Риба в мікрохвильовці під грилем, на пару і в пакеті - рецепти з картоплею, цибулею і майонезом
Риба в мікрохвильовці готується швидко і просто. Побутовий прилад робить процес більш легким і зручним, його почали використовувати не тільки для розігрівання готових страв, але і приготування повноцінних страв з сирих компонентів. При цьому варто дотримуватися певних пропорцій і послідовності дій.
Щоб зробити таке блюдо як риба у СВЧ, потрібно враховувати наступні моменти:
Заморожений продукт потрібно розморозити, але при цьому вловити момент, щоб він залишився холодним.
Якщо позбавлення від льоду відбувається в мікрохвильовці, потрібно накрити рибу паперовим рушником і один раз перевернути на іншу сторону.
Попередньо рибу не потрібно солити, інакше в процесі готування вона стане жорсткою.
Треба підібрати посуд, який має отвором у кришці.
У більшості випадків риба після приготування має трохи настоятися, щоб дійти до повної готовності.
У мікрохвильовій печі можна готувати запаковану рибу, для цього вона викладається разом з пакетом на блюдо, в ньому проробляється кілька отворів, через які буде виділятися рідина.
Якщо з'явилося бажання готувати рибу у фользі, то потрібно використовувати спеціальну для СВЧ печі.
Одним з найпростіших способів є приготування риби в мікрохвильовці з допомогою варіння. Для цього рекомендується взяти спеціальний посуд, в якій можна зручно розташувати основний продукт. Його потрібно нарізати на шматочки і викласти в ємність так, щоб більш великі частини розташовувалися біля стінок. В залежно від сорти риби час приготування може змінюватись.
Інгредієнти:
риба – 400 г;
вершкове масло – 1 ст. л.
Приготування
Рибу порізати на шматки, викласти в посуд, додати масло, посолити, влити трохи води. Ємність закрити кришкою.
Виставити максимальну потужність, риба в мікрохвильовці буде готова через 3-5 хвилин.
Надзвичайно смачною виходить риба-гриль в мікрохвильовці, функцію печі причаще застосовують для приготування скумбрії. Такі інгредієнти як лимон і цибулю допоможуть надати страві неперевершений смак. Підготовлений основний продукт необхідно викласти в жаростійкий посуд, попередньо сбризнув його рослинним маслом.
Інгредієнти:
скумбрія – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
лимон -05 шт.;
рослинне масло – 1 ст. л.;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Скумбрію розморозити. Відрізати голову, розрізати черевце і випатрати нутрощі. Промити в холодній воді. Акуратно профілювати рибу і прибрати всі кісточки.
Цибулю тонко нарізати півкільцями.
Лимон нарізати кільцями. Філе посолити, в середину викласти цибулю і лимон.
Риба, запечена в мікрохвильовці, буде готова приблизно через 15 хвилин.
Без зайвих витрат часу і зусиль готується риба в мікрохвильовці в пакет для запікання. Морський продукт заздалегідь можна підготувати режимі «розморожування», який виставляється на 20 секунд, потім його можна залишити на хвилину в камері, щоб дійти. Страва набуває додатковий насичений смак з допомогою використання різноманітних спецій.
Інгредієнти:
скумбрія – 1 шт.;
вершкове масло – 10-15 г;
майонез – 20 г;
цибуля – 1 шт.;
лимон – 05 шт.;
сир – 50 р.
Приготування
Рибу очистити від кісток, викласти на блюдо, посолити.
Зверху викласти цибулю, попередньо вимочену в лимонному соці.
Рибу приправити спеціями, змастити майонезом, посипати тертим сиром.
Вкласти рибу в пакет для запікання, страву поставити в мікрохвильову піч на максимальну потужність близько 4 хвилин.
