Ми звикли вибирати курку по-китайськи в кисло-солодкому соусі разом з рисом, локшиною або просто так, серед строкатого меню ресторанів східної кухні, але якщо спробувати домашню адаптацію рецепта заради інтересу і економії? Ми поділимося з вами самими смачними варіантами курятини в глазурі з традиційного китайського соусу.
Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
Інгредієнти: соєвий соус - 55 мл; винний оцет - 30 мл; тертий імбир - 5 г; зубки часнику - 2 шт.; крохмаль - 5 г; курятина - 560 г; солодкий перець - 115 г; ріпчаста цибуля - 85 м; ананас - 270 р. Приготування Рецепт кисло-солодкого соусу для курки до смішного простий, необхідно лише збити разом першу п'ятірку інгредієнтів і відставити суміш в бік. Курку розділити на кубики однакового розміру і підрум'яньте їх. Зменшіть жар і додайте ще трохи масла для овочів. Покладіть шматочки перцю, цибулі і ананаса, а через 3 хвилини влийте підготовлений соус і гарненько розмішайте, рівномірно розподіляючи його серед всіх складових. Ще хвилина, і можна буде приступати до дегустації.
Як приготувати смажену курку в кисло-солодкому соусі?
Інгредієнти: курячі стегенця - 320 г; борошно - 45 г; яєчний білок - 40 г; ананас - 110 г; ріпчаста цибуля - 65 г; солодкий перець - 270 г; кетчуп - 75 г; соус вустер - 45 мл; устричний соус - 10 мл; оцет - 15 мл; щіпка цукру. Приготування Нарізавши курятину довільними шматками, занурте її в кляр з борошна і білка. Залиште шматочки в розігрітому фритюрі до зарум'янювання. Соломку овочів спасеруйте в невеликій кількості олії. Перекладіть шматочки в паніровці на сковороду і залийте сумішшю кетчупу, вустера, устричного соусу, оцту і цукру. Коли соус загусне і покриє всі інгредієнти – страва готова.
Філе курки, тушковане в кисло-солодкому соусі
Інгредієнти: Для соусу:
цукровий пісок - 115 г; кетчуп - 115 мл; ананасовий соус - 115 мл; сік великого апельсина; винний оцет - 55 мл; соєвий соус - 45 мл; подрібнений часник, імбир - по 2 ч. ложки; вода - 55 мл; крохмаль - 5 р. Для курки:
жменю зеленої цибулі; курятина - 470 г; крохмаль - 15 г; борошно - 35 г; яйця - 2 шт. Приготування З'єднайте всі складові для соусу в сотейнику і збийте їх віночком. Розмістіть сотейник на невеликому вогні і дочекайтеся, коли складові з'єднаються разом і перетворяться в густий соус.
Тим часом розділіть філе на шматочки однакового розміру і занурте в кляр, зроблений зі збитого з крохмалем і борошном яйця. Обсмажте шматочки в розігрітій олії і покладіть на вируючий соус. Через пару хвилин гасіння вийміть курятину і посипте зеленню цибулі.
Курка під кисло-солодким соусом
Ми звикли покривати кисло-солодким соусом філе, крильця або гомілки птиці, але що якщо використовувати його замість підливи до простим курячим тефтелі? Виходить дуже яскраве і апетитне блюдо.
Інгредієнти: Для фрикадельок:
курятина - 380 г; часникові зубки - 2 шт.; тертий імбир - 1 ч. ложка; кунжутна олія - 5 мл; ріпчаста цибуля - 25 р. Для соусу:
кетчуп - 55 г; соус чилі - 55 г; яблучний оцет - 5 мл; соєвий соус - 10 мл; вода - 35 мл; крохмаль - 5 р. Приготування Куряче філе перетворіть у фарш, змішавши з іншими інгредієнтами зі списку. Розкладіть фрикадельки в розігрітому воке з маслом і дайте підрум'янитися. Зніміть обсмажені фрикадельки з вогню, а на їх місці з'єднайте всі складові для соусу і дайте їм загуснути. Дочекавшись моменту, коли соус почне вирувати, покладіть в нього кульки з курячого фаршу і перемішайте, покриваючи кожен товстим шаром глазурі.
Сервіруйте блюдо поверх рису або локшини, посипати кунжутним насінням і шматочками цибулі.