Маринад для баранини
Від того, чим буде замариновано м'ясо, залежить його подальший смак. Зараз ми наведемо кілька цікавих рецептів приготування кращих маринадів для баранини.
Інгредієнти:
цибуля – 3 шт.;
оцет – 50 мл;
цукровий пісок – 2 ч. ложки;
олія рафінована – 50 мл;
сіль;
перець.
Приготування
До порізаним шматочками баранини кладемо нашатковану кільцями цибулю, сіль, перець. Заливаємо все це оцтом, попередньо змішаним з цукром і маслом. Перемішуємо, зверху кладемо тарілку, а на неї поміщаємо гніт, і ставимо приблизно на добу в холод. Далі м'ясо вже можна запікати.
Інгредієнти:
баранина – 1 кг;
світле пиво – 500 мл;
олія оливкова – 40 мл;
курдючне сало – 100 г;
базилік – 05 ч. ложки;
часник – 1 головка;
розмарин – 05 ч. ложки;
чебрець – 05 ч. ложки;
паприка – 1 ч. ложка;
гірчиця – 2 ст. ложки;
червоний гострий перець – 05 ч. ложки.
Приготування
М'ясо можна замаринувати цілим шматком, а можна попередньо нарізати його. Часник чистимо і ріжемо шматочками. М'ясо і курдючне сало заливаємо пивом і додаємо спеції, часник і перемішуємо. Залишаємо при звичайній кімнатній температурі годин на 8 а потім ставимо в холодильник ще годин на 8. Тепер м'ясо, сало і часник витягуємо. Пропускаємо його через прес і змішати з гірчицею і оливковою олією. Змащуємо м'ясо отриманою масою. І все, м'ясо готове для подальшого приготування.
Інгредієнти:
ребра баранячі – 1 кг;
томати сушені – 150 г;
сухе вино (біле або червоне) – 50 мл;
гірчиця – 2 ст. ложки;
зелень – 100 г;
імбир тертий - 1 ч. ложка;
сіль;
перець.
Приготування
Баранячі ребра ріжемо шматками і складаємо в миску. Сушені томати ріжемо невеликими шматочками. Подрібнюємо зелень. Реберця солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції, гірчицю, тертий імбир і добре перемішуємо. Тепер викладаємо томати, зелень, вливаємо вино і відправляємо баранячі ребра в маринаді на ніч у холодильник.
Інгредієнти:
баранина на кістки – 2 кг;
масло рослинне – 30 мл;
цибуля – 5 шт.;
оцет – 20 мл;
томати у власному соку – 400 р;
сіль;
перець.
Приготування
Нарізане шматками м'ясо заливаємо рослинним маслом, додаємо кільця цибулі, сіль і перець. Туди ж відправляємо попередньо подрібнені в блендері томати у власному соку. Перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися мінімум на ніч. Після цього додаємо приблизно 1 столову ложку оцту, перемішуємо і приступаємо до приготування м'яса.
Інгредієнти:
кефір – 200 мл;
цукор – щіпка;
цибуля – 3 шт.;
сіль – 15 ч. ложки;
перець чорний горошком – 5 шт.
Приготування
Нарізане шматочками м'ясо посипаємо сіллю. Цибулю ріжемо кільцями, додаємо до м'яса і перемішуємо. Додаємо кефір, цукор, перець горошком і добре перемішуємо. Даємо м'яса промаринуватися близько години при кімнатній температурі, потім ставимо його на ніч у холодне місце. А потім вже сміливо можна робити шашлики.
Інгредієнти:
біле сухе вино – 1 склянка;
сік гранатовий – 1 склянка;
кінза – півпучка;
петрушка – півпучка;
цибуля – 2 шт.;
часник – 2 зубчики;
гострий перець – 1 шт.;
сіль.
Приготування
Цибулю з часником чистимо і дрібненько рубаємо. Подрібнюємо зелень. Якщо хочеться отримати дуже гострий маринад, то насіння в перці можна не вичищати. В іншому ж випадку краще їх вичистити. Сам перчик ріжемо дрібними шматочками. Змішуємо вино, гранатовий сік, подрібнену цибулю, часник і перець. Солимо і перемішуємо. Заливаємо м'ясо маринадом і залишаємо в холодному місці годин на 5. Промаринованную баранину смажимо на грилі до готовності. Всім приємного апетиту!
