Яловичина в мультиварці соковита і м'яка - рецепти азу, печені, бефстроганова і гуляшу
Яловичина в мультиварці – відмінне блюдо, яке виходить апетитним, ароматним і соковитим. Дане м'ясо готується довше, ніж свинина або птах, а тому, при традиційному приготуванні, це часто доставляє незручності. З появою мультиварки все стало значно простіше – в ній продукт готується без участі кухаря і виходить ніжним і м'яким.
Соковита і м'яка яловичина в мультиварці завжди виходить дуже апетитною. За допомогою даного пристрою м'ясо можна не тільки варити або гасити, але і запікати його цілим шматком. Представлені нижче рекомендації допоможуть приготувати яловичину так, щоб вона була м'якою і апетитною.
Яловичина для гасіння в мультиварці повинна бути нарізана невеликими шматочками.
Щоб м'ясо було смачніше, його краще заздалегідь натерти сіллю і спеціями і на деякий час залишити.
Перш, ніж м'ясо тушкувати, його спочатку потрібно обсмажити в режимі «Смаження», так воно вийде смачніше.
Яловичина, тушкована в мультиварці з підливою – це ласощі, яке має смак дитинства. М'ясо з томатом виходить ніжним і дуже соковитим. Подавати до столу можна з будь-яким гарніром - буде смачно і з кашами, і з картопляним пюре. Щоб підлива не була занадто рідкою, м'ясо притрушують борошном або крохмалем.
Інгредієнти:
яловича м'якоть – 500 г;
вода – 1 літр;
томат-паста – 50 р;
цибулини – 2 шт.;
борошно – 30 г;
лавровий лист – 1 шт.;
сіль, перець.
Приготування
М'ясо ріжуть шматочками, солять, перчать, відправляють в мультиварку і в режимі «Випічка» обсмажують до рум'яності.
Додають нашатковану цибулю.
Притрушують м'ясо борошном, смажать ще хвилин 5 додають томат, воду, лавровий лист.
Закривають прилад і в режимі «Гасіння» готують 1 годину 30 хвилин.
Після сигналу яловичина в мультиварці з підливою буде готова.
Печеня в мультиварці з яловичини з картоплею – страва, перед яким не встоять ні дорослі, ні діти. Якщо часу в обріз, м'ясо можна попередньо і не обсмажувати, а просто помістити його з овочами в чашу і 15 години готувати на «Гасіння». Якщо ж час є, м'ясо краще обсмажити, тоді печеня буде більш пікантним.
Інгредієнти:
яловичина – 700 р;
картопля – 1 кг;
морква, цибуля – по 1 шт.;
олія, сіль, спеції.
Приготування
Шматочки м'яса відправляють в чашу і в режимі «Випічка» готують 20 хвилин.
Додають подрібнену цибулю, моркву і разом з м'ясом хвилин 10 обсмажують.
Додають нарізану кубиками картоплю, кладуть спеції, вливають окріп, щоб він покрив компоненти.
Яловичина в мультиварці з картоплею буде готова через годину.
Яловичина з чорносливом, тушкована в мультиварці прекрасно різноманітить набридливе раціон. Чорнослив додасть м'ясу дивовижний аромат і пікантний смак. Сухофрукти можна різати шматочками, а можна і додавати цілком. Кращим доповненням до такого ароматного ласощам буде картопляне пюре.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 1 кг;
морква, цибуля – по 2 шт.;
паста томатна – 3 ст. ложки;
лавровий лист – 2 шт.;
чорнослив без кісточок – 200 г;
гаряча вода – 150 мл;
сіль, перець.
Приготування
Яловичину миють і нарізають шматочками і в режимі «Смаження» готують чверть години.
Кладуть нашатковану цибулю, моркву, томат і перемішують.
Вливають гарячу воду і в режимі «Гасіння» готують 1 годину.
Додають чорнослив, розмішують і готують 20 хвилин.
Кладуть спеції і хвилин через 5 прилад вимикають – яловичина з чорносливом в мультиварці готова!
Бефстроганов з яловичини в мультиварці буде ніжніше, якщо м'ясо попередньо трохи відбити, а потім нарізати його смужками. Підливу в даному можна приготувати і з додаванням вершків, теж буде дуже смачно. Для обсмажування овочів підходить і рослинне масло, однак з вершковим буде все ж ніжніше.
