Качка по-пекінськи – рецепт
![Качка по-пекінськи – рецепт Качка по-пекінськи – рецепт](/uploads/posts/2016-01/kachka-po-peknski-recept_451.jpeg)
Качка по-пекінськи - традиційний рецепт
Зазвичай качка по-пекінськи постає перед їдцями в одному виді: ціла птах покрита лакової глазур'ю, приготовленої на основі соєвого соусу, меду з оцтом або соусу хойсин. При цьому, кількість жиру під шкірою має бути мінімальним, досягти цього можна лише тривалим запіканням при високих температурах. Справжній рецепт качки по-пекиснки представлений нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Перед початком приготування необхідно підготувати качину тушку. Для цього промийте птицю і зріжте надлишки жиру. Відріжте кінчики крил і проткніть тушку шпажкою поперек, щоб зафіксувати крила щільніше грудці.
Доведіть до кипіння 15 літра води і розведіть в окропі мед, вино і соус. Розчиніть крохмаль в холодній воді і влийте його в киплячу глазур. Дочекайтеся, коли глазур загусне, зніміть з вогню і занурте в неї качку. Дістаньте птицю, а потім знову занурте. Після повторного глазурування підвісьте тушку над ємністю з глазур'ю і залиште підсохнути у добре вентильованому приміщенні на 4-6 годин.
В розігрітій до 180 градусів духовці розмістіть деко з невеликою кількістю води. Над деко покладіть запікати качку. Спершу 30 хвилин грудкою догори, потім ще 45 в перевернутому вигляді, і знову півгодини грудкою догори, поки качка не підрум'яниться.
Качка по-пекінськи - старовинний рецепт
Перевірений століттями рецепт качки не передбачає використання глазурі, в його рамках птах натирається традиційної пряною сумішшю, яка носить назву суміші п'яти спецій. Її склад включає мелену корицю, аніс, фенхель, гвоздику і сичуанський перець, змішані в рівних пропорціях.
Інгредієнти:
Приготування
Секрет ідеальної хрусткої скоринки на качці криється в її досконалою сухості, а тому, після ополіскування тушки насухо протріть шкіру рушником і лише потім натирайте сіллю і сумішшю п'яти спецій. Розріжте імбир уздовж на дві частини і натріть птицю зрізом зсередини. Покладіть качку в розігріту до 170 градусів духовку на півтори години, по закінченні часу злийте надлишки жиру і підніміть температуру до 200 градусів ще на 20 хвилин, щоб шкірка схопилася рум'янцем.
Подавати качку по-пекінськи прийнято з тонкими млинцями або коржами, в супроводі соусу. Рецепт соусу для качки по-пекінськи елементарний: змішайте соус хойсин з краплею кунжутної олії і столовою ложкою води. Соус прийнято намазувати на шматочки качки з допомогою пір'я зеленої цибулі.
Качка по-пекінськи з часником – рецепт
Інгредієнти:
![Качка по-пекінськи – рецепт Качка по-пекінськи – рецепт](/uploads/posts/2016-01/kachka-po-peknski-recept_782.jpeg)
Приготування
Розітріть часникові зубки з пучкою солі в пасту. Розподіліть пасту по всіх стінках порожнини в тушці качки і покладіть кілька пір'я зеленої цибулі. Зашийте порожнину або закріпіть шкірку шпажками. З'єднайте 15 літра киплячої води з вином, соєвим соусом, медом і оцтом. Опустіть птицю в киплячий маринад на 3 хвилини, потім вийміть і залиште обсихати в підвішеному вигляді в холодильнику на 12 годин. Випікайте птицю годину при 200 градусах, перевертаючи в середині запікання, а по закінченні часу зменшіть температуру до 190 градусів і залиште качку ще на 20 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як приготувати качку по-пекінськи?](/uploads/posts/2016-01/yak-prigotuvati-kachku-po-peknski_471.jpeg)
Як приготувати качку по-пекінськи?
Найпопулярнішим азіатським стравою, з упевненістю можна назвати качку по-пекінськи. Це чудове традиційне китайське страва обросло досить великою
![Рецепт качки з картоплею в духовці](/uploads/posts/2015-12/recept-kachki-z-kartopleyu-v-duhovc_151.jpeg)
Рецепт качки з картоплею в духовці
Запікання качки вимагає чимало терпіння і трохи кулінарних навичок, тому часто господині готують її тільки в свято. Пропонуємо кілька досить
![Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт](/uploads/posts/2015-11/kachka-po-peknski-v-domashnh-umovah-recept_971.jpeg)
Качка по-пекінськи в домашніх умовах - рецепт
Як і будь-класичне блюдо - качка по-пекінськи володіє величезною кількістю шанувальників. Насправді приготувати її не складно, особливо
![Качка, фарширована капустою](http://womanadvice.ru/sites/default/files/imagecache/width_250/natalymar/utka_farshirovannaya_kapustoy.jpg)
Качка, фарширована капустою
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати воістину королівське страву під назвою «качка, фарширована капустою». Повірте, цей процес нескладний, головне,
![Качка з медом і гірчицею](/uploads/posts/2015-03/kachka-z-medom-grchiceyu_511.jpeg)
Качка з медом і гірчицею
Качка з медом і гірчицею - приголомшливо святковий і ошатне блюдо, яке прикрасить будь-який стіл і викличе масу позитивних емоцій у гостей.
![Приготування качки по-пекінськи](/uploads/posts/2015-01/prigotuvannya-kachki-po-peknski_911.jpeg)
Приготування качки по-пекінськи
Один з найвідоміших рецептів китайської кухні - качка по-пекінськи. Бажаючих навчитися готувати цю страву вдома - величезна кількість. На жаль, для