Вернуться назад Распечатать

Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі

Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
Ми звикли вибирати курку по-китайськи в кисло-солодкому соусі разом з рисом, локшиною або просто так, серед строкатого меню ресторанів східної кухні, але якщо спробувати домашню адаптацію рецепта заради інтересу і економії? Ми поділимося з вами самими смачними варіантами курятини в глазурі з традиційного китайського соусу.

Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами


Інгредієнти:

  • соєвий соус - 55 мл;

  • винний оцет - 30 мл;

  • тертий імбир - 5 г;

  • зубки часнику - 2 шт.;

  • крохмаль - 5 г;

  • курятина - 560 г;

  • солодкий перець - 115 г;

  • ріпчаста цибуля - 85 м;

  • ананас - 270 р.


  • Приготування
    Рецепт кисло-солодкого соусу для курки до смішного простий, необхідно лише збити разом першу п'ятірку інгредієнтів і відставити суміш в бік. Курку розділити на кубики однакового розміру і підрум'яньте їх. Зменшіть жар і додайте ще трохи масла для овочів. Покладіть шматочки перцю, цибулі і ананаса, а через 3 хвилини влийте підготовлений соус і гарненько розмішайте, рівномірно розподіляючи його серед всіх складових. Ще хвилина, і можна буде приступати до дегустації.

    Як приготувати смажену курку в кисло-солодкому соусі?


    Інгредієнти:

  • курячі стегенця - 320 г;

  • борошно - 45 г;

  • яєчний білок - 40 г;

  • ананас - 110 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • солодкий перець - 270 г;

  • кетчуп - 75 г;

  • соус вустер - 45 мл;

  • устричний соус - 10 мл;

  • оцет - 15 мл;

  • щіпка цукру.


  • Приготування
    Нарізавши курятину довільними шматками, занурте її в кляр з борошна і білка. Залиште шматочки в розігрітому фритюрі до зарум'янювання. Соломку овочів спасеруйте в невеликій кількості олії. Перекладіть шматочки в паніровці на сковороду і залийте сумішшю кетчупу, вустера, устричного соусу, оцту і цукру. Коли соус загусне і покриє всі інгредієнти – страва готова.

    Філе курки, тушковане в кисло-солодкому соусі


    Інгредієнти:
    Для соусу:

  • цукровий пісок - 115 г;

  • кетчуп - 115 мл;

  • ананасовий соус - 115 мл;

  • сік великого апельсина;

  • винний оцет - 55 мл;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • подрібнений часник, імбир - по 2 ч. ложки;

  • вода - 55 мл;

  • крохмаль - 5 р.


  • Для курки:

  • жменю зеленої цибулі;

  • курятина - 470 г;

  • крохмаль - 15 г;

  • борошно - 35 г;

  • яйця - 2 шт.


  • Приготування
    З'єднайте всі складові для соусу в сотейнику і збийте їх віночком. Розмістіть сотейник на невеликому вогні і дочекайтеся, коли складові з'єднаються разом і перетворяться в густий соус.
    Тим часом розділіть філе на шматочки однакового розміру і занурте в кляр, зроблений зі збитого з крохмалем і борошном яйця. Обсмажте шматочки в розігрітій олії і покладіть на вируючий соус. Через пару хвилин гасіння вийміть курятину і посипте зеленню цибулі.

    Курка під кисло-солодким соусом


    Ми звикли покривати кисло-солодким соусом філе, крильця або гомілки птиці, але що якщо використовувати його замість підливи до простим курячим тефтелі? Виходить дуже яскраве і апетитне блюдо.
    Інгредієнти:
    Для фрикадельок:

  • курятина - 380 г;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • кунжутна олія - 5 мл;

  • ріпчаста цибуля - 25 р.


  • Для соусу:
    Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі


  • кетчуп - 55 г;

  • соус чилі - 55 г;

  • яблучний оцет - 5 мл;

  • соєвий соус - 10 мл;

  • вода - 35 мл;

  • крохмаль - 5 р.


  • Приготування
    Куряче філе перетворіть у фарш, змішавши з іншими інгредієнтами зі списку. Розкладіть фрикадельки в розігрітому воке з маслом і дайте підрум'янитися. Зніміть обсмажені фрикадельки з вогню, а на їх місці з'єднайте всі складові для соусу і дайте їм загуснути. Дочекавшись моменту, коли соус почне вирувати, покладіть в нього кульки з курячого фаршу і перемішайте, покриваючи кожен товстим шаром глазурі.
    Сервіруйте блюдо поверх рису або локшини, посипати кунжутним насінням і шматочками цибулі.