Інгредієнти:
яловичина – 500 г;
цибулю, моркву середнього розміру – 1 шт.;
борошно – 2 ст. ложки;
масло вершкове – 40 г;
сметана 20% жирності – 30 г;
паста томатна – 40 г;
лавровий лист – 2 шт.
Приготування
Яловичину нарізають тонкими смужками.
Кладуть в чашу масло, нашатковані овочі та на «Випікання» готують 10 хвилин.
М'ясо обвалюють у борошні, поміщають в чашу і готують ще 20 хвилин.
Додають томат, сметану, спеції і сіль, розмішують, вливають 100 мл води і готують, виставивши програму «Гасіння» 1 годину 20 хвилин.
Яловичина, запечена в мультиварці, - прекрасна альтернатива купівельними ковбасним виробам. Буженину можна нарізати скибочками і використовувати для бутербродів. Після приготування м'ясо обов'язково потрібно пару годин витримати на холоді, тоді його смак розкриється краще, та й нарізати таку буженину буде легше.
Інгредієнти:
яловича вирізка – 1 кг;
спеції для м'яса – 2 ч. ложки;
сіль, перець;
моркву невеликого розміру – 1 шт.;
зубчики часнику – 6 шт.
Приготування
Моркву і часник шаткують невеликими брусочками.
У м'ясі роблять надрізи і вставляють в них підготовлені компоненти.
Натирають м'ясо сіллю і спеціями, лавровий лист ламають на шматочки і обсипають м'ясо.
Хвилин на 30 його залишають.
У чашу наливають масло, укладають м'ясо і в режимі «Випічка» обсмажують з усіх боків.
Включають режим «Гасіння».
Через 2 години яловичина в мультиварці буде готова.
Страви з яловичини в мультиварці не обмежуються використанням лише м'якоті. За допомогою сучасної чудо-печі можна приготувати і яловичі реберця. Щоб вони були більш смачними, їх попередньо маринують. Якщо час дозволяє, можна їх і залишити на ніч, а вранці вже помістити в чашу приладу і готувати за рецептом.
Інгредієнти:
яловичі ребра – 1 кг;
цибулини і помідори – 2 шт.;
сушений базилік, коріандр – по щіпці;
зіра – щіпка;
сіль, перець.
Приготування
Реберця нарізати шматочками, солять, перчать, додають подрібнену цибулю і розмішують.
На півгодини м'ясо залишають маринуватися.
Вливають в чашу масло, кладуть реберця і в режимі «Випічка» обсмажують до рум'яності.
Помідори шаткують тонкими часточками і додають їх до м'яса.
У режимі «Гасіння» готують яловичі ребра в мультиварці 40 хвилин.
Яловичина з овочами в мультиварці буде ще смачніше, якщо її приготувати з додаванням солоних огірків. Мариновані теж цілком підійдуть. Обов'язковими супутниками цієї страви будуть томат і часник, а спеції і прянощі будуть гарним доповненням. Готову страву перед подачею необхідно посипати подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
яловичина – 600 г;
картопля – 5 шт.;
цибуля – 3 шт.;
вода – 2 мультистакана;
часник – 4 зубчики;
паста томатна – 70 г;
солоні огірки – 3 шт.;
олія, сіль, спеції, зелень.
Приготування
Яловичину ріжуть брусочками, а цибулю – півкільцями.
У чашу наливають масло і в режимі «Смаження» обсмажують м'ясо з цибулею 20 хвилин.
Додають нарізані солоні огірки, томат, часник і готувати 5 хвилин.
Вливають воду, переводять прилад в режим «Гасіння».
Через годину яловичина з солоними огірками в мультиварці буде готова.
Суп з яловичини в мультиварці можна готувати з свіжим або сухим горохом. Смак готового блюда буде відрізнятися, але в кожному випадку воно буде по-своєму смачним. Якщо використовується сухий горох, то його краще на ніч замочити, а потім відварити. Для того, щоб горох розварився до стану пюре, час варіння треба ще на годину збільшити.
Інгредієнти:
яловичина – 300 г;
горох – 300 г;
морква, цибуля – по 1 шт.;
вода – 2 літри;
сіль, спеції.
Приготування
У каструлю кладуть нарізане м'ясо, горох, цибулину і заливають це все водою.
У режимі «Гасіння» готують 1 годину, додають подрібнену моркву і готують 40 хвилин.
