Багато люди не купують мармелад з-за наявності в їх складі шкідливих інгредієнтів. Але можна зробити желейні цукерки в домашніх умовах, використовуючи корисні і натуральні продукти.
Желейні цукерки з соку в домашніх умовах
Інгредієнти: свіжовичавлений апельсиновий сік – 115 мл; питна вода – 105 мл; желатин харчовий – 20 г; лимонна цедра – 10 г; цукор – 415 г; сік лимонний – 60 мл; апельсинова цедра – 10 р. Приготування Цедру цитрусових шаткуємо на дрібній тертці. Желатин замочуємо в апельсиновому соку і залишаємо на 15 хвилин. В емальовану каструлю висипаємо цукор і заливаємо невеликою кількістю питної води. Додаємо подрібнену цедру і ставимо посуд на плиту, включивши середній вогонь. Після закипання проварюємо відвар кілька хвилин, не забуваючи постійно помішувати дерев'яною ложкою. Далі знімаємо сироп, вводимо желатин і ретельно все перемішуємо до однорідності. Проціджуємо гарячий сироп через сито. Тепер беремо форму, застеляємо її харчовою плівкою і виливаємо желейну масу. Відправляємо заготовку в холодильник і залишаємо мармелад застигнути на кілька годин. Далі викладаємо шар на стіл, нарізаємо порційними шматочками і обсипаємо цукром.
Желейні цукерки з Кока-Коли
Інгредієнти: кока-кола – 425 мл; желатин харчовий – 20 р. Приготування Желатин замочуємо в холодній кока-колі, перемішуємо вміст і залишаємо масу хвилин на 15 для набухання. Утворилася пінку акуратно знімаємо і відправляємо посуд на плиту. Нагріваємо суміш, але не даємо їй закипіти. Після повного розчинення желатину, акуратно розливаємо ласощі в підготовлені заздалегідь формочки, охолодити і відправляємо з желейні цукерки в холодильник.
Рецепт желейних цукерок в домашніх умовах
Інгредієнти: желатин харчовий – 10 г; вода питна – 215 мл; полуниця – 205 г; цукрова пудра – 15 р. Приготування Перед тим, як зробити желейні цукерки, висипаємо харчової желатин в миску і заливаємо склянкою прохолодною питної води. Полуницю промиваємо, відриваємо хвостики і подрібнюємо ягоди до однорідного стану. Кидаємо дрібну цукрову пудру і гарненько все
перемішуємо.
Набряклий желатин виливаємо в каструльку і доводимо вміст на середньому вогні до кипіння. Швидко вводимо ягідне пюре і швиденько перемішуємо. Чекаємо, коли маса загусне, і розливаємо її по формочках, застеленому харчовою плівкою. Остуджуємо ласощі при кімнатній температурі, а потім відправляємо в холодильник на 5-7 годин. Після застигання дістаємо мармелад, обвалюємо
за бажанням в цукровій пудрі і подаємо цукерки до чаю.