Мусака - рецепт
Мусака – традиційне блюдо середземноморської кухні. Готують її завжди по-різному і їдять не тільки як гаряче блюдо, але і подають в якості холодного салату. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування мусака.
Інгредієнти:
картопля – 3 шт.;
баклажан – 2 шт.;
фарш яловичий – 300 г;
помідори – 1 шт.;
перець болгарський червоний – 1 шт.;
олія оливкова;
соус бешамель ;
спеції.
Приготування
Пропонуємо вам простий рецепт приготування мусака. Баклажан промиваємо, нарізаємо кружальцями, підсолюємо з кожної сторони і залишаємо на 20 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо скибочками, підсолюємо і обсмажуємо на сковороді в маслі. Потім перекладаємо його в форму для випічки. Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо кубиками і пасеруємо до м'якості. Болгарський перець обробляємо, виймаємо насіння, ріжемо й додаємо до цибулі. Перемішуємо овочі і тушкуємо 5 хвилин. Після цього викладаємо м'ясний фарш, подрібнені помідори, підсолюємо і перемішуємо. Через 15 хвилин додаємо рубану зелень і викладаємо масу поверх картоплі. Баклажани витираємо серветкою і обсмажуємо до готовності, а потім викладаємо верхнім шаром, поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Відправляємо форму в духовку і запікаємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Інгредієнти:
фарш м'ясний – 500 г;
кабачки – 2 шт.;
баклажани – 2 шт.;
свіжа зелень;
помідори – 3 шт.;
сухарі панірувальні – 3 щіпки;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
спеції.
Для соусу:
масло вершкове – 20 г;
молоко – 200 мл;
борошно – 50 р.
Приготування
Ще один цікавий і смачний рецепт приготування мусака. Баклажани чистимо і шаткуємо смужками. Зелень обполіскуємо і рубаємо ножем. Кабачки нарізаємо кубиками, кидаємо в чашу мультиварки і пасеруємо на режимі «Смаження» до готовності, а потім викладаємо в миску. У фарш додаємо спеції, перемішуємо і обсмажуємо на тому ж режимі. Помідори перетворюємо за допомогою блендера в пюре і за 5 хвилин до готовності фаршу, додаємо в чашу. Після звукового сигналу перекладаємо м'ясо в іншу тарілку. В мультиварку знову наливаємо олію, викладаємо баклажани і випікаємо їх 20 хвилин на програмі «Випічка». Одночасно з цим готуємо соус: на сковорідці розтоплюємо масло, додаємо борошно, вливаємо молоко і варимо до загустіння.
Коли всі інгредієнти готові, починаємо збирати мусаку: на дно викладаємо баклажани, потім кабачки, трохи м'ясного фаршу і томатне пюре. Поливаємо молочним соусом, знову кладемо фарш і залишилися баклажани. Присипаємо страву зеленню, посипаємо панірувальними сухарями і виставляємо програму «Випічка» на 1 годину.
Інгредієнти:
баклажани – 600 г;
олія оливкова – 80 мл;
цибулина – 1 шт.;
свинина – 350 г;
яловичина – 350 г;
сухе біле вино – 200 мл;
помідори – 400 р;
сіль морська – 1 ч. ложка.
Для соусу:
масло вершкове – 50 г;
борошно – 50 р;
тертий мускатний горіх – щіпка;
молоко – 500 мл;
кориця – щіпка;
коричневий цукор – щіпка;
спеції.
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо скибочками, викладаємо на деко і скроплюємо оливковою олією. Відправляємо в духовку і запікаємо 30 хвилин. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо до прозорості. Свинину і яловичину перекручуємо через м'ясорубку і додаємо до цибулі. Через 10 хвилин вливаємо склянку сухого вина і тушкуємо, помішуючи, 20 хвилин. Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку, нарізаємо м'якоть кубиками і додаємо до фаршу, подсаливая його за смаком. Картоплю чистимо, розрізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на іншій сковороді до напівготовності. Тепер беремо форму, промазуємо її олією, викладаємо картоплю, потім шар фаршу і розрівнюємо його ложкою. На самий верх кладемо баклажани, заливаємо соусом і відправляємо страву в розігріту духовку на 45 хвилин. Для приготування соусу борошно пасеруємо з вершковим маслом, вливаємо молоко і нагріваємо суміш до загустіння. В самому кінці приправляємо його спеціями і перемішуємо.