У багатьох господинь великою популярністю користується риба в мікрохвильовці з цибулею і майонезом. Ці допоміжні компоненти, які надають основного продукту неповторний смак, ще додадуть їй соковитості і вбережуть від висихання під час готування. Перед подаванням страву можна прикрасити порубаним кропом.
Інгредієнти:
рибне філе – 600 г;
цибуля – 1 шт.;
майонез – 4 ст. л.;
тертий сир – 4 ст. л.;
сіль, перець;
кріп – 1 пучок.
Приготування
Шматочки риби посипати сіллю і перцем.
Цибулю нарізати півкільцями, викласти поверх риби. Змастити її майонезом і посипати тертим сиром.
Риба в мікрохвильовці з скоринкою виходить з допомогою режиму «Гриль», включити його на 15 хвилин.
Ще один спосіб, щоб приготувати рибу в мікрохвильовій печі, - протушкувати її. Вона часто робиться разом з гарніром, в якості якого може виступати картопля, рис, гречана каша або всілякі свіжі овочі. Останні можна порізати на кружечки великі, так і подрібнити за допомогою терки.
Інгредієнти:
риба – 1 шт.;
рис – 400 г;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 шт.;
спеції, сіль;
рослинне масло – 20 мл
Приготування
Рибу порізати, натерти спеціями.
Додати подрібнену цибулю і дати їм просочитися протягом півгодини.
Рис відварити до напівготовності.
Моркву натерти на тертці.
Блюдо змастити маслом. В середину викласти рибу, по боках насипати рис, а зверху посипати морквою.
Риба в мікрохвильовці буде готова через 15 хвилин.
Найніжнішим стравою, яка порадує навіть найвибагливіших гурманів, є червона риба в мікрохвильовці. Вона може подаватися з різними соусами або овочевими гарнірами. Додати яству додаткову свіжість можна, якщо посипати його рубаною зеленню. Результат не буде поступатися приготовленого традиційним способом.
Інгредієнти:
стейки сьомги – 3 шт.;
майонез – 50 г;
зелень, сіль, перець.
Приготування
Стейки, посолити і поперчити.
Рибу змастити майонезом, викласти в скляний посуд.
Риба в мікрохвильовці буде готова через 15 хвилин.
Дуже неординарним способом, за допомогою якого можна приготувати філе риби в мікрохвильовці, - використовувати його в якості начинки для пирога . Цей процес буде відбуватися набагато швидше, ніж в духовці. Основний продукт можна використовувати різних видів, він ідеально гармонує з зеленим цибулею.
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
масло вершкове – 50 г;
вода – 1 склянка;
сіль – 1 ч. л.;
риба – 500 г;
цибуля – 1 шт.;
яйце – 1 шт.
Приготування
Змішати інгредієнти для тіста: борошно, масло, воду, сіль, яйце. Залишити на 10-15 хвилин.
Для начинки дрібно порізати філе і цибулю.
Розкачати два тонких пласта тіста. Між ними помістити начинку.
Пиріг поставити в мікрохвильову піч на 15 хвилин.
Надзвичайно цікавою варіацією страви є риба з овочами в мікрохвильовці. В якості додаткових компонентів можуть використовуватися помідори, болгарський перець, але найбільш поширеним і затребуваним гарніром вважається картопля. Допускається і комбінування декількох компонентів.
Інгредієнти:
риба – 300 г;
цибуля – 2 шт.;
картопля – 3-4 шт.;
вершкове масло – 20 г;
майонез, сіль, спеції.
Приготування
Картоплю нарізати шматочками, посолити і додати майонез.
Зверху викласти півкільця цибулі.
Поставити ємність в мікрохвильову піч на 15 хвилин для приготування картоплі. Потім дістати, зверху викласти шматочки риби, посолені і попєрчєнниє.
Знову відправити в мікрохвильову піч, спочатку готувати з закритою кришкою 10 хвилин, а потім ще 5 хвилин з відкритою кришкою.
