Як приготувати лобіо з квасолі?
![Як приготувати лобіо з квасолі? Як приготувати лобіо з квасолі?](/uploads/posts/2015-01/yak-prigotuvati-lobo-z-kvasol_211.jpeg)
Лобіо готують із стручкової квасолі або з звичайної (білого чи кольорового) з додаванням часнику, спецій, зелені, іноді з зернами граната, горіхами, томатами, перцем.
Рецепт лобіо з червоної квасолі
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля краще залити водою з вечора, хоча можна прискорити процес, якщо залити її окропом 2-3 рази. Тоді вона повинна постояти, хоча б 4 години. Промиваємо квасолю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Варимо протягом 10 хвилин і зливаємо воду. Промиваємо боби, знову заливаємо свіжою водою і варимо до готовності.
Як зробити лобіо з квасолі? Можна розтовкти готову квасолю, але це не обов'язково, можна залишити її цілою. Горіхи потрібно змолоти і додати до квасолі. Трохи остудимо й додаємо всі зазначені приправи, олія, подрібнений часник і зелень. Лобіо добре подавати з м'ясними стравами, гранатовим соусом або соком, хорошим столовим вином.
Рецепт приготування лобіо з білої квасолі нічим не відрізняється від попереднього. Біла квасоля теж дуже корисний продукт, але кольорова виразно корисніше.
Лобіо з стручкової квасолі
Звичайно ж, стручкова квасоля - суперкорисний продукт, до того ж готується швидше, ніж в зернах.
Свіжу квасолю необхідно підготувати, тобто видалити плодоніжки і кінчики стручків, а також розрізати кожен стручок на 2-4 частини. У несезонний для стручкової квасолі час року для приготування можна використовувати готовий напівфабрикат шокової заморозки. Майже всі вітаміни і корисні речовини в такому продукті збережені, попередньо проварена до напівготовності, квасоля дуже швидко доводиться до повної готовності.
Інгредієнти:
Приготування
Нарізану шматочками стручкову квасолю відваримо і відвар зіллємо в окрему ємність.
Приготуємо соус. Помідори бланшируем і дрібно рубаємо ножем.
Дрібно нарізану цибулю злегка обсмажуємо в сковороді на олії. Додаємо рубані помідори або томат-пасту і трохи відвару. Тушкуємо хвилин 5-8 з додаванням спецій. Змішуємо відварену квасолю і вміст сковороди. Трохи охолоджуємо і приправляємо товченим часником і гострим перцем. Присипаємо рубаною зеленню. Зелене лобіо особливо підходить до страв з м'яса.
На швидку руку можна приготувати лобіо з консервованої квасолі, тут рецепт взагалі геніально простий. Відкриваємо банку-іншу консервованої
![Як приготувати лобіо з квасолі? Як приготувати лобіо з квасолі?](/uploads/posts/2015-01/yak-prigotuvati-lobo-z-kvasol_762.jpeg)
Звичайно ж, можна приготувати лобіо з квасолі в мультиварці. Варіть квасоля в мультиварці до готовності (час і режим у конкретних девайсів дещо відрізняються, пояснення в інструкції). А краще приготувати соус окремо в звичайній сковороді.
Готуйте лобіо частіше - страва це надзвичайно корисне і смачне. Крім того, хоч квасоля - їжа і ситна, але дозволяє зберігати фігуру стрункою.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Салат з червоної квасолі - рецепт](/uploads/posts/2015-03/salat-z-chervonoyi-kvasol-recept_481.jpeg)
Салат з червоної квасолі - рецепт
Квасоля - дуже цінний і корисний продукт, який широко використовують у приготуванні супів, борщів, а також салатах. І сьогодні мова йтиме саме про
![Як приготувати квасолю на гарнір?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-kvasolyu-na-garnr_251.jpeg)
Як приготувати квасолю на гарнір?
Квасоля є корисним і поживним продуктом. Її використовують у приготуванні багатьох страв, як супів, і других страв. Вона відмінно поєднується з
![Лобіо в мультиварці](/uploads/posts/2015-01/lobo-v-multivarc_771.jpeg)
Лобіо в мультиварці
Грузинське блюдо лобіо можна приготувати досить швидко. Як? Використовувати вашу улюблену кухонну помічницю - мультиварку. В ній лобіо з квасолі
![Квасоля в мультиварці - рецепти](/uploads/posts/2015-01/kvasolya-v-multivarc-recepti_421.jpeg)
Квасоля в мультиварці - рецепти
Не любите возитися з приготуванням квасолі? У нас є для вас є відмінне рішення - варити страви з квасолі в мультиварці. Виходить швидко, смачно і
![Лобіо по-грузинськи](/uploads/posts/2015-01/lobo-po-gruzinski_551.jpeg)
Лобіо по-грузинськи
Якщо ви любите грузинську кухню, то варто спробувати приготувати лобіо. Це роблять страву з квасолі, причому як з стручкової, так і з білою,