Рецепт мусака з баклажанами і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Пропонуємо вам простий рецепт приготування мусака. Баклажан промиваємо, нарізаємо кружальцями, підсолюємо з кожної сторони і залишаємо на 20 хвилин. Картоплю чистимо, шаткуємо скибочками, підсолюємо і обсмажуємо на сковороді в маслі. Потім перекладаємо його в форму для випічки. Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо кубиками і пасеруємо до м'якості. Болгарський перець обробляємо, виймаємо насіння, ріжемо й додаємо до цибулі. Перемішуємо овочі і тушкуємо 5 хвилин. Після цього викладаємо м'ясний фарш, подрібнені помідори, підсолюємо і перемішуємо. Через 15 хвилин додаємо рубану зелень і викладаємо масу поверх картоплі. Баклажани витираємо серветкою і обсмажуємо до готовності, а потім викладаємо верхнім шаром, поливаємо соусом і посипаємо тертим сиром. Відправляємо форму в духовку і запікаємо 45 хвилин при температурі 180 градусів.
Класичний рецепт мусака
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Ще один цікавий і смачний рецепт приготування мусака. Баклажани чистимо і шаткуємо смужками. Зелень обполіскуємо і рубаємо ножем. Кабачки нарізаємо кубиками, кидаємо в чашу мультиварки і пасеруємо на режимі «Смаження» до готовності, а потім викладаємо в миску. У фарш додаємо спеції, перемішуємо і обсмажуємо на тому ж режимі. Помідори перетворюємо за допомогою блендера в пюре і за 5 хвилин до готовності фаршу, додаємо в чашу. Після звукового сигналу перекладаємо м'ясо в іншу тарілку. В мультиварку знову наливаємо олію, викладаємо баклажани і випікаємо їх 20 хвилин на програмі «Випічка». Одночасно з цим готуємо соус: на сковорідці розтоплюємо масло, додаємо борошно, вливаємо молоко і варимо до загустіння.
Коли всі інгредієнти готові, починаємо збирати мусаку: на дно викладаємо баклажани, потім кабачки, трохи м'ясного фаршу і томатне пюре. Поливаємо молочним соусом, знову кладемо фарш і залишилися баклажани. Присипаємо страву зеленню, посипаємо панірувальними сухарями і виставляємо програму «Випічка» на 1 годину.
Рецепт грецьку мусака
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Баклажани промиваємо, нарізаємо скибочками, викладаємо на деко і скроплюємо оливковою олією. Відправляємо в духовку і запікаємо 30 хвилин. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо до прозорості. Свинину і яловичину перекручуємо через м'ясорубку і додаємо до цибулі. Через 10 хвилин вливаємо склянку сухого вина і тушкуємо, помішуючи, 20 хвилин. Помідори ошпарюємо, знімаємо шкірку, нарізаємо м'якоть кубиками і додаємо до фаршу, подсаливая його за смаком. Картоплю чистимо, розрізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на іншій сковороді до напівготовності. Тепер беремо форму, промазуємо її олією, викладаємо картоплю, потім шар фаршу і розрівнюємо його ложкою. На самий верх кладемо баклажани, заливаємо соусом і відправляємо страву в розігріту духовку на 45 хвилин. Для приготування соусу борошно пасеруємо з вершковим маслом, вливаємо молоко і нагріваємо суміш до загустіння. В самому кінці приправляємо його спеціями і перемішуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мусака з баклажанами по-грецьки - рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, давно відомо в багатьох країнах. Приготувати її не складно, хоча і доведеться витратити достатньо часу на
Як приготувати мусаку з баклажанами і фаршем – рецепт
Традиційне грецьке блюдо - мусака, дуже відоме на теренах нашої країни і його цілком успішно готують у багатьох будинках. Це страва многосоставное,
Як приготувати мусаку?
Традиційну грецьку мусаку зробити зовсім не складно, знаючи нюанси її приготування, адже страва многосоставное і заміна якого-небудь компонента може
Мусака з баклажанами і картоплею - рецепт
Приготувати грецьку мусаку не так клопітно, як може здатися спочатку, адже більшу частину сил і часу займає підготовка компонентів. Пропонуємо два
Баклажани, фаршировані м'ясним фаршем
Баклажани широко використовуються в кулінарії багатьох країн світу. Вони за формою і змістом чудово підходять для фарширування. Начинка для них може
Мусака з баклажанами
Мусака - це блюдо, яке прийшло до нас з Близького Сходу та Балкан. Воно схоже на нашу запіканку. В обов'язковому порядку в ньому повинні бути