Печінка відноситься до субпродуктів, які є дуже корисними, але багато їх не люблять. А не люблять, швидше за все, тому, що не вміють їх правильно готувати. Яловича печінка в сметані в мультиварці виходить дуже апетитною, соковитою і м'якою. Обсмажену цибулю додасть їй пікантності, а тому таке блюдо сподобається всім, навіть тим, хто раніше печінка не визнавав.
Інгредієнти:
яловича печінка – 1 кг;
цибулини великі – 2 шт.;
сметана 20% жирності – 250 г;
сіль.
Приготування
В режимі «Випічка» нашатковану цибулю обсмажують до рум'яності.
Печінку нарізають шматочками, відправляють до цибулі, обсмажують, помішуючи, 10 хвилин.
У режимі «Гасіння» готують 30 хвилин, додають сметану, перемішують.
Хвилин через 30 яловича печінка буде готова.
Солять печінка хвилин за 5 до закінчення процесу гасіння.
Яловичина на пару в мультиварці , приготована у вигляді котлет, - дієтичне і поживне блюдо. Додавання картоплі і цибулі зробить фарш соковитіше, а тому і котлети будуть м'якші. Щоб вони добре пропарились, не потрібно їх робити занадто великими. Заготовки не прилипнуть до кошику, якщо її змастити маслом.
Інгредієнти:
яловичий фарш – 500 г;
картопля – 1 шт.;
молоко – 100 мл;
батон – 1 скибочка;
цибулина – 1 шт.;
яйце – 1 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Картоплю і цибулю пропускають через м'ясорубку і змішують з фаршем.
Батон заливають молоком, потім віджимають і додають у фарш.
Туди ж вбивають яйце, солять, перчать і вимішують.
Формують котлети, поміщають їх у кошик
У чашу вливають воду, встановлюють кошик і в режимі «Варка на пару» готують 35 хвилин.
З допомогою мультиварки процес приготування тушкованого м'яса значно спрощується. Потрібно лише вибрати якісне м'ясо, нарізати його, помістити в чашу і вибрати режим «Гасіння». У рецепті вказано кількість компонентів на каструлю ємністю 45 літра. Якщо об'єм приладу менше, то й м'яса потрібно брати менше.
Інгредієнти:
яловичина – 4 кг;
розмарин сушений – 1 ч. ложка;
перець чорний горошком – 20 шт.;
лавровий лист – 3 шт.;
сіль.
Приготування
Яловичину нарізають шматочками, укладають їх у чашу.
Гасіння яловичини в мультиварці триватиме 6 годин.
Через 5 годин м'ясо солять, кладуть спеції і розмішують.
Після сигналу розкладають тушонку з банки і закочують.
Як приготувати яловичину в мультиварці?
Соковита і м'яка яловичина в мультиварці завжди виходить дуже апетитною. За допомогою даного пристрою м'ясо можна не тільки варити або гасити, але і запікати його цілим шматком. Представлені нижче рекомендації допоможуть приготувати яловичину так, щоб вона була м'якою і апетитною.
Гуляш з яловичини з підливою в мультиварці
Яловичина, тушкована в мультиварці з підливою – це ласощі, яке має смак дитинства. М'ясо з томатом виходить ніжним і дуже соковитим. Подавати до столу можна з будь-яким гарніром - буде смачно і з кашами, і з картопляним пюре. Щоб підлива не була занадто рідкою, м'ясо притрушують борошном або крохмалем.
Інгредієнти:
Приготування
Яловичина з картоплею в мультиварці
Печеня в мультиварці з яловичини з картоплею – страва, перед яким не встоять ні дорослі, ні діти. Якщо часу в обріз, м'ясо можна попередньо і не обсмажувати, а просто помістити його з овочами в чашу і 15 години готувати на «Гасіння». Якщо ж час є, м'ясо краще обсмажити, тоді печеня буде більш пікантним.
Інгредієнти:
Приготування
Яловичина з чорносливом в мультиварці
Яловичина з чорносливом, тушкована в мультиварці прекрасно різноманітить набридливе раціон. Чорнослив додасть м'ясу дивовижний аромат і пікантний смак. Сухофрукти можна різати шматочками, а можна і додавати цілком. Кращим доповненням до такого ароматного ласощам буде картопляне пюре.
Інгредієнти:
Приготування
Бефстроганов з яловичини в мультиварці – рецепт
Бефстроганов з яловичини в мультиварці буде ніжніше, якщо м'ясо попередньо трохи відбити, а потім нарізати його смужками. Підливу в даному можна приготувати і з додаванням вершків, теж буде дуже смачно. Для обсмажування овочів підходить і рослинне масло, однак з вершковим буде все ж ніжніше.
