Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
Ми звикли вибирати курку по-китайськи в кисло-солодкому соусі разом з рисом, локшиною або просто так, серед строкатого меню ресторанів східної кухні, але якщо спробувати домашню адаптацію рецепта заради інтересу і економії? Ми поділимося з вами самими смачними варіантами курятини в глазурі з традиційного китайського соусу.
Інгредієнти:
соєвий соус - 55 мл;
винний оцет - 30 мл;
тертий імбир - 5 г;
зубки часнику - 2 шт.;
крохмаль - 5 г;
курятина - 560 г;
солодкий перець - 115 г;
ріпчаста цибуля - 85 м;
ананас - 270 р.
Приготування
Рецепт кисло-солодкого соусу для курки до смішного простий, необхідно лише збити разом першу п'ятірку інгредієнтів і відставити суміш в бік. Курку розділити на кубики однакового розміру і підрум'яньте їх. Зменшіть жар і додайте ще трохи масла для овочів. Покладіть шматочки перцю, цибулі і ананаса, а через 3 хвилини влийте підготовлений соус і гарненько розмішайте, рівномірно розподіляючи його серед всіх складових. Ще хвилина, і можна буде приступати до дегустації.
Інгредієнти:
курячі стегенця - 320 г;
борошно - 45 г;
яєчний білок - 40 г;
ананас - 110 г;
ріпчаста цибуля - 65 г;
солодкий перець - 270 г;
кетчуп - 75 г;
соус вустер - 45 мл;
устричний соус - 10 мл;
оцет - 15 мл;
щіпка цукру.
Приготування
Нарізавши курятину довільними шматками, занурте її в кляр з борошна і білка. Залиште шматочки в розігрітому фритюрі до зарум'янювання. Соломку овочів спасеруйте в невеликій кількості олії. Перекладіть шматочки в паніровці на сковороду і залийте сумішшю кетчупу, вустера, устричного соусу, оцту і цукру. Коли соус загусне і покриє всі інгредієнти – страва готова.
Інгредієнти:
Для соусу:
цукровий пісок - 115 г;
кетчуп - 115 мл;
ананасовий соус - 115 мл;
сік великого апельсина;
винний оцет - 55 мл;
соєвий соус - 45 мл;
подрібнений часник, імбир - по 2 ч. ложки;
вода - 55 мл;
крохмаль - 5 р.
Для курки:
жменю зеленої цибулі;
курятина - 470 г;
крохмаль - 15 г;
борошно - 35 г;
яйця - 2 шт.
Приготування
З'єднайте всі складові для соусу в сотейнику і збийте їх віночком. Розмістіть сотейник на невеликому вогні і дочекайтеся, коли складові з'єднаються разом і перетворяться в густий соус.
Тим часом розділіть філе на шматочки однакового розміру і занурте в кляр, зроблений зі збитого з крохмалем і борошном яйця. Обсмажте шматочки в розігрітій олії і покладіть на вируючий соус. Через пару хвилин гасіння вийміть курятину і посипте зеленню цибулі.
Ми звикли покривати кисло-солодким соусом філе, крильця або гомілки птиці, але що якщо використовувати його замість підливи до простим курячим тефтелі? Виходить дуже яскраве і апетитне блюдо.
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
курятина - 380 г;
часникові зубки - 2 шт.;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
кунжутна олія - 5 мл;
ріпчаста цибуля - 25 р.
Для соусу:
кетчуп - 55 г;
соус чилі - 55 г;
яблучний оцет - 5 мл;
соєвий соус - 10 мл;
вода - 35 мл;
крохмаль - 5 р.
Приготування
Куряче філе перетворіть у фарш, змішавши з іншими інгредієнтами зі списку. Розкладіть фрикадельки в розігрітому воке з маслом і дайте підрум'янитися. Зніміть обсмажені фрикадельки з вогню, а на їх місці з'єднайте всі складові для соусу і дайте їм загуснути. Дочекавшись моменту, коли соус почне вирувати, покладіть в нього кульки з курячого фаршу і перемішайте, покриваючи кожен товстим шаром глазурі.
Сервіруйте блюдо поверх рису або локшини, посипати кунжутним насінням і шматочками цибулі.
Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт кисло-солодкого соусу для курки до смішного простий, необхідно лише збити разом першу п'ятірку інгредієнтів і відставити суміш в бік. Курку розділити на кубики однакового розміру і підрум'яньте їх. Зменшіть жар і додайте ще трохи масла для овочів. Покладіть шматочки перцю, цибулі і ананаса, а через 3 хвилини влийте підготовлений соус і гарненько розмішайте, рівномірно розподіляючи його серед всіх складових. Ще хвилина, і можна буде приступати до дегустації.
Як приготувати смажену курку в кисло-солодкому соусі?
Інгредієнти:
Приготування
Нарізавши курятину довільними шматками, занурте її в кляр з борошна і білка. Залиште шматочки в розігрітому фритюрі до зарум'янювання. Соломку овочів спасеруйте в невеликій кількості олії. Перекладіть шматочки в паніровці на сковороду і залийте сумішшю кетчупу, вустера, устричного соусу, оцту і цукру. Коли соус загусне і покриє всі інгредієнти – страва готова.
Філе курки, тушковане в кисло-солодкому соусі
Інгредієнти:
Для соусу:
Для курки:
Приготування
З'єднайте всі складові для соусу в сотейнику і збийте їх віночком. Розмістіть сотейник на невеликому вогні і дочекайтеся, коли складові з'єднаються разом і перетворяться в густий соус.
Тим часом розділіть філе на шматочки однакового розміру і занурте в кляр, зроблений зі збитого з крохмалем і борошном яйця. Обсмажте шматочки в розігрітій олії і покладіть на вируючий соус. Через пару хвилин гасіння вийміть курятину і посипте зеленню цибулі.
Курка під кисло-солодким соусом
Ми звикли покривати кисло-солодким соусом філе, крильця або гомілки птиці, але що якщо використовувати його замість підливи до простим курячим тефтелі? Виходить дуже яскраве і апетитне блюдо.
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
Для соусу:
Приготування
Куряче філе перетворіть у фарш, змішавши з іншими інгредієнтами зі списку. Розкладіть фрикадельки в розігрітому воке з маслом і дайте підрум'янитися. Зніміть обсмажені фрикадельки з вогню, а на їх місці з'єднайте всі складові для соусу і дайте їм загуснути. Дочекавшись моменту, коли соус почне вирувати, покладіть в нього кульки з курячого фаршу і перемішайте, покриваючи кожен товстим шаром глазурі.
Сервіруйте блюдо поверх рису або локшини, посипати кунжутним насінням і шматочками цибулі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі
Свинина з ананасами - це чудове, незвичайне блюдо, яке підкорить найвибагливішого гурмана. Томлені шматочки м'яса в кисло-солодкому соусі виходять
Свинина в кисло-солодкому соусі
У цій статті запропоновано нескладні рецепти чудового блюда з свинини в ароматнейшем соусі. Це чудова страва доповнене кисло-солодким соусом виходить
Рис з яйцем по-китайськи
В поданій далі рецепті рису з яйцем по-китайськи ви можете спостерігати абсолютно певний список овочів, насправді їх можна замінити будь-якими іншими
Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
Відомо, що куряче м'ясо дуже вдало поєднується з будь-якими компонентами, в тому числі і з фруктами. Пропонуємо приготувати птицю в чудовому
Кисло-солодкий соус для курки - рецепт
Якісний соус здатний доповнити будь-яке м'ясне блюдо і приховати незначні огріхи кухаря. Відомо, що курятина поєднується з багатьма продуктами:
Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.