Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Аджапсандалі - рецепт

Аджапсандалі - рецепт

4-01-2015, 18:11
857
Аджапсандалі - рецепт
З приходом весни багатьом з нас хочеться їсти якомога більше овочів, яких у зиязикай час у раціоні більшості людей недостатньо. Ну і, звичайно ж, овочі повинні бути не тільки корисними, але й смачними. Цим обом критеріям відповідає східне блюдо аджапсандалі, яке досить легко готується.

Аджапсандалі по-грузинськи


Отже, якщо вам потрібен смачний овочевий гарнір до м'яса і риби, або легкий і корисний обід, ми розповімо, як приготувати аджапсандалі.
Інгредієнти:

  • баклажани - 5 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • помідори - 8 шт.;

  • цибуля - 4 шт.;

  • перець болгарський - 2 шт.;

  • базилік - 2-3 гілочки;

  • часник - 1 зубчик;

  • масло рослинне - 4 ст. ложки;

  • сіль, кінза за смаком.


  • Приготування
    Наріжте баклажани великими шматочками, посоліть і дайте постояти 20 хвилин, після чого промийте і відіжміть. Почистіть цибулю і картоплю, у перців видалити серцевину, а помідори обдайте окропом і зніміть з них шкірку. Всі овочі порізати невеликими шматочками, зелень вимити і теж дрібно наріжте, а часник пропустіть через прес.
    Спочатку обсмажте на олії картоплю приблизно хвилин 5 потім додати баклажани і готуйте ще стільки ж. Потім, перекладіть їх у каструлю і туди ж відправте зелень. На сковороді протягом 5 хвилин смажте цибулю, додайте до нього перець і помідори і тушкуйте на невеликому вогні ще хвилин 5.
    Покладіть овочі в каструлю до картоплі та баклажанів, приправити все сіллю і часником. Поставте блюдо на вогонь, доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Подавайте аджапсандалі до столу в гарячому вигляді.

    Аджапсандалі з м'ясом, рецепт


    Хоча аджапсандалі вважається овочевим харчем, багато хто любить додавати до нього під час приготування м'ясо, тим самим отримуючи ситне блюдо для повноцінного обіду. Якщо ви віддаєте перевагу такий варіант, то ми поділимося рецептом, як готувати аджапсандалі з м'ясом.
    Інгредієнти:

  • картопля - 500 г;

  • баклажан - 2 шт.;

  • помідор - 500 г;

  • болгарський перець - 2-3 шт.;

  • морква - 500 г;

  • цибуля - 500 г;

  • яловичина - 500 г;

  • часник - 5 зубчиків;

  • зелень - 1 пучок;

  • сіль і перець за смаком.


  • Приготування
    Баклажани порізати на невеликі кубики і помістіть в солону воду на 1 годину. Після цього добре відіжміть їх. Картоплю очистіть від шкірки, перець від насіння і також наріжте кубиками. Також вчините з м'ясом. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву - кружечками. Помідори облийте окропом, зніміть з них шкірку і нарізати великими часточками.
    У каструлю інгредієнти викладайте в такій послідовності: спочатку м'ясо, потім цибулю з морквою, потім картопля, баклажани і болгарський перець. Кожен шар посипайте сіллю і перцем. Останніми покладіть помідори, накрийте каструлю кришкою і поставте на маленький вогонь. Час приготування страви становить приблизно 2-25 години. В кінці посипте аджапсандалі мелкорубленной зеленню і подавайте до столу в теплому вигляді.

    Аджапсандалі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • баклажан - 3 шт.;

  • помідори - 4-5 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля порей - 15 див. стебла;

  • часник - 1 головка;

  • кріп, кінза, петрушка - за смаком;

  • сіль, хмелі-сунелі, перець чорний мелений за смаком.


  • Приготування
    Поріжте невеликими кубиками баклажани, посоліть і поставте в холодильник. Моркву і цибулю почистіть і наріжте дрібно, болгарський перець - соломкою, а цибулю-порей - кільцями.
    Аджапсандалі - рецепт
    Всі овочі, крім баклажанів, покладіть в чашу мультиварки, налив перед цим туди трохи олії, увімкніть режим «Випічка» і готуйте 15 хвилин, іноді помішуючи.
    Після закінчення цього часу відправте в чашу баклажани, і знову запустіть режим «Випічка», але вже на 20 хвилин. В цей час зелень і часник наріжте дрібно. Помідори обдайте окропом, очистіть від шкірки і наріжте кубиками. Змішайте ці компоненти, приправте сіллю, перцем і спеціями, і після закінчення режиму відправте їх у каструлю. Перемішайте всі її вміст і виставте режим «Гасіння» на 45-50 хвилин. Коли ваша страва буде готовий, викладіть його на блюдо і пригощайте близьких.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно приготувати рибу?
    Як смачно приготувати рибу?
    Коли приходить час готувати рибу, не кожна господиня одразу згадає хороший рецепт. Але у вас є ми, а ми обов'язково допоможемо і підкажемо чудовий
    Як приготувати рис з овочами?
    Як приготувати рис з овочами?
    Коли набридають звичайні гарніри зразок картоплі в різних видах, макаронів, гречки, то варто згадати про рисі. Його можна приготувати по-різному.
    Як приготувати баклажани в мультиварці?
    Як приготувати баклажани в мультиварці?
    Баклажани - це популярні овочі, страви з яких подаються як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ці овочі, приготовані в мультиварці, зберігають
    Соте з курки
    Соте з курки
    Одне з відомих французьких страв - соте. Готується воно з абсолютно різними рецептами з різними інгредієнтами. Сьогодні ми розповімо вам, яким чином
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Як приготувати шурпу з свинини?
    Всім любителям ситних, жирних, наваристих супів присвячується. Ви ще не знаєте, як приготувати шурпу з свинини? В такому випадку, вам терміново
    Бабка картопляна - рецепт
    Бабка картопляна - рецепт
    Який продукт є одним з найдоступніших в нашій країні? Звичайно ж, картопля. Але їсти одну картоплю, як то не дуже. З неї потрібно щось робити. Бабка