Щоб зробити таке блюдо як риба на пару в мікрохвильовці, побутовий прилад повинен бути оснащений відповідною функцією. З її допомогою буде досягнутий ефект, при якому основний продукт швидше буде готуватися у власному соку і придбає смак, як після приготування на пару. Можна використовувати такі види як лосось або морський окунь.
Інгредієнти:
риба – 500 г;
свіжий імбир – 1 корінець;
морква – 1 шт.;
цибуля – 05 шт.;
соєвий соус – 3 ст. л.;
рисовий оцет – 1 ст. л.
Приготування
Рибу нарізати на смуги товщиною 2-3 см, натерти імбиром.
Цибулю і моркву подрібнити, додати до риби.
Окремо змішати оцет і соус, полити їм рибу.
Каструлю накрити поліетиленовою плівкою, зверху накрити кришкою з отвором.
Риба парова в мікрохвильовці буде готова через 6 хвилин.
Справжнім кулінарним шедевром є червона риба в сметані в мікрохвильовці. Вона ідеально комбінується з грибами, до цих двох компонентів гармонійним доповненням стане сметанний соус. Щоб основний продукт набув більш насичений смак, його попередньо замочують у лимонному соці.
Інгредієнти:
риба – 1 кг;
гриби – 800 г;
цибуля – 2 шт.;
лимон – 1 шт.;
рослинна олія – 4 ст. л.;
сметана – 2 склянки;
борошно – 2 ст. л.
Приготування
Філе риби нарізати шматочками, замочити в лимонному соку на 7 хвилин.
Гриби і цибулю подрібнити, залити олією і поставити в мікрохвильову піч на 5 хвилин.
Змішати сметану і борошно, додати до грибів, поставити в прилад на 2 хвилини.
У скляний посуд викласти рибу, зверху гриби і відправити в прилад ще на 5 хвилин.
Великою популярністю користується така страва як риба в мікрохвильовій печі під маринадом. Останній готується з різних видів овочів, вони подаються під сметанним або томатним соусом. Вибір залежить від індивідуальних побажань господині. Посилити смакові якості і привнести пікантну нотку допоможе спеціальна приправа.
Інгредієнти:
риба – 1 шт.;
морква – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
рослинна олія – 2 ст. л.;
томатна паста – 2 ст. л.;
приправа.
Приготування
Овочі подрібнити, влити масло, поставити в мікрохвильову піч на 10 хвилин.
Рибу нарізати на шматки, посипати приправою, зверху помістити маринад.
Такий варіант страви з риби в мікрохвильовці готується 15 хвилин.
Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
Щоб зробити таке блюдо як риба у СВЧ, потрібно враховувати наступні моменти:
Як зварити рибу в мікрохвильовці?
Одним з найпростіших способів є приготування риби в мікрохвильовці з допомогою варіння. Для цього рекомендується взяти спеціальний посуд, в якій можна зручно розташувати основний продукт. Його потрібно нарізати на шматочки і викласти в ємність так, щоб більш великі частини розташовувалися біля стінок. В залежно від сорти риби час приготування може змінюватись.
Інгредієнти:
Приготування
Як запекти рибу в мікрохвильовці?
Надзвичайно смачною виходить риба-гриль в мікрохвильовці, функцію печі причаще застосовують для приготування скумбрії. Такі інгредієнти як лимон і цибулю допоможуть надати страві неперевершений смак. Підготовлений основний продукт необхідно викласти в жаростійкий посуд, попередньо сбризнув його рослинним маслом.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати рибу в мікрохвильовці в пакеті?
Без зайвих витрат часу і зусиль готується риба в мікрохвильовці в пакет для запікання. Морський продукт заздалегідь можна підготувати режимі «розморожування», який виставляється на 20 секунд, потім його можна залишити на хвилину в камері, щоб дійти. Страва набуває додатковий насичений смак з допомогою використання різноманітних спецій.
