Вернуться назад Распечатать

Желейні цукерки в домашніх умовах

Желейні цукерки в домашніх умовах
Багато люди не купують мармелад з-за наявності в їх складі шкідливих інгредієнтів. Але можна зробити желейні цукерки в домашніх умовах, використовуючи корисні і натуральні продукти.

Желейні цукерки з соку в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • свіжовичавлений апельсиновий сік – 115 мл;

  • питна вода – 105 мл;

  • желатин харчовий – 20 г;

  • лимонна цедра – 10 г;

  • цукор – 415 г;

  • сік лимонний – 60 мл;

  • апельсинова цедра – 10 р.


  • Приготування
    Цедру цитрусових шаткуємо на дрібній тертці. Желатин замочуємо в апельсиновому соку і залишаємо на 15 хвилин. В емальовану каструлю висипаємо цукор і заливаємо невеликою кількістю питної води. Додаємо подрібнену цедру і ставимо посуд на плиту, включивши середній вогонь. Після закипання проварюємо відвар кілька хвилин, не забуваючи постійно помішувати дерев'яною ложкою. Далі знімаємо сироп, вводимо желатин і ретельно все перемішуємо до однорідності. Проціджуємо гарячий сироп через сито. Тепер беремо форму, застеляємо її харчовою плівкою і виливаємо желейну масу. Відправляємо заготовку в холодильник і залишаємо мармелад застигнути на кілька годин. Далі викладаємо шар на стіл, нарізаємо порційними шматочками і обсипаємо цукром.

    Желейні цукерки з Кока-Коли


    Інгредієнти:

  • кока-кола – 425 мл;

  • желатин харчовий – 20 р.


  • Приготування
    Желатин замочуємо в холодній кока-колі, перемішуємо вміст і залишаємо масу хвилин на 15 для набухання. Утворилася пінку акуратно знімаємо і відправляємо посуд на плиту. Нагріваємо суміш, але не даємо їй закипіти. Після повного розчинення желатину, акуратно розливаємо ласощі в підготовлені заздалегідь формочки, охолодити і відправляємо з желейні цукерки в холодильник.

    Рецепт желейних цукерок в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • желатин харчовий – 10 г;

  • вода питна – 215 мл;

  • полуниця – 205 г;

  • цукрова пудра – 15 р.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити желейні цукерки, висипаємо харчової желатин в миску і заливаємо склянкою прохолодною питної води. Полуницю промиваємо, відриваємо хвостики і подрібнюємо ягоди до однорідного стану. Кидаємо дрібну цукрову пудру і гарненько все
    Желейні цукерки в домашніх умовах
    перемішуємо.
    Набряклий желатин виливаємо в каструльку і доводимо вміст на середньому вогні до кипіння. Швидко вводимо ягідне пюре і швиденько перемішуємо. Чекаємо, коли маса загусне, і розливаємо її по формочках, застеленому харчовою плівкою. Остуджуємо ласощі при кімнатній температурі, а потім відправляємо в холодильник на 5-7 годин. Після застигання дістаємо мармелад, обвалюємо
    за бажанням в цукровій пудрі і подаємо цукерки до чаю.