Імбирні пряники з глазур'ю - рецепт
![Імбирні пряники з глазур'ю - рецепт Імбирні пряники з глазур'ю - рецепт](/uploads/posts/2015-12/mbirn-pryaniki-z-glazuryu-recept_421.jpeg)
Як зробити пряник з кольоровою глазур'ю - рецепт?
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування
М'яке вершкове масло розтираємо з цукровим піском, додаємо окремо збите яйце і ще раз розбиваємо міксером всі разом. В окремій ємності змішати просіяне пшеничне борошно, соду, какао порошок (за бажанням), мелений імбир, корицю і гвоздику, а також додаємо перетертий свіжий імбир. З'єднуємо масляно-яєчну масу з сухою сумішшю і замішуємо тісто. Загорнути його у харчову плівку і визначаємо на тридцять хвилин у холодильник.
Охолоджене тісто розділяємо на дві частини: одну залишаємо в холодильнику, а другу розміщуємо між двома листами пергаменту і розкачуємо за допомогою качалки до отримання рівномірного шару товщиною від п'яти до семи міліметрів. Далі вирізаємо з тіста фігурки, розміщуємо їх на деку і визначаємо в заздалегідь прогрітий до 180 градусів духовку на десять хвилин. Якщо ви вирішили приготувати пряники, завтовшки більше семи міліметрів, то потримаєте їх у духовці додатково на три-чотири години більше.
По готовності даємо імбирним пряникам охолонути і приступаємо до прикраси глазур'ю.
Рецепт глазурі для прикраси імбирних пряників дуже простий. Для її приготування з'єднуємо в мисці яєчний білок з цукровою пудрою, соком лимона і тепленькою кип'яченою водою, розмішуємо спочатку з допомогою виделки, а потім збиваємо міксером протягом десяти хвилин. У результаті повинна вийти щільний глянсовий суміш, яка після проведення по ній ножем тримає слід протягом десяти хвилин.
![Імбирні пряники з глазур'ю - рецепт Імбирні пряники з глазур'ю - рецепт](/uploads/posts/2015-12/mbirn-pryaniki-z-glazuryu-recept_852.jpeg)
Ділимо масу на бажану кількість частин і додаємо барвники. Потім прикрашаємо пряники за допомогою кондитерського мішка, наповнивши його глазур'ю бажаного кольору. Видавлюємо невелика її кількість і формуємо візерунок. Якщо є бажання покрити пряник повністю, то спочатку малюємо обідок, а потім заповнюємо глазур'ю серединку. За бажанням прикрашаємо також вироби кондитерської присипкою, на глазурі вона дуже щільно буде триматися, і поліпшить зовнішній вигляд виробів. По готовності даємо пряникам підсохнути протягом трьох-чотирьох годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Медові пряники у домашніх умовах - рецепт](/uploads/posts/2015-11/medov-pryaniki-u-domashnh-umovah-recept_311.jpeg)
Медові пряники у домашніх умовах - рецепт
Для тих, хто давно не балував рідних домашньою випічкою і, можливо, втратив деяку вправність у цій справі, пропонуємо спекти чудові медові прянички.
![Пряники - рецепт](/uploads/posts/2015-10/pryaniki-recept_191.jpeg)
Пряники - рецепт
Напевно, багато хто люблять пряники, і асортимент їх настільки великий, що часом можна розгубитися у виборі. А адже їх легко зробити самостійно,
![Лимонна глазур](/uploads/posts/2015-01/limonna-glazur_131.jpeg)
Лимонна глазур
Лимонна глазур - це улюблена прикраса багатьох кондитерів, оскільки завдяки лимонному соку зберігається баланс між солодким і кислим, і вона виходить
![Пряники на кефірі](/uploads/posts/2015-01/pryaniki-na-kefr_321.jpeg)
Пряники на кефірі
Пряники - це смачна і ароматна випічка, яка подобається як дорослим, так і дітям. А якщо вона ще приготовлена в домашніх умовах - це взагалі чудово.
![Шоколадні пряники](/uploads/posts/2015-01/shokoladn-pryaniki_321.jpeg)
Шоколадні пряники
Пряники - це дивовижне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як зробити смачні шоколадні пряники в
![Імбирні пряники](/uploads/posts/2015-01/mbirn-pryaniki_861.jpeg)
Імбирні пряники
Пряники - смачне і ароматне ласощі, яке обожнюють багато. Вони добре поєднуються з чашкою гарячого шоколаду або чаю. І сьогодні ми розповімо, як