці. Це тільки поліпшить смак, зробить багатшими і ароматні.
Вимиті свіжі або заморожені ягоди кизилу поміщаємо в ємність мультиустройства, додаємо також розрізані на часточки яблучні плоди і заливаємо компоненти підігрітою до кипіння водичкою. Всипаємо в компот цукровий пісок, розмішуємо і включаємо режим «Гасіння» на годину. По закінченні часу компотик перелити в глечик, даємо йому охолонути і можемо пробувати.
Компот з кизилу і ожини
Інгредієнти:
Приготування
Надзвичайно вітамінний і приголомшливо смачний узвар з кизилу і яблук виходить, якщо приготувати його з додаванням ожини і лимонного соку. Для цього промитий кизил і ожину закладаємо в каструлю, додаємо попередньо очищені від серцевини з насінням і розрізані на часточки яблучні плоди і заливаємо компоненти підігрітою до кипіння водою очищеною. Всипаємо також цукровий пісок, вливаємо лимонний сік, даємо вмісту посуду закипіти. Варимо протягом трьох-п'яти хвилин, після чого знімаємо ємність з вогню, даємо повністю охолонути і настоятися при закритій кришці.
Компот з кизилу, груш і яблук на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну літрову банку:
Приготування
Заготовити такий компот на зиму надзвичайно просто. Досить тільки вимити кизил, груші і яблука і закласти в банки. Яблучні та грушеві плоди необхідно попередньо розрізати на часточки. Насипаємо в кожну ємність цукор, заливаємо вміст банки підігрітою до кипіння водичкою, прикриваємо кришкою і ставимо в посудину з киплячою водою стерилізуватися. Через двадцять п'ять хвилин укупориваем кришки і даємо заготівлях охолонути.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з кизилу
Кизилове варення має кислуватий, трохи терпкий смак, густу текстуру та гарний колір. Крім іншого, відомо, що ласощі має певні лікувальні властивості.
Компот з кизилу на зиму
Хоч смак самих плодів кизилу зрозумілий і любимо далеко не багатьма, напої з його ягід виходять приголомшливо смачними. Пропонуємо кілька цікавих
Компот з глоду
Пустити в хід велику кількість корисних ягід можна шляхом приготування всіляких компотів. Далі опишемо, як зварити прекрасний напій з глоду і
Компот з аличі з кісточками на зиму
Ідеальний спосіб впоратися з великим урожаєм фруктів - це закрити з них компот. Він і зберігається довше, і клопоту з ним менше. Пропонуємо
Компот з аличі на зиму
Якщо ви любите аличу, заготовте її у вигляді ароматного компоту. Напій виходить дуже яскравим, в міру солодким, навіть трохи кисленьким. Процес
Компот з айви
Айва - своєрідний продукт, який рідко вживають сирим, але зате з нього виходять чудовий варення і компоти. Ось про останніх ми і поговоримо в нашій