Соус сальса - класичний рецепт
Бажаєте відчути смак мексиканської кухні? Тоді приготуйте мексиканський соус сальса. З ним будь-яке м'ясне блюдо або ж просто хлібна коржик або чіпси будуть вкушаться саме по-мексиканськи. Існує маса різновидів приготування цього соусу, і навіть його класичний рецепт має масу варіацій. Пропонуємо лише деякі з них.
Інгредієнти:
помідори – 3 шт.;
манго – 1 шт.;
лимон – 1 шт.;
салатний цибуля – 75 г;
олія оливкова – 20 мл;
рідкий мед – 35 мл;
червоний гострий перець – 1 шт.;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
свіжа зелень майорану – 1 невеликий пучок;
свіжа зелень базиліка – 1 невеликий пучок.
Приготування
Плід манго очищаємо і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками. Томати моєму, робимо зверху хрестоподібні надрізи, ошпарюємо плоди окропом і позбавляє від шкурок. Також чистимо і шаткуємо дрібненькими кубиками салатний цибулю і покласти підготовлені овочі в глибоку миску.
В окремому посуді змішуємо рідкий мед, сік одного лимона, додаємо подрібнений червоний перець, сіль, мелений чорний перець, оливкова олія, дрібненько нашатковану свіжу зелень, перемішуємо все хорошенечко. Вливаємо отриману заправку до подрібненим овочів з манго, ретельно розмішуємо, трохи розминаємо товкачиком, ставимо в холодильник на сорок п'ять хвилин, і можемо пробувати.
Це сирий варіант соусу сальса. Можна проварити кілька хвилин на повільному вогні, а зелень додати в кінці варіння і перемішати. Таким чином, отримаємо трохи іншу структуру і смак соусу сальса. Також можна додати в нього трохи подрібненого часнику, що додасть соусу деякої пікантності.
Інгредієнти:
дрібні зелені помідори – 500 г;
часник – 3-4 зубчики;
зелений гіркий перець – 1 шт.;
ріпчаста цибуля – 65 г;
свіжа зелень кінзи – 1 пучок;
лайм – 05 шт.;
олія оливкова – 20 мл;
сіль – 10 г або по смаку.
Приготування
Вимиті і обсушені зелені помідори, розрізаємо навпіл і отримуємо насіння. Також видаляємо плодоніжки і насінну коробку у гіркого перцю, чистимо часник і цибулю. Далі нам необхідно подрібнити компоненти досить дрібно, але щоб зберігалася консистенція шматочками. Для цього можна подрібнити всі підготовлені овочі разом із зеленню кінзи в чаші блендера, або пропустити два рази через м'ясорубку. В отримане пюре додаємо сік половинки лайма, оливкова олія, сіль і перемішуємо. Соус сальса верде готовий до вживання.
Класичний рецепт приготування мексиканського соусу сальса
Інгредієнти:
Приготування
Плід манго очищаємо і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками. Томати моєму, робимо зверху хрестоподібні надрізи, ошпарюємо плоди окропом і позбавляє від шкурок. Також чистимо і шаткуємо дрібненькими кубиками салатний цибулю і покласти підготовлені овочі в глибоку миску.
В окремому посуді змішуємо рідкий мед, сік одного лимона, додаємо подрібнений червоний перець, сіль, мелений чорний перець, оливкова олія, дрібненько нашатковану свіжу зелень, перемішуємо все хорошенечко. Вливаємо отриману заправку до подрібненим овочів з манго, ретельно розмішуємо, трохи розминаємо товкачиком, ставимо в холодильник на сорок п'ять хвилин, і можемо пробувати.
Це сирий варіант соусу сальса. Можна проварити кілька хвилин на повільному вогні, а зелень додати в кінці варіння і перемішати. Таким чином, отримаємо трохи іншу структуру і смак соусу сальса. Також можна додати в нього трохи подрібненого часнику, що додасть соусу деякої пікантності.
Соус сальса верде в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Вимиті і обсушені зелені помідори, розрізаємо навпіл і отримуємо насіння. Також видаляємо плодоніжки і насінну коробку у гіркого перцю, чистимо часник і цибулю. Далі нам необхідно подрібнити компоненти досить дрібно, але щоб зберігалася консистенція шматочками. Для цього можна подрібнити всі підготовлені овочі разом із зеленню кінзи в чаші блендера, або пропустити два рази через м'ясорубку. В отримане пюре додаємо сік половинки лайма, оливкова олія, сіль і перемішуємо. Соус сальса верде готовий до вживання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сальса – рецепт
Для любителів насичених страв мексиканської кухні пропонуємо кілька рецептів традиційної сальси. Цей чудовий соус неймовірно просто приготувати, про
Соус сальса - рецепт
Якщо ви любите гострі страви, то цей рецепт доведеться вам до вподоби. Соус сальса відноситься до мексиканської кухні. Його головний і незмінний
Сальса з манго
Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Мексиканський суп з кукурудзою
Варіантів створення мексиканського кукурудзяного супу досить багато. Але основа завжди одна - курячий бульйон і консервована кукурудза. А з рештою
Гостра сальса
Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також