Як солити сало в розсолі?

Відомий і інший рецепт: можна солити сало в тузлуці, тобто, в розсолі, розповімо, як робити це правильно і смачно.
У будь-якому разі, дуже важливий момент – вибір сала, воно повинно мати приємний запах, бути свіжим, білим (а не рожевим), бажано від молодого тварини.
Є два способи: солити в гарячому розсолі або в холодному. Вивчимо обидва.
Як солити свиняче сало в розсолі?
Свиняче сало в розсолі – простий рецепт з «холодним» способом
Інгредієнти:
Приготування
Розчиняємо сіль у воді (повністю). Сало нарізаємо шматками розміром приблизно з сигаретну пачку, такими щоб зручно проходили в горло скляної банки. Закладаємо їх у банку і заливаємо розсолом. Укупориваем банку і поміщаємо в холод. Через 3-5 днів сало треба вийняти з розсолу і відкинути на сито. Коли стечуть залишки розсолу, загорнемо шматки в пергаментний папір і закладемо в морозильну камеру (можна обсипати меленими спеціями – буде значно смачніше). Так можна зберігати готове посолене сало досить довго.
Все це, однак, занадто просто. Більшості з нас подобається пряне сало з м'ясними прошарками.
Як солити сало з прошарками гарячим розсолом з часником?
Інгредієнти:
Приготування
Сало, нарізане невеликими шматками, тісно закладаємо в банку упереміж з немолотыми спеціями і часником (попередньо очищаємо зубчики). Добре влити в розсіл приблизно 50-80 мл міцного світлого вина.
У киплячій воді розчиняємо сіль, охолоджуємо протягом 5 хвилин і заливаємо гарячим розсолом сало в банку. Укупориваем банку, остуджуємо і ставимо на холод. Через 2 доби пряне ароматне, смачне сало готове. Бажано тримати його в розсолі не більше 5 діб. Потім обов'язково треба витягти його з розсолу, обсушити чистою серветкою, загорнути в пергаментний папір, після чого можна зберігати в холодильнику.
В іншому варіанті можна (хоч для «холодного», хоч для «гарячого» способу) дозувати сіль для складання розсолу наступним чином: додавати сіль у воду, поки не спливе сире яйце або сира картоплина. У такому розсолі можна зберігати свиняче сало трохи довше, ніж 5 діб.
Для додання салу красивого золотистого кольору (по «гарячим» способом) можна проварити в розсолі трохи сухої чистої цибулиння, перед заливанням її потрібно викинути.
Швидкий посол свинячого сала «гарячим» способом – рецепт
Інгредієнти:

Приготування
У киплячій воді розчиняємо сіль, закладаємо спеції і проварюємо протягом 5 хвилин. Потім закладаємо в каструлю з розсолом сало, часник і крупнорубленую зелень. Проварюємо протягом не більше 8-10 хвилин. Охолоджуємо до кімнатної температури, витягаємо сало, обсушуємо шматки серветкою, загортаємо в папір, і – в холодильник. В останньому розсолі можна зварити другу партію сала або зварити яйця курячі яйця – дуже смачно буде.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як замаринувати сало?
Сало - це продукт, який піддається багатьом способам приготування. Крім простого соління його можна зробити в незвичайному маринаді. Воно вбере всі

Засолювання сала в розсолі з часником
Улюблену багатьма закуску - солоне сало, можна без клопоту зробити самостійно. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний процес засолювання і

Сало в розсолі - дуже смачний рецепт
Одним з найбільш вдалих і особливо простих методів засолювання сала - це приготування його в спеціальному розсолі. Далі докладно розповімо, як вдало

Сало по-українськи - рецепти
Українська кухня славиться рецептами заготівлі сала. Найчастіше сало солять в розсолі або сухим способом. Смачне виходить у будь-якому випадку. Ми

Як правильно солити сало?
Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме

Сало з часником в розсолі
Сало - це улюблений багатьма і популярний продукт у російській та українській кухнях. Способів його засолювання досить багато. І сьогодні ми