Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як замаринувати капусту?

Як замаринувати капусту?

30-01-2016, 14:48
921
Як замаринувати капусту?
Існує безліч способів маринування капусти, але і різних видів капусти теж багато. Ми розповімо, як можна замаринувати деякі з них.

Як замаринувати капусту шматочками з буряком?


Інгредієнти:

  • капуста – 3 кг;

  • буряк – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 7 зубчиків;

  • вода – 1 л;

  • оцет 6% – 150 г;

  • масло рослинне – 100 г;

  • цукор – 160 г;

  • сіль – 60 г;

  • перець.


  • Приготування
    Звичайну білокачанну капусту поріжте великими шматками або квадратами, моркву і буряк наріжте скибочками. Складіть їх в одну посуд і перемішайте. Потім налийте в маленьку каструльку воду, з'єднайте там всі наші залишилися інгредієнти і проваріть 2-3 хвилини. Трохи охолодженим маринадом залийте капусту і встановіть гніт. Після охолодження переставте в холодильник на 24 години.

    Як замаринувати червону капусту швидкого приготування?


    Інгредієнти:

  • червонокачанна капуста — 15 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • часник — 3 зубчики;

  • сіль — 30 г;

  • вода – 05 л;

  • цукор — 50 г;

  • коріандр зерна — 1/2 ст. ложки;

  • кмин — 1/2 ст. ложки;

  • чорний перець горошком — 1 /2 ст. ложки;

  • яблучний оцет — 150 г;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Нашаткуйте капусту, а так як червонокачанна капуста набагато грубіше білою, її треба шаткувати дуже тонко. Часник подрібніть або видавіть в капусту, туди ж натріть вузькими брусочками моркву і перемішайте все з сіллю. Всі інші інгредієнти, крім оцту змішайте і прокип'ятіть 3 хвилини, потім додайте оцет і додайте через сито в капусту. Накрийте кришкою і після охолодження відправте в холодильник.

    Як замаринувати цвітну капусту в соєвому соусі?


    Інгредієнти:

  • кольорова капуста – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • приправа для моркви по-корейськи – 1 ч. ложка;

  • вода – 1 л;

  • цукор – 160 г;

  • сіль – 15 г;

  • соус соєвий – 150 мл;

  • оцет 9% – 1 /2 склянки;

  • оцет яблучний – 100 мл;

  • масло рослинне – 50 р.


  • Приготування
    Розберіть На суцвіття капусту і залийте її холодною, соленої (але в міру) водою і залиште її на 15 години. Натріть в миску морквину, вичавити туди часник, капусту перекладіть і перемішайте. Все інше з'єднати в каструльці і проваріть п'ять хвилин, після чого ще киплячим маринадом залийте капусту з морквою і накрийте кришкою. Як тільки вона охолола, поставте в холодильник на ніч. А завтра вже можна пробувати.

    Як замаринувати морську капусту в домашніх умовах?


    Інгредієнти:

  • заморожена морська капуста – 400 г;

  • цибуля – одна головка;

  • гвоздика – 3 бутона;

  • цукор – 30 г;

  • сіль – 30 г;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • оцет – 50 г;

  • перець;

  • вода – 1 л.


  • Приготування
    Капусту прямо в замороженому вигляді залийте водою і варіть 20 хвилин, після добре промийте, розуміючи, що там можуть залишатися частинки моря, не лінуйтеся добре промивайте під теплової водою. Потім знову заливайте, але тепер уже гарячої (приблизно 50 градусів) водою і знову варіть 20 хвилин на великому вогні, вода повинна сильно кипіти. І знову ретельно промийте під теплою водою і залиште варитися на все ті ж 20 хвилин, залив гарячою водою 50-ти градусів. Всі ці промивання і заміни води потрібні для того, щоб прибрати всі неприємні запахи моря
    Як замаринувати капусту?
    і зробити капусту м'якою. Після всіх цих водних процедур злийте воду і навіть трохи відіжміть на друшляку.
    Тепер приступимо до маринаду. У маленьку каструльку налийте воду і всі спеції, крім оцту, потім проваріть хвилин п'ять і поставте остигати. Цибулю поріжте півкільцями і додати в капусту добре перемішавши, а коли маринад охолоне, додайте в нього оцет і капусту. Приблизно через десять годин капуста буде готова.
    Рецепт не строгий, приправи можна прибирати і додавати інші, а також, змінюючи пропорції цукру і оцту, прийти до свого домашнім рецептом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринована капуста швидкого приготування
    Маринована капуста швидкого приготування
    Смачна маринована капуста завжди знайде місце на будь-якому святі. Хрустка закуска так і проситься до вас в тарілку! І дуже добре, що є рецепти
    Маринад для капусти
    Маринад для капусти
    Маринована капуста - відмінна закуска для пікніка або святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно приготувати для неї маринад.
    Капуста з хроном на зиму
    Капуста з хроном на зиму
    Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
    Маринована капуста
    Маринована капуста
    Маринована капуста чудово підійде для будь-якого столу, навіть самого шикарного. Це блюдо можна подати як окрему соління, а можна і в складі смачного
    Капуста, маринована з часником
    Капуста, маринована з часником
    Маринована капуста з часником - це чудова закуска під час застілля або до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки. Вона досить швидко
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка