Чашушулі з яловичини
«Чашушулі» з грузинського перекладається як «гострий», саме це назва напряму характеризує головну особливість страви, не призначеного для розпещених ШКТ надто чутливих їдців. Готувати чашушулі дуже просто і його гостроту, до речі, теж цілком легко регулювати за смаком.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
часник - 2 зубчики;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
томати - 3 шт.;
солодкий перець - 1 шт.;
гостра аджика - 2 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком;
зелень кінзи і кропу.
Приготування
Перед тим, як приготувати чашушулі з яловичини, м'ясо слід очистити від плівок, жиру і жив, а потім нарізати кубиками і замаринувати в аджике з цибулею, сіллю і перцем. Кількість аджики і ступінь її гостроти безпосередньо визначаються вашими побажаннями до ступеня гостроти всього страви.
Через півгодини можна буде приступати до обжарке. У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнений часник буквально півхвилини, після чого закладаємо все м'ясо і приступаємо до готування. Постійно помішуючи тушкуємо яловичину до повного випаровування вологи. За допомогою блендера пюрируем свіжі томати. Болгарський перець нарізаємо кубиками і кладемо всі овочі в жаровню з м'ясом. Накриваємо жаровню кришкою і залишаємо чашушулі тушкуватися близько 30 хвилин. Після закінчення часу, посипаємо блюдо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
гострий перець - 1 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
м'ясний бульйон - 1 ст.;
болгарський перець - 1 шт.;
часник - 3-4 зубчики;
хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;
рослинне масло - для смаження;
кінза.
Приготування
Яловичину очищаємо від жив і жиру, нарізаємо кубиками і обсмажуємо в казані на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо до м'яса нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, подрібнений часник, болгарський перець і пару ложок томатної пасти. Сіль, перець, хмелі-сунелі також слід додавати на цьому етапі готування. Обсмажуємо всі інгредієнти разом, постійно помішуючи, близько 5-7 хвилин. Заливаємо яловичину і овочі склянкою м'ясного бульйону, в центр блюда кладемо гострий перець цілком і накриваємо все кришкою. Тушкуємо яловичину протягом півгодини, при необхідності підливаючи бульйон. Після закінчення часу ви почуєте інтенсивний аромат м'яса і прянощів – це означає, що чашушулі готове до подачі на стіл. Залишається лише посипати страву подрібненої кінзою перед сервіруванням. Приємного апетиту!
Рецепт чашушулі з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати чашушулі з яловичини, м'ясо слід очистити від плівок, жиру і жив, а потім нарізати кубиками і замаринувати в аджике з цибулею, сіллю і перцем. Кількість аджики і ступінь її гостроти безпосередньо визначаються вашими побажаннями до ступеня гостроти всього страви.
Через півгодини можна буде приступати до обжарке. У сотейнику розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнений часник буквально півхвилини, після чого закладаємо все м'ясо і приступаємо до готування. Постійно помішуючи тушкуємо яловичину до повного випаровування вологи. За допомогою блендера пюрируем свіжі томати. Болгарський перець нарізаємо кубиками і кладемо всі овочі в жаровню з м'ясом. Накриваємо жаровню кришкою і залишаємо чашушулі тушкуватися близько 30 хвилин. Після закінчення часу, посипаємо блюдо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Гостре грузинське чашушулі з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину очищаємо від жив і жиру, нарізаємо кубиками і обсмажуємо в казані на розігрітому рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо до м'яса нарізану півкільцями ріпчасту цибулю, подрібнений часник, болгарський перець і пару ложок томатної пасти. Сіль, перець, хмелі-сунелі також слід додавати на цьому етапі готування. Обсмажуємо всі інгредієнти разом, постійно помішуючи, близько 5-7 хвилин. Заливаємо яловичину і овочі склянкою м'ясного бульйону, в центр блюда кладемо гострий перець цілком і накриваємо все кришкою. Тушкуємо яловичину протягом півгодини, при необхідності підливаючи бульйон. Після закінчення часу ви почуєте інтенсивний аромат м'яса і прянощів – це означає, що чашушулі готове до подачі на стіл. Залишається лише посипати страву подрібненої кінзою перед сервіруванням. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Чашушулі з свинини
Чашушулі - одне з традиційних грузинських м'ясних страв. Ми вам відкриємо секрет приготування чашушулі з свинини. М'ясо виходить дуже ароматним і
Пхали з квасолі
Пхалі - традиційне кавказьке блюдо, яке є обов'язковим на кожному святковому столі. Пхали може бути приготоване з різних овочів або бобових, з
Чашушулі - рецепт
При згадці про грузинської кухні ми відразу уявляємо собі добре приправлену різними спеціями, а головне - гострим перцем їжу. І це дійсно так!
Тушкована яловичина в сметані
Тушкована яловичина в ніжній сметанною підливі розкриє смак будь-якого гарніру. Це гаряча страва ідеально підходить для холодної пори року, так як
Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І
Чашушулі з баранини
Чашушулі - традиційне блюдо грузинської кухні, яку зазвичай готують із свинини або яловичини. Але, а ми трохи відійдемо від традицій, і зробимо це