Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пхали з шпинату по-грузинськи

Пхали з шпинату по-грузинськи

8-07-2015, 22:04
670
Пхали з шпинату по-грузинськи
Набридли звичні овочеві салати? Хочете приготувати обід або вечеря в грузинському (кавказькому) стилі? Готуємо пхали з шпинату, буде смачно і оригінально.
Пхали (або мхали) – своєрідний грузинський салат, звичайно готується з якого-небудь основного овоча, кількість якого складає 90% загальної маси всього страви і заправки, яка однакова для будь-яких видів пхали. За видом основного овоча і називають салат. Можливі варіанти пхали з капусти, буряків, солодкого перцю, зеленого і ріпчастої цибулі (ми зараз збираємося готувати з шпинату, але цей рецепт універсальний).
Розповімо, як приготувати смачне пхали з шпинату з горіхами.Заправку для пхали робимо з суміші натуральної винного оцту з соком незрілого винограду і/або соком граната з додаванням мелених волоських горіхів, часнику, червоного гострого перцю, а також свіжої зелені (кінзи, кропу, базиліка, естрагону). Соус трохи солять. Також можна додати в нього трохи хмелі-сунелі.
Кардинальна відмінність приготування пхали від звичних нам овочевих салатів полягає в тому, що основний овоч (а у нас це шпинат) обов'язково піддають тепловій обробці.

Рецепт пхали з шпинату по грузинськи


Інгредієнти:

  • шпинат свіжий – 500 г;

  • ядра волоських горіхів – 05-1 склянка;

  • винний оцет – 1 ст. ложка;

  • гранатовий сік-фреш – 30 мл;

  • зелень свіжа рубана по – 2 ст. ложки;

  • червоний гострий перець – за смаком;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • спеції сухі мелені (сунелі);

  • мелене насіння коріандру.


  • Приготування
    Ми відваримо-припустимо шпинат в малій кількості води в кастрюлькев протягом 3-х хвилин або просто заллємо його крутим
    Пхали з шпинату по-грузинськи
    окропом і зіллємо воду через 3-5 хвилин, після чого відкинемо на друшляк.
    Тепер шпинат подрібнити бажаним чином і додамо заправку.
    Заправка. Мелені горіхи змішуємо з продавлений часником, додаємо інші інгредієнти, трохи додаємо сіль до смаку, заправляємо салати перемішуємо.Можна шпинат подрібнити в блендері. Перед подачею нехай пхали постоїть, подмаринуется в холодильнику годинки 2-3. Подаємо пхали до м'ясних або рибних страв. Можна подати єдиною масою в тарілці, зробивши діагональні насічки і прикрасивши зернами граната. А можна сформувати кульки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сацебелі на зиму
    Сацебелі на зиму
    Традиційний грузинський соус сацебелі подається до м'ясних страв і готується з фруктів, волоських горіхів і спецій. Якщо вам подобається такий соус
    Пхали з квасолі
    Пхали з квасолі
    Пхалі - традиційне кавказьке блюдо, яке є обов'язковим на кожному святковому столі. Пхали може бути приготоване з різних овочів або бобових, з
    Страви із замороженого шпинату
    Страви із замороженого шпинату
    Шпинат – це смачний і корисний продукт, який лікарі і дієтологи рекомендують частіше вживати всім, хто піклується про своє здоров'я. А їсти його
    Страви зі шпинату
    Страви зі шпинату
    На жаль, багато хто з нас ставиться до шпинату упереджено. Часто нелюбов до цього дуже корисного продукту тягнеться ще з дитячих часів, коли мама
    Пхали з буряка
    Пхали з буряка
    Пхалі - це група страв грузинської кухні, які готують з овочів і зелені і заправляють горіхами. І сьогодні ми розповімо, як зробити пхали з буряка.
    Пхали з капусти - рецепт
    Пхали з капусти - рецепт
    Пхалі - це грузинське блюдо, яке готується з овочів і гострої заправки. І сьогодні ми розповімо вам, як зробити його з капусти. Читаємо наші нові