Желейні цукерки в домашніх умовах
Багато люди не купують мармелад з-за наявності в їх складі шкідливих інгредієнтів. Але можна зробити желейні цукерки в домашніх умовах, використовуючи корисні і натуральні продукти.
Інгредієнти:
свіжовичавлений апельсиновий сік – 115 мл;
питна вода – 105 мл;
желатин харчовий – 20 г;
лимонна цедра – 10 г;
цукор – 415 г;
сік лимонний – 60 мл;
апельсинова цедра – 10 р.
Приготування
Цедру цитрусових шаткуємо на дрібній тертці. Желатин замочуємо в апельсиновому соку і залишаємо на 15 хвилин. В емальовану каструлю висипаємо цукор і заливаємо невеликою кількістю питної води. Додаємо подрібнену цедру і ставимо посуд на плиту, включивши середній вогонь. Після закипання проварюємо відвар кілька хвилин, не забуваючи постійно помішувати дерев'яною ложкою. Далі знімаємо сироп, вводимо желатин і ретельно все перемішуємо до однорідності. Проціджуємо гарячий сироп через сито. Тепер беремо форму, застеляємо її харчовою плівкою і виливаємо желейну масу. Відправляємо заготовку в холодильник і залишаємо мармелад застигнути на кілька годин. Далі викладаємо шар на стіл, нарізаємо порційними шматочками і обсипаємо цукром.
Інгредієнти:
кока-кола – 425 мл;
желатин харчовий – 20 р.
Приготування
Желатин замочуємо в холодній кока-колі, перемішуємо вміст і залишаємо масу хвилин на 15 для набухання. Утворилася пінку акуратно знімаємо і відправляємо посуд на плиту. Нагріваємо суміш, але не даємо їй закипіти. Після повного розчинення желатину, акуратно розливаємо ласощі в підготовлені заздалегідь формочки, охолодити і відправляємо з желейні цукерки в холодильник.
Інгредієнти:
желатин харчовий – 10 г;
вода питна – 215 мл;
полуниця – 205 г;
цукрова пудра – 15 р.
Приготування
Перед тим, як зробити желейні цукерки, висипаємо харчової желатин в миску і заливаємо склянкою прохолодною питної води. Полуницю промиваємо, відриваємо хвостики і подрібнюємо ягоди до однорідного стану. Кидаємо дрібну цукрову пудру і гарненько все перемішуємо.
Набряклий желатин виливаємо в каструльку і доводимо вміст на середньому вогні до кипіння. Швидко вводимо ягідне пюре і швиденько перемішуємо. Чекаємо, коли маса загусне, і розливаємо її по формочках, застеленому харчовою плівкою. Остуджуємо ласощі при кімнатній температурі, а потім відправляємо в холодильник на 5-7 годин. Після застигання дістаємо мармелад, обвалюємо
за бажанням в цукровій пудрі і подаємо цукерки до чаю.
Желейні цукерки з соку в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Цедру цитрусових шаткуємо на дрібній тертці. Желатин замочуємо в апельсиновому соку і залишаємо на 15 хвилин. В емальовану каструлю висипаємо цукор і заливаємо невеликою кількістю питної води. Додаємо подрібнену цедру і ставимо посуд на плиту, включивши середній вогонь. Після закипання проварюємо відвар кілька хвилин, не забуваючи постійно помішувати дерев'яною ложкою. Далі знімаємо сироп, вводимо желатин і ретельно все перемішуємо до однорідності. Проціджуємо гарячий сироп через сито. Тепер беремо форму, застеляємо її харчовою плівкою і виливаємо желейну масу. Відправляємо заготовку в холодильник і залишаємо мармелад застигнути на кілька годин. Далі викладаємо шар на стіл, нарізаємо порційними шматочками і обсипаємо цукром.
Желейні цукерки з Кока-Коли
Інгредієнти:
Приготування
Желатин замочуємо в холодній кока-колі, перемішуємо вміст і залишаємо масу хвилин на 15 для набухання. Утворилася пінку акуратно знімаємо і відправляємо посуд на плиту. Нагріваємо суміш, але не даємо їй закипіти. Після повного розчинення желатину, акуратно розливаємо ласощі в підготовлені заздалегідь формочки, охолодити і відправляємо з желейні цукерки в холодильник.
Рецепт желейних цукерок в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити желейні цукерки, висипаємо харчової желатин в миску і заливаємо склянкою прохолодною питної води. Полуницю промиваємо, відриваємо хвостики і подрібнюємо ягоди до однорідного стану. Кидаємо дрібну цукрову пудру і гарненько все перемішуємо.
Набряклий желатин виливаємо в каструльку і доводимо вміст на середньому вогні до кипіння. Швидко вводимо ягідне пюре і швиденько перемішуємо. Чекаємо, коли маса загусне, і розливаємо її по формочках, застеленому харчовою плівкою. Остуджуємо ласощі при кімнатній температурі, а потім відправляємо в холодильник на 5-7 годин. Після застигання дістаємо мармелад, обвалюємо
за бажанням в цукровій пудрі і подаємо цукерки до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мармелад – рецепт
Незрівнянне й улюблені багатьма ласощі можна приготувати власноруч. Розповімо, як зробити натуральний, без шкідливих добавок і неодмінно смачний
Як зробити мармелад?
Спорудити домашнє ласощі неймовірно просто, до того ж вийде набагато корисніше і смачніше покупного аналога. Далі опишемо, як самому зробити
Мармелад з желатином в домашніх умовах
Ідеальним ласощами можна назвати будь-яку солодкість, яка приготована власноруч, з любов'ю. Наприклад, мармелад роблять з абсолютно звичайних
Як зробити желейну Кока-Колу?
Сьогодні що тільки не роблять з мегапопулярного напою Кока-Коли. Але, мабуть, найвдаліше йому застосування - це зробити дивовижні желейки. Таке
Желейні цукерки
Використовуючи описані далі рецепти, ви точно не будете купувати желешки, а приготуєте їх власноруч. Домашні солодощі виходять дивно смачними, склад
Мармелад з гарбуза
Натуральний домашній мармелад - це будь ласощі дітей, та й дорослих теж. Його можна зробити з різних ягід і фруктів. Але ми з вами підемо далі і