Вернуться назад Распечатать

Маринад для баранини

Маринад для баранини
Від того, чим буде замариновано м'ясо, залежить його подальший смак. Зараз ми наведемо кілька цікавих рецептів приготування кращих маринадів для баранини.

Маринад для баранини в духовці


Інгредієнти:

  • цибуля – 3 шт.;

  • оцет – 50 мл;

  • цукровий пісок – 2 ч. ложки;

  • олія рафінована – 50 мл;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    До порізаним шматочками баранини кладемо нашатковану кільцями цибулю, сіль, перець. Заливаємо все це оцтом, попередньо змішаним з цукром і маслом. Перемішуємо, зверху кладемо тарілку, а на неї поміщаємо гніт, і ставимо приблизно на добу в холод. Далі м'ясо вже можна запікати.

    Пивний маринад для баранини


    Інгредієнти:

  • баранина – 1 кг;

  • світле пиво – 500 мл;

  • олія оливкова – 40 мл;

  • курдючне сало – 100 г;

  • базилік – 05 ч. ложки;

  • часник – 1 головка;

  • розмарин – 05 ч. ложки;

  • чебрець – 05 ч. ложки;

  • паприка – 1 ч. ложка;

  • гірчиця – 2 ст. ложки;

  • червоний гострий перець – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    М'ясо можна замаринувати цілим шматком, а можна попередньо нарізати його. Часник чистимо і ріжемо шматочками. М'ясо і курдючне сало заливаємо пивом і додаємо спеції, часник і перемішуємо. Залишаємо при звичайній кімнатній температурі годин на 8 а потім ставимо в холодильник ще годин на 8. Тепер м'ясо, сало і часник витягуємо. Пропускаємо його через прес і змішати з гірчицею і оливковою олією. Змащуємо м'ясо отриманою масою. І все, м'ясо готове для подальшого приготування.

    Маринад для ребер баранини


    Інгредієнти:

  • ребра баранячі – 1 кг;

  • томати сушені – 150 г;

  • сухе вино (біле або червоне) – 50 мл;

  • гірчиця – 2 ст. ложки;

  • зелень – 100 г;

  • імбир тертий - 1 ч. ложка;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Баранячі ребра ріжемо шматками і складаємо в миску. Сушені томати ріжемо невеликими шматочками. Подрібнюємо зелень. Реберця солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції, гірчицю, тертий імбир і добре перемішуємо. Тепер викладаємо томати, зелень, вливаємо вино і відправляємо баранячі ребра в маринаді на ніч у холодильник.

    Томатний маринад для баранини на кістці


    Інгредієнти:

  • баранина на кістки – 2 кг;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • цибуля – 5 шт.;

  • оцет – 20 мл;

  • томати у власному соку – 400 р;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Нарізане шматками м'ясо заливаємо рослинним маслом, додаємо кільця цибулі, сіль і перець. Туди ж відправляємо попередньо подрібнені в блендері томати у власному соку. Перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися мінімум на ніч. Після цього додаємо приблизно 1 столову ложку оцту, перемішуємо і приступаємо до приготування м'яса.

    Найсмачніший маринад для шашлику з баранини


    Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • цукор – щіпка;

  • цибуля – 3 шт.;

  • сіль – 15 ч. ложки;

  • перець чорний горошком – 5 шт.


  • Приготування
    Нарізане шматочками м'ясо посипаємо сіллю. Цибулю ріжемо кільцями, додаємо до м'яса і перемішуємо. Додаємо кефір, цукор, перець горошком і добре перемішуємо. Даємо м'яса промаринуватися близько години при кімнатній температурі, потім ставимо його на ніч у холодне місце. А потім вже сміливо можна робити шашлики.

    Маринад для баранини на грилі


    Інгредієнти:

  • біле сухе вино – 1 склянка;

  • сік гранатовий – 1 склянка;

  • кінза – півпучка;

  • петрушка – півпучка;

  • цибуля – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;
  • Маринад для баранини

  • гострий перець – 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування
    Цибулю з часником чистимо і дрібненько рубаємо. Подрібнюємо зелень. Якщо хочеться отримати дуже гострий маринад, то насіння в перці можна не вичищати. В іншому ж випадку краще їх вичистити. Сам перчик ріжемо дрібними шматочками. Змішуємо вино, гранатовий сік, подрібнену цибулю, часник і перець. Солимо і перемішуємо. Заливаємо м'ясо маринадом і залишаємо в холодному місці годин на 5. Промаринованную баранину смажимо на грилі до готовності. Всім приємного апетиту!