Інгредієнти:
Приготування
Риба в мікрохвильовці з цибулею і майонезом
У багатьох господинь великою популярністю користується риба в мікрохвильовці з цибулею і майонезом. Ці допоміжні компоненти, які надають основного продукту неповторний смак, ще додадуть їй соковитості і вбережуть від висихання під час готування. Перед подаванням страву можна прикрасити порубаним кропом.
Інгредієнти:
Приготування
Риба тушкована в мікрохвильовці
Ще один спосіб, щоб приготувати рибу в мікрохвильовій печі, - протушкувати її. Вона часто робиться разом з гарніром, в якості якого може виступати картопля, рис, гречана каша або всілякі свіжі овочі. Останні можна порізати на кружечки великі, так і подрібнити за допомогою терки.
Інгредієнти:
Приготування
Медальйони з червоної риби в мікрохвильовці
Найніжнішим стравою, яка порадує навіть найвибагливіших гурманів, є червона риба в мікрохвильовці. Вона може подаватися з різними соусами або овочевими гарнірами. Додати яству додаткову свіжість можна, якщо посипати його рубаною зеленню. Результат не буде поступатися приготовленого традиційним способом.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з рибою в мікрохвильовці
Дуже неординарним способом, за допомогою якого можна приготувати філе риби в мікрохвильовці, - використовувати його в якості начинки для пирога . Цей процес буде відбуватися набагато швидше, ніж в духовці. Основний продукт можна використовувати різних видів, він ідеально гармонує з зеленим цибулею.
Інгредієнти:
Приготування
Риба з картоплею в мікрохвильовці
Надзвичайно цікавою варіацією страви є риба з овочами в мікрохвильовці. В якості додаткових компонентів можуть використовуватися помідори, болгарський перець, але найбільш поширеним і затребуваним гарніром вважається картопля. Допускається і комбінування декількох компонентів.
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати рибу на пару в мікрохвильовці?
Щоб зробити таке блюдо як риба на пару в мікрохвильовці, побутовий прилад повинен бути оснащений відповідною функцією. З її допомогою буде досягнутий ефект, при якому основний продукт швидше буде готуватися у власному соку і придбає смак, як після приготування на пару. Можна використовувати такі види як лосось або морський окунь.
Інгредієнти:
Приготування
Риба в сметані в мікрохвильовці
Справжнім кулінарним шедевром є червона риба в сметані в мікрохвильовці. Вона ідеально комбінується з грибами, до цих двох компонентів гармонійним доповненням стане сметанний соус. Щоб основний продукт набув більш насичений смак, його попередньо замочують у лимонному соці.
Інгредієнти:
Приготування
Риба під маринадом в мікрохвильовці
Великою популярністю користується така страва як риба в мікрохвильовій печі під маринадом. Останній готується з різних видів овочів, вони подаються під сметанним або томатним соусом. Вибір залежить від індивідуальних побажань господині. Посилити смакові якості і привнести пікантну нотку допоможе спеціальна приправа.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку
Пісна шарлотка з яблуками – дієтична випічка, яка стане справжньою «паличкою» для ласунів. Її можна створити із застосуванням пікантних компонентів,
Риба під майонезом
Майонез - це універсальний соус, з використанням якого готується дуже багато страв. І в нашій статті ми підібрали найбільш цікаві та смачні рецепти
Риба в мікрохвильовці
Любите запечену рибку, але немає часу з нею возитися? Тоді рецепти приготування риби в мікрохвильовці як раз для вас! Для створення маленького
Як приготувати рибу в мікрохвильовці?
Любите страви з риби, але вже не знаєте, що з неї приготувати? Скористайтеся нашими рецептами для рибки в мікрохвильовці. Готову страву вразить вас
Скумбрія в мікрохвильовці
Скумбрія - корисна риба, в якій містяться жирні кислоти омега-3. І сьогодні ми розповімо, як приготувати цю рибку в мікрохвильовці. Виходить швидко,