Чахохбілі з курки – чудово смачне блюдо грузинської кухні. Воно виходить неймовірно соковитим і ароматним. Для пікантності та гостроти можна додати шафран або подрібнений червоний перець. Сьогодні ми детально розповімо, як смачно приготувати чахохбілі з курки.
Рецепт чахохбілі з курки по-грузинськи
Інгредієнти: курка свіжа – 1 кг; цибулина – 1 шт.; ратунда – 1 шт.; помідори – 3 шт.; часник – 2 зубчики; сухе вино – 95 мл; зелень – 45 г; перець гострий червоний – на кінчику ножа; хмелі-сунелі . Приготування Курку обробити, промиваємо та нарізаємо порційними шматочками. Болгарський перець чистимо, видаляємо плодоніжки, шаткуємо півкільцями, а з помідорів акуратно знімаємо шкірку і рубаємо м'якоть кубиками. Цибулину і часник звільняємо від лушпиння, подрібнюємо і пасеруємо на розігрітому вершковому маслечко. Курячі шматочки обсмажуємо до рум'яної скоринки. Додаємо до м'яса цибулю, перець і помідори. Приправляємо спеціями і ретельно перемішуємо. Вливаємо вино, прикриваємо кришкою і тушкуємо 5 хвилин на сильному вогні. Потім зменшуємо полум'я і тушкуємо блюдо 20 хвилин. Після цього додаємо рубану зелень, хмелі-сунелі, гострий перець і ретельно все перемішуємо.
Грузинський рецепт приготування чахохбілі з курки
Інгредієнти: курка ціла тушка – 1 шт.; цибулина – 5 шт.; часник – 3-4 зубчики; помідори – 195 г; зелень – 25 г; Приготування Отже, перед тим, як приготувати чахохбілі по-грузинськи, курку обробляємо, обробляємо на шматочки і промиваємо. Потім зрізаємо весь жир, викладаємо його на сковороду і розтоплюємо. Після цього обсмажуємо м'ясо з усіх боків, помішуючи, на сильному вогні. Не гаючи часу, чистимо цибулину і шаткуємо його тонкими
півкільцями. Кидаємо його в казан, вливаємо маслечко і пасеруємо до м'якого стану. Стиглі помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, а м'якоть розтираємо вилочкою і виливаємо томатну суміш до цибулі. Далі перекладаємо обсмажені курячі шматочки в казан з овочами, підсолюємо за смаком, перчимо та ретельно перемішуємо. Накриваємо зверху кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо блюдо 50 хвилин до готовності. За кілька хвилин до закінчення приготування додаємо подрібнений часник і дрібно січену зелень. Ось і все, справжнє грузинське чахохбілі готовий і його можна розкладати по тарілках і подавати до столу.