Бажаєте відчути смак мексиканської кухні? Тоді приготуйте мексиканський соус сальса. З ним будь-яке м'ясне блюдо або ж просто хлібна коржик або чіпси будуть вкушаться саме по-мексиканськи. Існує маса різновидів приготування цього соусу, і навіть його класичний рецепт має масу варіацій. Пропонуємо лише деякі з них.
Класичний рецепт приготування мексиканського соусу сальса
Інгредієнти: помідори – 3 шт.; манго – 1 шт.; лимон – 1 шт.; салатний цибуля – 75 г; олія оливкова – 20 мл; рідкий мед – 35 мл; червоний гострий перець – 1 шт.; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; свіжа зелень майорану – 1 невеликий пучок; свіжа зелень базиліка – 1 невеликий пучок. Приготування Плід манго очищаємо і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками. Томати моєму, робимо зверху хрестоподібні надрізи, ошпарюємо плоди окропом і позбавляє від шкурок. Також чистимо і шаткуємо дрібненькими кубиками салатний цибулю і покласти підготовлені овочі в глибоку миску.
В окремому посуді змішуємо рідкий мед, сік одного лимона, додаємо подрібнений червоний перець, сіль, мелений чорний перець, оливкова олія, дрібненько нашатковану свіжу зелень, перемішуємо все хорошенечко. Вливаємо отриману заправку до подрібненим овочів з манго, ретельно розмішуємо, трохи розминаємо товкачиком, ставимо в холодильник на сорок п'ять хвилин, і можемо пробувати.
Це сирий варіант соусу сальса. Можна проварити кілька хвилин на повільному вогні, а зелень додати в кінці варіння і перемішати. Таким чином, отримаємо трохи іншу структуру і смак соусу сальса. Також можна додати в нього трохи подрібненого часнику, що додасть соусу деякої пікантності.
Соус сальса верде в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: дрібні зелені помідори – 500 г; часник – 3-4 зубчики; зелений гіркий перець – 1 шт.; ріпчаста цибуля – 65 г; свіжа зелень кінзи – 1 пучок; лайм – 05 шт.; олія оливкова – 20 мл; сіль – 10 г або по смаку. Приготування Вимиті і обсушені зелені помідори, розрізаємо навпіл і отримуємо насіння. Також видаляємо плодоніжки і насінну коробку у гіркого перцю, чистимо часник і цибулю. Далі нам необхідно подрібнити компоненти досить дрібно, але щоб зберігалася консистенція шматочками. Для цього можна подрібнити всі підготовлені овочі разом із зеленню кінзи в чаші блендера, або пропустити два рази через м'ясорубку. В отримане пюре додаємо сік половинки лайма, оливкова олія, сіль і перемішуємо. Соус сальса верде готовий до вживання.