Маринад для баранини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
До порізаним шматочками баранини кладемо нашатковану кільцями цибулю, сіль, перець. Заливаємо все це оцтом, попередньо змішаним з цукром і маслом. Перемішуємо, зверху кладемо тарілку, а на неї поміщаємо гніт, і ставимо приблизно на добу в холод. Далі м'ясо вже можна запікати.
Пивний маринад для баранини
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо можна замаринувати цілим шматком, а можна попередньо нарізати його. Часник чистимо і ріжемо шматочками. М'ясо і курдючне сало заливаємо пивом і додаємо спеції, часник і перемішуємо. Залишаємо при звичайній кімнатній температурі годин на 8 а потім ставимо в холодильник ще годин на 8. Тепер м'ясо, сало і часник витягуємо. Пропускаємо його через прес і змішати з гірчицею і оливковою олією. Змащуємо м'ясо отриманою масою. І все, м'ясо готове для подальшого приготування.
Маринад для ребер баранини
Інгредієнти:
Приготування
Баранячі ребра ріжемо шматками і складаємо в миску. Сушені томати ріжемо невеликими шматочками. Подрібнюємо зелень. Реберця солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції, гірчицю, тертий імбир і добре перемішуємо. Тепер викладаємо томати, зелень, вливаємо вино і відправляємо баранячі ребра в маринаді на ніч у холодильник.
Томатний маринад для баранини на кістці
Інгредієнти:
Приготування
Нарізане шматками м'ясо заливаємо рослинним маслом, додаємо кільця цибулі, сіль і перець. Туди ж відправляємо попередньо подрібнені в блендері томати у власному соку. Перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися мінімум на ніч. Після цього додаємо приблизно 1 столову ложку оцту, перемішуємо і приступаємо до приготування м'яса.
Найсмачніший маринад для шашлику з баранини
Інгредієнти:
Приготування
Нарізане шматочками м'ясо посипаємо сіллю. Цибулю ріжемо кільцями, додаємо до м'яса і перемішуємо. Додаємо кефір, цукор, перець горошком і добре перемішуємо. Даємо м'яса промаринуватися близько години при кімнатній температурі, потім ставимо його на ніч у холодне місце. А потім вже сміливо можна робити шашлики.
Маринад для баранини на грилі
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю з часником чистимо і дрібненько рубаємо. Подрібнюємо зелень. Якщо хочеться отримати дуже гострий маринад, то насіння в перці можна не вичищати. В іншому ж випадку краще їх вичистити. Сам перчик ріжемо дрібними шматочками. Змішуємо вино, гранатовий сік, подрібнену цибулю, часник і перець. Солимо і перемішуємо. Заливаємо м'ясо маринадом і залишаємо в холодному місці годин на 5. Промаринованную баранину смажимо на грилі до готовності. Всім приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик з баранини - рецепт
Не в кожного вистачить сміливості взятися за приготування шашлику з баранини, оскільки зіпсувати його досить просто, а от замаринувати і обсмажити
Як маринувати осетер для шашлику?
Найчастіше на природі готують шашлик зі свинини, яловичини, курки. Однак дуже смачним виходить і шашлик з риби, наприклад, з осетра. Сьогодні ми
Баранина, запечена в духовці
Баранина - смачне і соковите м'ясо, якщо його правильно приготувати. І сьогодні ми поговоримо про те, як запекти її в духовці. Давайте розглянемо
Баранина в мультиварці
Баранина - смачне і корисне м'ясо, в якому міститься багато фтору. Також воно сприяє профілактиці діабету. І сьогодні ми розповімо, які страви з
Чашушулі з баранини
Чашушулі - традиційне блюдо грузинської кухні, яку зазвичай готують із свинини або яловичини. Але, а ми трохи відійдемо від традицій, і зробимо це
Хашлама з баранини
Хашлама - популярне блюдо кавказьких народів. Воно являє собою м'ясо, тушковану у власному соку з овочами. І сьогодні ми розповімо, як смачно