Хліб на кефірі в хлібопічці
Домашній хліб, на відміну від покупного, не буде швидко черствіти і навіть на наступний день залишиться м'яким. З рецептів у цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати смачний хліб на кефірі в хлібопічці і зможете здивувати домочадців ароматною випічкою.
При випіканні хліба в хлібопічці намагайтеся враховувати рекомендації виробника саме до вашого пристрою, адже дуже часто вони значно різняться.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 265 г;
борошно житнє – 265 г;
вівсяна крупа – 125 г;
кефір – 330 мл;
пісне масло – 50 мл;
висівки, кунжут, льон – всього 75 г;
мед – 25 г;
сіль, сода – по 15 г;
розпушувач – 1/2 маленького пакетика.
Приготування
Спершу висівки, льон, кунжут обсмажте на сковороді без масла до приємного аромату. У мисці змішайте борошно, вівсянку, додайте розпушувач і перемішайте. Тепер в суху суміш влийте масло, рідкий мед і кефір. Швидко все розмішайте, щоб не з'явилися грудочки. Готове тісто вилийте у форму хлібопічки і печіть виріб приблизно 45 хвилин в режимі «Кекс». Пробувати готовий хліб можна лише після її повного остигання.
Інгредієнти:
борошно кукурудзяне – 130 г;
кефір 25% – 290 мл;
борошно пшеничне – 345 г;
сухі дріжджі – 1 ч. ложка;
цукор – 15 г;
сіль – 10 г;
масло пісне – 20 мл
Приготування
Спершу кефір злегка підігрійте. Потім влийте в відерце хлібопічки масло і теплий кефір. Далі киньте сіль, цукор і просіяне борошно. В кінці додайте дріжджі і закрийте хлібопічку. Виставте режим «Хліб», вкажіть вага 750 грам, час 3 години і темну скоринку. Гарячий готовий хліб з чудовою хрусткою скоринкою обережно дістаньте, дочекайтеся поки охолоне і тільки потім його можна різати.
Інгредієнти:
борошно житнє – 215 г;
борошно пшеничне – 145 г;
висівки – 40 г;
кефір 25% – 480 мл;
олія рафінована– 25 мл;
цукор – 1 ч. ложка з гіркою;
сіль, сода – по 5 г;
кмин, коріандр, кунжутне насіння (за бажанням).
Приготування
Закладіть в ємність хлібопічки житнє і пшеничне борошно, висівки, сіль, соду, цукор, влийте олію і теплий кефір і визначте програму «Хліб без дріжджів» або «Кекс». Тепер залишилося дочекатися, поки програма завершить процес випікання. Готовий рум'яний хлібець дістаньте з форми і почекайте поки він повністю охолоне, тільки потім його можна різати і пробувати.
При випіканні хліба в хлібопічці намагайтеся враховувати рекомендації виробника саме до вашого пристрою, адже дуже часто вони значно різняться.
Бездріжджовий житній хліб на кефірі в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Спершу висівки, льон, кунжут обсмажте на сковороді без масла до приємного аромату. У мисці змішайте борошно, вівсянку, додайте розпушувач і перемішайте. Тепер в суху суміш влийте масло, рідкий мед і кефір. Швидко все розмішайте, щоб не з'явилися грудочки. Готове тісто вилийте у форму хлібопічки і печіть виріб приблизно 45 хвилин в режимі «Кекс». Пробувати готовий хліб можна лише після її повного остигання.
Білий хліб на кефірі в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Спершу кефір злегка підігрійте. Потім влийте в відерце хлібопічки масло і теплий кефір. Далі киньте сіль, цукор і просіяне борошно. В кінці додайте дріжджі і закрийте хлібопічку. Виставте режим «Хліб», вкажіть вага 750 грам, час 3 години і темну скоринку. Гарячий готовий хліб з чудовою хрусткою скоринкою обережно дістаньте, дочекайтеся поки охолоне і тільки потім його можна різати.
Бездріжджовий хліб з висівками на кефірі в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Закладіть в ємність хлібопічки житнє і пшеничне борошно, висівки, сіль, соду, цукор, влийте олію і теплий кефір і визначте програму «Хліб без дріжджів» або «Кекс». Тепер залишилося дочекатися, поки програма завершить процес випікання. Готовий рум'яний хлібець дістаньте з форми і почекайте поки він повністю охолоне, тільки потім його можна різати і пробувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як спекти хліб в хлібопічці?
Маючи в розпорядженні хлібопічку, можна створювати чудові частування хоч кожен день. Далі опишемо кілька чудових варіантів різного хліба,
Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
Якщо з будь-якої причини ви не переносите дріжджі, то неодмінно спробуйте представлений далі рецепт. Розповімо, як в домашній хлібопічці спекти
Житній хліб на заквасці в хлібопічці
Дивно смачний хліб у вас вийде, якщо скористаєтеся детальними рекомендаціями з статті. Далі підкажемо, як спекти в домашній хлібопічці по-справжньому
Білий хліб в хлібопічці
Якщо ваше сімейство любить домашню випічку, неодмінно порадуйте їх чудовим пишним хлібом. Для спрощення процесу пропонуємо скористатися незмінною
Хліб на кефірі без дріжджів
Якщо ваші стосунки з дріжджами не задалися, спробуйте спекти чудовий пишний хліб на кефірної основі - вийде також смачно і неодмінно краще покупного
Хліб на кефірі
Хліб на кефірі - це простий і доступний варіант приготування ароматної домашньої випічки. Кефірний хліб цілком може бути виготовлений без дріжджів,