Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Маринад для баранини

Маринад для баранини

27-12-2015, 20:30
712
Маринад для баранини
Від того, чим буде замариновано м'ясо, залежить його подальший смак. Зараз ми наведемо кілька цікавих рецептів приготування кращих маринадів для баранини.

Маринад для баранини в духовці


Інгредієнти:

  • цибуля – 3 шт.;

  • оцет – 50 мл;

  • цукровий пісок – 2 ч. ложки;

  • олія рафінована – 50 мл;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    До порізаним шматочками баранини кладемо нашатковану кільцями цибулю, сіль, перець. Заливаємо все це оцтом, попередньо змішаним з цукром і маслом. Перемішуємо, зверху кладемо тарілку, а на неї поміщаємо гніт, і ставимо приблизно на добу в холод. Далі м'ясо вже можна запікати.

    Пивний маринад для баранини


    Інгредієнти:

  • баранина – 1 кг;

  • світле пиво – 500 мл;

  • олія оливкова – 40 мл;

  • курдючне сало – 100 г;

  • базилік – 05 ч. ложки;

  • часник – 1 головка;

  • розмарин – 05 ч. ложки;

  • чебрець – 05 ч. ложки;

  • паприка – 1 ч. ложка;

  • гірчиця – 2 ст. ложки;

  • червоний гострий перець – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    М'ясо можна замаринувати цілим шматком, а можна попередньо нарізати його. Часник чистимо і ріжемо шматочками. М'ясо і курдючне сало заливаємо пивом і додаємо спеції, часник і перемішуємо. Залишаємо при звичайній кімнатній температурі годин на 8 а потім ставимо в холодильник ще годин на 8. Тепер м'ясо, сало і часник витягуємо. Пропускаємо його через прес і змішати з гірчицею і оливковою олією. Змащуємо м'ясо отриманою масою. І все, м'ясо готове для подальшого приготування.

    Маринад для ребер баранини


    Інгредієнти:

  • ребра баранячі – 1 кг;

  • томати сушені – 150 г;

  • сухе вино (біле або червоне) – 50 мл;

  • гірчиця – 2 ст. ложки;

  • зелень – 100 г;

  • імбир тертий - 1 ч. ложка;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Баранячі ребра ріжемо шматками і складаємо в миску. Сушені томати ріжемо невеликими шматочками. Подрібнюємо зелень. Реберця солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції, гірчицю, тертий імбир і добре перемішуємо. Тепер викладаємо томати, зелень, вливаємо вино і відправляємо баранячі ребра в маринаді на ніч у холодильник.

    Томатний маринад для баранини на кістці


    Інгредієнти:

  • баранина на кістки – 2 кг;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • цибуля – 5 шт.;

  • оцет – 20 мл;

  • томати у власному соку – 400 р;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Нарізане шматками м'ясо заливаємо рослинним маслом, додаємо кільця цибулі, сіль і перець. Туди ж відправляємо попередньо подрібнені в блендері томати у власному соку. Перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися мінімум на ніч. Після цього додаємо приблизно 1 столову ложку оцту, перемішуємо і приступаємо до приготування м'яса.

    Найсмачніший маринад для шашлику з баранини


    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • цукор – щіпка;

  • цибуля – 3 шт.;

  • сіль – 15 ч. ложки;

  • перець чорний горошком – 5 шт.


  • Приготування
    Нарізане шматочками м'ясо посипаємо сіллю. Цибулю ріжемо кільцями, додаємо до м'яса і перемішуємо. Додаємо кефір, цукор, перець горошком і добре перемішуємо. Даємо м'яса промаринуватися близько години при кімнатній температурі, потім ставимо його на ніч у холодне місце. А потім вже сміливо можна робити шашлики.

    Маринад для баранини на грилі


    Інгредієнти:

  • біле сухе вино – 1 склянка;

  • сік гранатовий – 1 склянка;

  • кінза – півпучка;

  • петрушка – півпучка;

  • цибуля – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;
  • Маринад для баранини

  • гострий перець – 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Цибулю з часником чистимо і дрібненько рубаємо. Подрібнюємо зелень. Якщо хочеться отримати дуже гострий маринад, то насіння в перці можна не вичищати. В іншому ж випадку краще їх вичистити. Сам перчик ріжемо дрібними шматочками. Змішуємо вино, гранатовий сік, подрібнену цибулю, часник і перець. Солимо і перемішуємо. Заливаємо м'ясо маринадом і залишаємо в холодному місці годин на 5. Промаринованную баранину смажимо на грилі до готовності. Всім приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шашлик з баранини - рецепт
    Шашлик з баранини - рецепт
    Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Як маринувати осетер для шашлику?
    Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина, запечена в духовці
    Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
    Баранина в мультиварці
    Баранина в мультиварці
    Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
    Чашушулі з баранини
    Чашушулі з баранини
    Чашушулі - традиційне блюдо грузинської кухні, яку зазвичай готують із свинини або яловичини. Але, а ми трохи відійдемо від традицій, і зробимо це
    Хашлама з баранини
    Хашлама з баранини
    Хашлама - популярне блюдо кавказьких народів. Воно являє собою м'ясо, тушковану у власному соку з овочами. І сьогодні ми розповімо, як смачно