Як смачно замаринувати курку?
Смак смаженої або запеченої курки безпосередньо залежить від того, в якому маринаді вона попередньо замочувалася. Саме маринад зробить куряче м'ясо смачним, ніжним і з приємною пікантну нотку.
Пропонуємо кілька найкращих маринадів для курки, які можна застосовувати як для приготування цілих тушок в духовці, так і для курячих ніжок і стегон, пожаренных на сковороді.
Інгредієнти:
тушка курки вагою приблизно 15 кг;
мелена паприка – 2 ч. ложки;
базилік сушений – 1 ч. ложка;
часник – 4-5 зубців;
чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки;
сіль – 2 ч. ложки або по смаку.
Приготування
Для приготування маринаду очищаємо зубці часнику і видавлюємо через прес. Змішуємо його з сіллю, розтираємо трохи товкачем або ложкою, додаємо мелену солодку паприку, чорний перець, сушений базилік, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Дві чайної ложки такого маринаду використовуємо для натирання черевця курки, а іншим щедро змащуємо тушку зовні. Даємо птиці просочитися при кімнатній температурі протягом однієї години, а потім відправляємо в духовку для запікання.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 12-15 кг;
соєвий соус – 80 мл;
часник – 2-3 зубчики;
корінь імбиру – за смаком;
олія рослинна рафінована – 35 мл;
сік лимона – 55 мл;
каррі – за смаком;
червоний мелений перець – за смаком;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Для приготування маринаду мелений імбир і очищений часник натираємо на дрібній тертці і змішуємо з рослинним маслом, соєвим соусом і лимонним соком. Присмачую масу меленим чорним і червоним перцем, додаємо за смаком каррі і при необхідності сіль, перемішуємо і натираємо отриманою сумішшю підготовлені заздалегідь шматочки курячого м'яса. Даємо просочитися ароматами протягом декількох годин і можемо приступати до смаження на сковороді.
Інгредієнти:
куряче м'ясо – 12-15 кг;
майонез – 220 г;
часник – 4-5 зубців;
гірчиця – 20 р;
сік одного лимона;
подрібнений лавровий лист;
оцет 9% – 20 мл;
чорний мелений перець – за смаком;
сіль – за смаком.
Приготування
Очищаємо зубці часнику, видавлюємо через прес і змішати з майонезом, гірчицею, соком одного лимона і оцтом. Додаємо кілька подрібнених лаврових листочків, мелений чорний перчик і сіль, перемішуємо, натираємо отриманою сумішшю курку і залишаємо для маринування на кілька годин.
Пропонуємо кілька найкращих маринадів для курки, які можна застосовувати як для приготування цілих тушок в духовці, так і для курячих ніжок і стегон, пожаренных на сковороді.
Як смачно і просто замаринувати курку для духовки?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування маринаду очищаємо зубці часнику і видавлюємо через прес. Змішуємо його з сіллю, розтираємо трохи товкачем або ложкою, додаємо мелену солодку паприку, чорний перець, сушений базилік, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Дві чайної ложки такого маринаду використовуємо для натирання черевця курки, а іншим щедро змащуємо тушку зовні. Даємо птиці просочитися при кімнатній температурі протягом однієї години, а потім відправляємо в духовку для запікання.
Як смачно замаринувати курку в соєвому соусі для смаження на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування маринаду мелений імбир і очищений часник натираємо на дрібній тертці і змішуємо з рослинним маслом, соєвим соусом і лимонним соком. Присмачую масу меленим чорним і червоним перцем, додаємо за смаком каррі і при необхідності сіль, перемішуємо і натираємо отриманою сумішшю підготовлені заздалегідь шматочки курячого м'яса. Даємо просочитися ароматами протягом декількох годин і можемо приступати до смаження на сковороді.
Смачна курка, маринована в майонезі з гірчицею і часником
Інгредієнти:
Приготування
Очищаємо зубці часнику, видавлюємо через прес і змішати з майонезом, гірчицею, соком одного лимона і оцтом. Додаємо кілька подрібнених лаврових листочків, мелений чорний перчик і сіль, перемішуємо, натираємо отриманою сумішшю курку і залишаємо для маринування на кілька годин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як замаринувати качку для запікання в духовці?
Секрет чудово приготовленої качки - це маринад, рецепти якого детально описані далі. Розповімо, як ефективно підготувати цю птицю для запікання в
Маринад з соєвим соусом для курки
Не секрет, що будь-правильно замариноване м'ясо виходить смачніше і м'якше. Навіть звичайна курятина заграє новими пікантним смаком і ароматом, якщо
Як замаринувати курку для запікання в духовці?
Щоб вразити гостей ефектним і, головне, смачною стравою з курки потрібно завчасно подбати про маринаді, який допоможе перетворити навіть самий
Крильця в медово-соєвому соусі в духовці
Крильця - частина курячої тушки, яку приготувати неймовірно легко будь-яким способом. Але ж просто запечене м'ясо часто приїдається, і в такому
Маринад для курячих ніжок
Щоб урізноманітнити блюдо з курячого м'яса не обов'язково вигадувати неймовірні способи його приготування. Досить вдало його замаринувати, а рецепти
Як замаринувати курку?
Курятина, смачна сама по собі, але якщо ви хочете урізноманітнити її цікавими смаковими відтінками, її необхідно замаринувати. А які можна зробити