Вернуться назад Распечатать

Як смачно замаринувати курку?

Як смачно замаринувати курку?
Смак смаженої або запеченої курки безпосередньо залежить від того, в якому маринаді вона попередньо замочувалася. Саме маринад зробить куряче м'ясо смачним, ніжним і з приємною пікантну нотку.
Пропонуємо кілька найкращих маринадів для курки, які можна застосовувати як для приготування цілих тушок в духовці, так і для курячих ніжок і стегон, пожаренных на сковороді.

Як смачно і просто замаринувати курку для духовки?


Інгредієнти:

  • тушка курки вагою приблизно 15 кг;

  • мелена паприка – 2 ч. ложки;

  • базилік сушений – 1 ч. ложка;

  • часник – 4-5 зубців;

  • чорний мелений перець – 1/2 ч. ложки;

  • сіль – 2 ч. ложки або по смаку.


  • Приготування
    Для приготування маринаду очищаємо зубці часнику і видавлюємо через прес. Змішуємо його з сіллю, розтираємо трохи товкачем або ложкою, додаємо мелену солодку паприку, чорний перець, сушений базилік, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Дві чайної ложки такого маринаду використовуємо для натирання черевця курки, а іншим щедро змащуємо тушку зовні. Даємо птиці просочитися при кімнатній температурі протягом однієї години, а потім відправляємо в духовку для запікання.

    Як смачно замаринувати курку в соєвому соусі для смаження на сковороді?


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 12-15 кг;

  • соєвий соус – 80 мл;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • корінь імбиру – за смаком;

  • олія рослинна рафінована – 35 мл;

  • сік лимона – 55 мл;

  • каррі – за смаком;

  • червоний мелений перець – за смаком;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування маринаду мелений імбир і очищений часник натираємо на дрібній тертці і змішуємо з рослинним маслом, соєвим соусом і лимонним соком. Присмачую масу меленим чорним і червоним перцем, додаємо за смаком каррі і при необхідності сіль, перемішуємо і натираємо отриманою сумішшю підготовлені заздалегідь шматочки курячого м'яса. Даємо просочитися ароматами протягом декількох годин і можемо приступати до смаження на сковороді.

    Смачна курка, маринована в майонезі з гірчицею і часником


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо – 12-15 кг;

  • майонез – 220 г;

  • часник – 4-5 зубців;

  • гірчиця – 20 р;

  • сік одного лимона;
  • Як смачно замаринувати курку?

  • подрібнений лавровий лист;

  • оцет 9% – 20 мл;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Очищаємо зубці часнику, видавлюємо через прес і змішати з майонезом, гірчицею, соком одного лимона і оцтом. Додаємо кілька подрібнених лаврових листочків, мелений чорний перчик і сіль, перемішуємо, натираємо отриманою сумішшю курку і залишаємо для маринування на кілька годин.