Рецепт лобіо з білої квасолі
Лобіо, приготоване з білої квасолі, привнесе у ваш будинок частинку смачною і ароматною грузинської кухні. Таку страву традиційно подають як в холодному, так і в підігрітому вигляді, прикрасивши за бажанням свіжою зеленню.
Інгредієнти:
суха біла квасоля – 500 г;
болгарський солодкий перець – 1 шт.;
горіхи волоські – 100 г;
лавровий лист;
часник – 2 зубчики;
сухий базилік;
цибулина – 1 шт.;
спеції;
морква – 1 шт.;
томатний сік – 250 мл;
олія рослинна;
свіжа кінза – 1 пучок.
Приготування
Отже, перед тим, як почати приготування лобіо, білу квасоля промиваємо, замочуємо в холодній воді і залишаємо на всю ніч. Після цього відварюємо її на повільному вогні, кинувши в каструльку кілька лаврових листочків. Овочі чистимо і нарізаємо ножем: моркву – соломкою, а цибулю і перець – кубиками. Горіхи очищаємо і подрібнюємо в дрібну крихту за допомогою блендера.
Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло, викладаємо підготовлені овочі і підрум'янюємо їх. Потім приправляємо вміст спеціями, додаємо горіхи, вливаємо трохи томатного соку і тушкуємо 30 хвилин, прикривши кришкою. У готову овочеву заправу натираємо зубчик часнику, підсолюємо за смаком, додаємо зварену білу квасолю, рубану зелень і ретельно перемішуємо. Накриваємо блюдо кришкою і настоюють 10 хвилин.
Інгредієнти:
біла суха квасоля – 1 ст.;
помідори – 2 шт.;
фіолетовий цибуля – 1 шт.;
волоські горіхи – 50 г;
часник – 2 зубчики;
спеції;
олія оливкова;
свіжа зелень.
Приготування
Ретельно промиваємо квасолю відварюємо до готовності, попередньо замочивши на 8 годин. У посуд мультиварки наливаємо трохи оливкового масла і включаємо програму «Гасіння». Тим часом чистимо цибулю шаткуємо кубиками і пасеруємо кілька хвилин. Потім видавлюємо через прес часник і викладаємо відварену квасолю. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Зі стиглих помідор обережно знімаємо шкірку, видаляємо плодоніжки і натираємо на тертці м'якоть до отримання однорідного пюре. Горіхи звільняємо від шкаралупи, рубаємо ядра ножем і висипаємо в чашу. Підсолюємо, перчимо страву за смаком, додаємо подрібнений гострий перчик, виливаємо томатну масу, кидаємо посічену свіжу зелень і перемішуємо. Закриваємо кришку приладу і готуємо лобіо з білої квасолі в мультиварці на режимі «Смаження» 15 хвилин.
Рецепт лобіо з білої квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Отже, перед тим, як почати приготування лобіо, білу квасоля промиваємо, замочуємо в холодній воді і залишаємо на всю ніч. Після цього відварюємо її на повільному вогні, кинувши в каструльку кілька лаврових листочків. Овочі чистимо і нарізаємо ножем: моркву – соломкою, а цибулю і перець – кубиками. Горіхи очищаємо і подрібнюємо в дрібну крихту за допомогою блендера.
Розігріваємо Сковороду, наливаємо масло, викладаємо підготовлені овочі і підрум'янюємо їх. Потім приправляємо вміст спеціями, додаємо горіхи, вливаємо трохи томатного соку і тушкуємо 30 хвилин, прикривши кришкою. У готову овочеву заправу натираємо зубчик часнику, підсолюємо за смаком, додаємо зварену білу квасолю, рубану зелень і ретельно перемішуємо. Накриваємо блюдо кришкою і настоюють 10 хвилин.
Рецепт приготування лобіо з білої квасолі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промиваємо квасолю відварюємо до готовності, попередньо замочивши на 8 годин. У посуд мультиварки наливаємо трохи оливкового масла і включаємо програму «Гасіння». Тим часом чистимо цибулю шаткуємо кубиками і пасеруємо кілька хвилин. Потім видавлюємо через прес часник і викладаємо відварену квасолю. Ретельно все перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин. Зі стиглих помідор обережно знімаємо шкірку, видаляємо плодоніжки і натираємо на тертці м'якоть до отримання однорідного пюре. Горіхи звільняємо від шкаралупи, рубаємо ядра ножем і висипаємо в чашу. Підсолюємо, перчимо страву за смаком, додаємо подрібнений гострий перчик, виливаємо томатну масу, кидаємо посічену свіжу зелень і перемішуємо. Закриваємо кришку приладу і готуємо лобіо з білої квасолі в мультиварці на режимі «Смаження» 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати лобіо з квасолі по-грузинськи?
Лобіо, напевно, найяскравіше блюдо, яке представляє грузинську кухню. І це неспроста, адже готувати його можна з різних видів квасолі. Далі
Як приготувати лобіо з червоної квасолі?
Традиційно грузинське лобіо готують саме з червоної квасолі. Однак це не виключає існування рецептів з інших сортів бобових. Не будемо відступати від
Лобіо з квасолі
У цій статті запропоновано кілька докладних рецептів чудового грузинського лобіо. Розповімо, як приготувати це неймовірно смачне блюдо кількома
Лобіо з стручкової квасолі
Багато хто помилково вважають, що смачним традиційне грузинське лобіо виходить виключно з червоної квасолі. Постараємося довести зворотне,
Лобіо в мультиварці
Грузинське блюдо лобіо можна приготувати досить швидко. Як? Використовувати вашу улюблену кухонну помічницю - мультиварку. В ній лобіо з квасолі
Як приготувати лобіо з квасолі?
Лобіо - популярна страва грузинської кухні, яку можна приготувати із стручкової, білої або червоної квасолі. Давайте розберемо парочку корисних і