По простоті вирощування і відсутності необхідності бігати за грибами в ліс, глива змагається хіба що з печерицями. І тому невисока ціна на них, дала можливість експериментувати професійним і домашнім кулінарам. Рецептів із застосуванням гливи безліч, але сьогодні ми розглянемо деякі з способів її маринування.
Рецепт маринованих глив за добу
Інгредієнти: гливи – 05 кг; рослинне масло – 50 г; оцет – 20 мл; сіль – 2 ч. ложки; гвоздика – 2 бутона; лаврушка – 1 шт.; лимон – 1/2 шт. ; часник – 5 зубчиків; перець горошком – 5 горошин; цибуля – 1 шт.; вода – 250 мл Приготування Гливу добре і ретельно промийте, краще зробити це кілька разів. Потім наріжте невеликими скибочками. Тепер з'єднайте всі інгредієнти, крім грибів, оцту, лимона і часнику і поставте на піч. Варити потрібно близько чверті години, за п'ять хвилин додайте видавлений часник, а за пару хвилин оцет і сік половинки лимона. Після процідіть маринад і відправте на нього гливи, необхідно проварити ще чверть години. Додайте порізаний півкільцями цибулю і дайте йому постояти близько п'яти годин. Цього часу вистачить, щоб у вас вийшли смачні мариновані гливи в домашніх умовах.
Рецепт глив маринованих на зиму
Інгредієнти: гливи – 1 кг; вода – 05 л; сіль – 2 ст. ложки; цукор – 1 ст. ложка; оцет 9% – 50 мл; масло рослинне – 20 г; насіння кропу – 1 /2 ч. ложки; лаврове листя – 2 шт.; перець горошком – 5 горошин; часник – 5 зубочки; гвоздика – 3 бутона. Приготування Добре промийте гливи під проточною водою, розберіть гриби і відріжте капелюшки від ніжок, так як ніжки виходять досить таки жорсткими їх можна використовувати для смаження, а маринувати тільки капелюшки, але це на любителя. Великі капелюшки поріжте навпіл або великими смужками. Ті гриби, які ви будете маринувати, залийте холодною водою і додайте всі інгредієнти, за винятком оцту і масла, їх необхідно буде довести до кипіння. Потім додайте оцет і проваріть півгодини. З'являється пінку видаляйте, але обережно, не захоплюючи спливли спецій. На фінішній стадії приготування спробуйте маринад і додайте ще спеції за смаком, можливо, вам чогось не вистачає. В стерилізовані банки розкладіть гливи і залийте маринадом, потім в банки налийте трохи олії, щоб воно покривало тонкою плівкою і закатайте. Цей рецепт маринованих гливи в домашніх умовах стане в нагоді кожній господині.
Рецепт глив маринованих по-корейськи
Інгредієнти: свіжі печериці – 1 кг; морква – 1 шт.; часник – 6 зубчиків; цибуля – 2 шт.; сіль – 2 ч. ложки; цукор – 15 ст. ложки; чорний перець – 1/2 ч. ложки; перець червоний – 1/2 ч. ложки; коріандр – 1 ч. ложка; масло рослинне – 75 мл; оцет – 70 мл Приготування Гриби ретельно промийте, поріжте смужками в один сантиметр шириною і поставте отвариваться на
чверть години в підсоленій воді. За цей час подрібніть морквину довгими тонкими смужками за допомогою спеціальної овочерізки для рецептів «по-корейськи», цибулю наріжте півкільцями, а часник ножем або ж просто видавіть. Відварені гливи необхідно відкинути на друшляк і дати їм охолонути. Далі з'єднайте в мисці сіль, цукор, всі спеції і додайте по черзі оцет і масло, добре перемішуючи. Отримана суміш стане холодним маринадом для овочів і грибів. Потім змішайте цибулю, моркву, гливи, залийте маринадом, поставте під прес в холодне місце годин на п'ять.