Інгредієнти:
Приготування
Буженина з яловичини в мультиварці
Яловичина, запечена в мультиварці, - прекрасна альтернатива купівельними ковбасним виробам. Буженину можна нарізати скибочками і використовувати для бутербродів. Після приготування м'ясо обов'язково потрібно пару годин витримати на холоді, тоді його смак розкриється краще, та й нарізати таку буженину буде легше.
Інгредієнти:
Приготування
Яловичі реберця в мультиварці
Страви з яловичини в мультиварці не обмежуються використанням лише м'якоті. За допомогою сучасної чудо-печі можна приготувати і яловичі реберця. Щоб вони були більш смачними, їх попередньо маринують. Якщо час дозволяє, можна їх і залишити на ніч, а вранці вже помістити в чашу приладу і готувати за рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Азу з яловичини в мультиварці
Яловичина з овочами в мультиварці буде ще смачніше, якщо її приготувати з додаванням солоних огірків. Мариновані теж цілком підійдуть. Обов'язковими супутниками цієї страви будуть томат і часник, а спеції і прянощі будуть гарним доповненням. Готову страву перед подачею необхідно посипати подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
Приготування
Гороховий суп з яловичиною в мультиварці
Суп з яловичини в мультиварці можна готувати з свіжим або сухим горохом. Смак готового блюда буде відрізнятися, але в кожному випадку воно буде по-своєму смачним. Якщо використовується сухий горох, то його краще на ніч замочити, а потім відварити. Для того, щоб горох розварився до стану пюре, час варіння треба ще на годину збільшити.
Інгредієнти:
Приготування
Печінка яловича в мультиварці
Печінка відноситься до субпродуктів, які є дуже корисними, але багато їх не люблять. А не люблять, швидше за все, тому, що не вміють їх правильно готувати. Яловича печінка в сметані в мультиварці виходить дуже апетитною, соковитою і м'якою. Обсмажену цибулю додасть їй пікантності, а тому таке блюдо сподобається всім, навіть тим, хто раніше печінка не визнавав.
Інгредієнти:
Приготування
Яловичі котлети на пару в мультиварці
Яловичина на пару в мультиварці , приготована у вигляді котлет, - дієтичне і поживне блюдо. Додавання картоплі і цибулі зробить фарш соковитіше, а тому і котлети будуть м'якші. Щоб вони добре пропарились, не потрібно їх робити занадто великими. Заготовки не прилипнуть до кошику, якщо її змастити маслом.
Інгредієнти:
Приготування
Тушонка з яловичини в мультиварці
З допомогою мультиварки процес приготування тушкованого м'яса значно спрощується. Потрібно лише вибрати якісне м'ясо, нарізати його, помістити в чашу і вибрати режим «Гасіння». У рецепті вказано кількість компонентів на каструлю ємністю 45 літра. Якщо об'єм приладу менше, то й м'яса потрібно брати менше.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарячий борщ - класичний рецепт з м'ясом, пісний, як у дитячому садку і в мультиварці
Гарячий борщ - класичний рецепт його приготування доступний і простий. Страва виходить дуже апетитним, це відмінна альтернатива супів, які набридли.
Пісні морквяні котлети в духовці, мультиварці і на пару - рецепти з манкою, буряком, капустою
Пісні морквяні котлети – яскраве і смачне ласощі, яке здатне чудово урізноманітнити щоденний раціон. Таку страву можна готувати з цибулею, іншими
М'ясо з підливою на сковороді в духовці, мультиварці, рецепти зі свинини, курки, яловичини
М'ясо з підливою – нехитре, але завжди апетитне, ситне додаток, яке можна подати до будь-якого гарніру або просто так зі свіжим хлібом. Варіації
Яловичина тушкована з підливою - рецепти гуляшу, піджарки, бефстроганова і азу
Навіть таке просте блюдо, як яловичина, тушкована з підливою, можна приготувати по-різному, виконуючи на практиці перевірені ідеї досвідчених
Як смачно тушити яловичину?
Не треба бути супер-кулінаром, щоб приготувати дуже смачне м'ясо. Використовуючи запропоновані далі рецепти, ви без праці зможете створити чудовий
Яловичина з картоплею в мультиварці
Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на