Як маринувати гливи в домашніх умовах?
По простоті вирощування і відсутності необхідності бігати за грибами в ліс, глива змагається хіба що з печерицями. І тому невисока ціна на них, дала можливість експериментувати професійним і домашнім кулінарам. Рецептів із застосуванням гливи безліч, але сьогодні ми розглянемо деякі з способів її маринування.
Інгредієнти:
гливи – 05 кг;
рослинне масло – 50 г;
оцет – 20 мл;
сіль – 2 ч. ложки;
гвоздика – 2 бутона;
лаврушка – 1 шт.;
лимон – 1/2 шт. ;
часник – 5 зубчиків;
перець горошком – 5 горошин;
цибуля – 1 шт.;
вода – 250 мл
Приготування
Гливу добре і ретельно промийте, краще зробити це кілька разів. Потім наріжте невеликими скибочками. Тепер з'єднайте всі інгредієнти, крім грибів, оцту, лимона і часнику і поставте на піч. Варити потрібно близько чверті години, за п'ять хвилин додайте видавлений часник, а за пару хвилин оцет і сік половинки лимона. Після процідіть маринад і відправте на нього гливи, необхідно проварити ще чверть години. Додайте порізаний півкільцями цибулю і дайте йому постояти близько п'яти годин. Цього часу вистачить, щоб у вас вийшли смачні мариновані гливи в домашніх умовах.
Інгредієнти:
гливи – 1 кг;
вода – 05 л;
сіль – 2 ст. ложки;
цукор – 1 ст. ложка;
оцет 9% – 50 мл;
масло рослинне – 20 г;
насіння кропу – 1 /2 ч. ложки;
лаврове листя – 2 шт.;
перець горошком – 5 горошин;
часник – 5 зубочки;
гвоздика – 3 бутона.
Приготування
Добре промийте гливи під проточною водою, розберіть гриби і відріжте капелюшки від ніжок, так як ніжки виходять досить таки жорсткими їх можна використовувати для смаження, а маринувати тільки капелюшки, але це на любителя. Великі капелюшки поріжте навпіл або великими смужками. Ті гриби, які ви будете маринувати, залийте холодною водою і додайте всі інгредієнти, за винятком оцту і масла, їх необхідно буде довести до кипіння. Потім додайте оцет і проваріть півгодини. З'являється пінку видаляйте, але обережно, не захоплюючи спливли спецій. На фінішній стадії приготування спробуйте маринад і додайте ще спеції за смаком, можливо, вам чогось не вистачає. В стерилізовані банки розкладіть гливи і залийте маринадом, потім в банки налийте трохи олії, щоб воно покривало тонкою плівкою і закатайте. Цей рецепт маринованих гливи в домашніх умовах стане в нагоді кожній господині.
Інгредієнти:
свіжі печериці – 1 кг;
морква – 1 шт.;
часник – 6 зубчиків;
цибуля – 2 шт.;
сіль – 2 ч. ложки;
цукор – 15 ст. ложки;
чорний перець – 1/2 ч. ложки;
перець червоний – 1/2 ч. ложки;
коріандр – 1 ч. ложка;
масло рослинне – 75 мл;
оцет – 70 мл
Приготування
Гриби ретельно промийте, поріжте смужками в один сантиметр шириною і поставте отвариваться на чверть години в підсоленій воді. За цей час подрібніть морквину довгими тонкими смужками за допомогою спеціальної овочерізки для рецептів «по-корейськи», цибулю наріжте півкільцями, а часник ножем або ж просто видавіть. Відварені гливи необхідно відкинути на друшляк і дати їм охолонути. Далі з'єднайте в мисці сіль, цукор, всі спеції і додайте по черзі оцет і масло, добре перемішуючи. Отримана суміш стане холодним маринадом для овочів і грибів. Потім змішайте цибулю, моркву, гливи, залийте маринадом, поставте під прес в холодне місце годин на п'ять.
Рецепт маринованих глив за добу
Інгредієнти:
Приготування
Гливу добре і ретельно промийте, краще зробити це кілька разів. Потім наріжте невеликими скибочками. Тепер з'єднайте всі інгредієнти, крім грибів, оцту, лимона і часнику і поставте на піч. Варити потрібно близько чверті години, за п'ять хвилин додайте видавлений часник, а за пару хвилин оцет і сік половинки лимона. Після процідіть маринад і відправте на нього гливи, необхідно проварити ще чверть години. Додайте порізаний півкільцями цибулю і дайте йому постояти близько п'яти годин. Цього часу вистачить, щоб у вас вийшли смачні мариновані гливи в домашніх умовах.
Рецепт глив маринованих на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Добре промийте гливи під проточною водою, розберіть гриби і відріжте капелюшки від ніжок, так як ніжки виходять досить таки жорсткими їх можна використовувати для смаження, а маринувати тільки капелюшки, але це на любителя. Великі капелюшки поріжте навпіл або великими смужками. Ті гриби, які ви будете маринувати, залийте холодною водою і додайте всі інгредієнти, за винятком оцту і масла, їх необхідно буде довести до кипіння. Потім додайте оцет і проваріть півгодини. З'являється пінку видаляйте, але обережно, не захоплюючи спливли спецій. На фінішній стадії приготування спробуйте маринад і додайте ще спеції за смаком, можливо, вам чогось не вистачає. В стерилізовані банки розкладіть гливи і залийте маринадом, потім в банки налийте трохи олії, щоб воно покривало тонкою плівкою і закатайте. Цей рецепт маринованих гливи в домашніх умовах стане в нагоді кожній господині.
Рецепт глив маринованих по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Гриби ретельно промийте, поріжте смужками в один сантиметр шириною і поставте отвариваться на чверть години в підсоленій воді. За цей час подрібніть морквину довгими тонкими смужками за допомогою спеціальної овочерізки для рецептів «по-корейськи», цибулю наріжте півкільцями, а часник ножем або ж просто видавіть. Відварені гливи необхідно відкинути на друшляк і дати їм охолонути. Далі з'єднайте в мисці сіль, цукор, всі спеції і додайте по черзі оцет і масло, добре перемішуючи. Отримана суміш стане холодним маринадом для овочів і грибів. Потім змішайте цибулю, моркву, гливи, залийте маринадом, поставте під прес в холодне місце годин на п'ять.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як замаринувати капусту?
З неймовірного безлічі способів заготівлі овочів ми відібрали тільки самі оригінальні, нескладні і особливо цікаві варіанти маринованої капусти. Далі
Як замаринувати гливи?
Сьогодні найдоступніші гриби, які можна придбати повсюдно - це, звичайно? гливи. Вони піддаються будь-якого способу приготування, а особливо смачними
Як швидко і смачно замаринувати гливи?
З наближенням свят господині шукають рецепти закусок, які можна приготувати швидко і, головне, щоб по кишені не вдарили. Використовуючи наші
Маринований буряк - рецепт
Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
Мариновані печериці в домашніх умовах
Мариновані печериці завжди припадуть до місця, оскільки вони здатні прикрасити смак будь-якої страви. Приготувати їх можна і за 20 хвилин, і за ніч,
Гливи мариновані
Якщо ви хочете смачно замаринувати гриби гливи, то варто запам'ятати кілька хороших рецептів, представлених в даній статті. Готову страву можна буде