Рецепт чахохбілі з курки по-грузинськи
Чахохбілі з курки – чудово смачне блюдо грузинської кухні. Воно виходить неймовірно соковитим і ароматним. Для пікантності та гостроти можна додати шафран або подрібнений червоний перець. Сьогодні ми детально розповімо, як смачно приготувати чахохбілі з курки.
Інгредієнти:
курка свіжа – 1 кг;
цибулина – 1 шт.;
ратунда – 1 шт.;
помідори – 3 шт.;
часник – 2 зубчики;
сухе вино – 95 мл;
зелень – 45 г;
перець гострий червоний – на кінчику ножа;
хмелі-сунелі .
Приготування
Курку обробити, промиваємо та нарізаємо порційними шматочками. Болгарський перець чистимо, видаляємо плодоніжки, шаткуємо півкільцями, а з помідорів акуратно знімаємо шкірку і рубаємо м'якоть кубиками. Цибулину і часник звільняємо від лушпиння, подрібнюємо і пасеруємо на розігрітому вершковому маслечко. Курячі шматочки обсмажуємо до рум'яної скоринки. Додаємо до м'яса цибулю, перець і помідори. Приправляємо спеціями і ретельно перемішуємо. Вливаємо вино, прикриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на сильному вогні. Потім зменшуємо полум'я і тушкуємо блюдо 20 хвилин. Після цього додаємо рубану зелень, хмелі-сунелі, гострий перець і ретельно все перемішуємо.
Інгредієнти:
курка ціла тушка – 1 шт.;
цибулина – 5 шт.;
часник – 3-4 зубчики;
помідори – 195 г;
зелень – 25 г;
Приготування
Отже, перед тим, як приготувати чахохбілі по-грузинськи, курку обробляємо, обробляємо на шматочки і промиваємо. Потім зрізаємо весь жир, викладаємо його на сковороду і розтоплюємо. Після цього обсмажуємо м'ясо з усіх боків, помішуючи, на сильному вогні. Не гаючи часу, чистимо цибулину і шаткуємо його тонкими півкільцями. Кидаємо його в казан, вливаємо маслечко і пасеруємо до м'якого стану. Стиглі помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, а м'якоть розтираємо вилочкою і виливаємо томатну суміш до цибулі. Далі перекладаємо обсмажені курячі шматочки в казан з овочами, підсолюємо за смаком, перчимо та ретельно перемішуємо. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо 50 хвилин до готовності. За кілька хвилин до закінчення приготування додаємо подрібнений часник і дрібно січену зелень. Ось і все, справжнє грузинське чахохбілі готовий і його можна розкладати по тарілках і подавати до столу.
Рецепт чахохбілі з курки по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Курку обробити, промиваємо та нарізаємо порційними шматочками. Болгарський перець чистимо, видаляємо плодоніжки, шаткуємо півкільцями, а з помідорів акуратно знімаємо шкірку і рубаємо м'якоть кубиками. Цибулину і часник звільняємо від лушпиння, подрібнюємо і пасеруємо на розігрітому вершковому маслечко. Курячі шматочки обсмажуємо до рум'яної скоринки. Додаємо до м'яса цибулю, перець і помідори. Приправляємо спеціями і ретельно перемішуємо. Вливаємо вино, прикриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на сильному вогні. Потім зменшуємо полум'я і тушкуємо блюдо 20 хвилин. Після цього додаємо рубану зелень, хмелі-сунелі, гострий перець і ретельно все перемішуємо.
Грузинський рецепт приготування чахохбілі з курки
Інгредієнти:
Приготування
Отже, перед тим, як приготувати чахохбілі по-грузинськи, курку обробляємо, обробляємо на шматочки і промиваємо. Потім зрізаємо весь жир, викладаємо його на сковороду і розтоплюємо. Після цього обсмажуємо м'ясо з усіх боків, помішуючи, на сильному вогні. Не гаючи часу, чистимо цибулину і шаткуємо його тонкими півкільцями. Кидаємо його в казан, вливаємо маслечко і пасеруємо до м'якого стану. Стиглі помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, а м'якоть розтираємо вилочкою і виливаємо томатну суміш до цибулі. Далі перекладаємо обсмажені курячі шматочки в казан з овочами, підсолюємо за смаком, перчимо та ретельно перемішуємо. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо 50 хвилин до готовності. За кілька хвилин до закінчення приготування додаємо подрібнений часник і дрібно січену зелень. Ось і все, справжнє грузинське чахохбілі готовий і його можна розкладати по тарілках і подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чахохбілі з курки - класичний рецепт
Дуже смачне грузинське блюдо - чахохбілі, традиційно готують саме з курятини. Не будемо відступати від оригінального способу його приготування і
Рецепт чахохбілі з курки
Чаохбили на ділі приготувати набагато простіше, ніж здається спочатку. Пропонуємо вивчити кілька оригінальних рецептів з нашої статті, і у вас
Чахохбілі в мультиварці
Досить відоме блюдо грузинської кухні можна успішно приготувати самостійно, знаючи деякі секрети його створення. Далі описані докладні рекомендації,
Чахохбілі з курки в мультиварці
Чахохбілі можна готувати різними способами, в тому числі в мультиварці. Цей кухонний помічник дозволяє не тільки зробити ароматне і смачне блюдо
Як приготувати чахохбілі?
Щоб поїсти чахохбілі не потрібно їхати в Грузію. Більше того, вам навіть не потрібно фазан (адже саме з цієї птиці традиційно готують це блюдо).
Як готувати чахохбілі з курки?
Чахохбілі з курки - смачне блюдо грузинської кухні. Воно являє собою м'ясне рагу, тушковану в помідорах, з додаванням цибулі і пряних трав.