Смак смаженої або запеченої курки безпосередньо залежить від того, в якому маринаді вона попередньо замочувалася. Саме маринад зробить куряче м'ясо смачним, ніжним і з приємною пікантну нотку.
Пропонуємо кілька найкращих маринадів для курки, які можна застосовувати як для приготування цілих тушок в духовці, так і для курячих ніжок і стегон, пожаренных на сковороді.
Як смачно і просто замаринувати курку для духовки?
Інгредієнти: тушка курки вагою приблизно 15 кг; мелена паприка – 2 ч. ложки; базилік сушений – 1 ч. ложка; часник – 4-5 зубців; чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки; сіль – 2 ч. ложки або по смаку. Приготування Для приготування маринаду очищаємо зубці часнику і видавлюємо через прес. Змішуємо його з сіллю, розтираємо трохи товкачем або ложкою, додаємо мелену солодку паприку, чорний перець, сушений базилік, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Дві чайної ложки такого маринаду використовуємо для натирання черевця курки, а іншим щедро змащуємо тушку зовні. Даємо птиці просочитися при кімнатній температурі протягом однієї години, а потім відправляємо в духовку для запікання.
Як смачно замаринувати курку в соєвому соусі для смаження на сковороді?
Інгредієнти: куряче м'ясо – 12-15 кг; соєвий соус – 80 мл; часник – 2-3 зубчики; корінь імбиру – за смаком; олія рослинна рафінована – 35 мл; сік лимона – 55 мл; каррі – за смаком; червоний мелений перець – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Для приготування маринаду мелений імбир і очищений часник натираємо на дрібній тертці і змішуємо з рослинним маслом, соєвим соусом і лимонним соком. Присмачую масу меленим чорним і червоним перцем, додаємо за смаком каррі і при необхідності сіль, перемішуємо і натираємо отриманою сумішшю підготовлені заздалегідь шматочки курячого м'яса. Даємо просочитися ароматами протягом декількох годин і можемо приступати до смаження на сковороді.
Смачна курка, маринована в майонезі з гірчицею і часником
Інгредієнти: куряче м'ясо – 12-15 кг; майонез – 220 г; часник – 4-5 зубців; гірчиця – 20 р; сік одного лимона; подрібнений лавровий лист; оцет 9% – 20 мл; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Очищаємо зубці часнику, видавлюємо через прес і змішати з майонезом, гірчицею, соком одного лимона і оцтом. Додаємо кілька подрібнених лаврових листочків, мелений чорний перчик і сіль, перемішуємо, натираємо отриманою сумішшю курку і залишаємо для маринування на кілька годин.