Вернуться назад Распечатать

Як маринувати гливи в домашніх умовах?

Як маринувати гливи в домашніх умовах?
По простоті вирощування і відсутності необхідності бігати за грибами в ліс, глива змагається хіба що з печерицями. І тому невисока ціна на них, дала можливість експериментувати професійним і домашнім кулінарам. Рецептів із застосуванням гливи безліч, але сьогодні ми розглянемо деякі з способів її маринування.

Рецепт маринованих глив за добу


Інгредієнти:

  • гливи – 05 кг;

  • рослинне масло – 50 г;

  • оцет – 20 мл;

  • сіль – 2 ч. ложки;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • лаврушка – 1 шт.;

  • лимон – 1/2 шт. ;

  • часник – 5 зубчиків;

  • перець горошком – 5 горошин;

  • цибуля – 1 шт.;

  • вода – 250 мл


  • Приготування
    Гливу добре і ретельно промийте, краще зробити це кілька разів. Потім наріжте невеликими скибочками. Тепер з'єднайте всі інгредієнти, крім грибів, оцту, лимона і часнику і поставте на піч. Варити потрібно близько чверті години, за п'ять хвилин додайте видавлений часник, а за пару хвилин оцет і сік половинки лимона. Після процідіть маринад і відправте на нього гливи, необхідно проварити ще чверть години. Додайте порізаний півкільцями цибулю і дайте йому постояти близько п'яти годин. Цього часу вистачить, щоб у вас вийшли смачні мариновані гливи в домашніх умовах.

    Рецепт глив маринованих на зиму


    Інгредієнти:

  • гливи – 1 кг;

  • вода – 05 л;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • оцет 9% – 50 мл;

  • масло рослинне – 20 г;

  • насіння кропу – 1 /2 ч. ложки;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • перець горошком – 5 горошин;

  • часник – 5 зубочки;

  • гвоздика – 3 бутона.


  • Приготування
    Добре промийте гливи під проточною водою, розберіть гриби і відріжте капелюшки від ніжок, так як ніжки виходять досить таки жорсткими їх можна використовувати для смаження, а маринувати тільки капелюшки, але це на любителя. Великі капелюшки поріжте навпіл або великими смужками. Ті гриби, які ви будете маринувати, залийте холодною водою і додайте всі інгредієнти, за винятком оцту і масла, їх необхідно буде довести до кипіння. Потім додайте оцет і проваріть півгодини. З'являється пінку видаляйте, але обережно, не захоплюючи спливли спецій. На фінішній стадії приготування спробуйте маринад і додайте ще спеції за смаком, можливо, вам чогось не вистачає. В стерилізовані банки розкладіть гливи і залийте маринадом, потім в банки налийте трохи олії, щоб воно покривало тонкою плівкою і закатайте. Цей рецепт маринованих гливи в домашніх умовах стане в нагоді кожній господині.

    Рецепт глив маринованих по-корейськи


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • часник – 6 зубчиків;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сіль – 2 ч. ложки;

  • цукор – 15 ст. ложки;

  • чорний перець – 1/2 ч. ложки;

  • перець червоний – 1/2 ч. ложки;

  • коріандр – 1 ч. ложка;

  • масло рослинне – 75 мл;

  • оцет – 70 мл


  • Приготування
    Гриби ретельно промийте, поріжте смужками в один сантиметр шириною і поставте отвариваться на
    Як маринувати гливи в домашніх умовах?
    чверть години в підсоленій воді. За цей час подрібніть морквину довгими тонкими смужками за допомогою спеціальної овочерізки для рецептів «по-корейськи», цибулю наріжте півкільцями, а часник ножем або ж просто видавіть. Відварені гливи необхідно відкинути на друшляк і дати їм охолонути. Далі з'єднайте в мисці сіль, цукор, всі спеції і додайте по черзі оцет і масло, добре перемішуючи. Отримана суміш стане холодним маринадом для овочів і грибів. Потім змішайте цибулю, моркву, гливи, залийте маринадом, поставте під прес в холодне місце годин на п'ять.