Від того, чим буде замариновано м'ясо, залежить його подальший смак. Зараз ми наведемо кілька цікавих рецептів приготування кращих маринадів для баранини.
Маринад для баранини в духовці
Інгредієнти: цибуля – 3 шт.; оцет – 50 мл; цукровий пісок – 2 ч. ложки; олія рафінована – 50 мл; сіль; перець. Приготування До порізаним шматочками баранини кладемо нашатковану кільцями цибулю, сіль, перець. Заливаємо все це оцтом, попередньо змішаним з цукром і маслом. Перемішуємо, зверху кладемо тарілку, а на неї поміщаємо гніт, і ставимо приблизно на добу в холод. Далі м'ясо вже можна запікати.
Пивний маринад для баранини
Інгредієнти: баранина – 1 кг; світле пиво – 500 мл; олія оливкова – 40 мл; курдючне сало – 100 г; базилік – 05 ч. ложки; часник – 1 головка; розмарин – 05 ч. ложки; чебрець – 05 ч. ложки; паприка – 1 ч. ложка; гірчиця – 2 ст. ложки; червоний гострий перець – 05 ч. ложки. Приготування М'ясо можна замаринувати цілим шматком, а можна попередньо нарізати його. Часник чистимо і ріжемо шматочками. М'ясо і курдючне сало заливаємо пивом і додаємо спеції, часник і перемішуємо. Залишаємо при звичайній кімнатній температурі годин на 8 а потім ставимо в холодильник ще годин на 8. Тепер м'ясо, сало і часник витягуємо. Пропускаємо його через прес і змішати з гірчицею і оливковою олією. Змащуємо м'ясо отриманою масою. І все, м'ясо готове для подальшого приготування.
Маринад для ребер баранини
Інгредієнти: ребра баранячі – 1 кг; томати сушені – 150 г; сухе вино (біле або червоне) – 50 мл; гірчиця – 2 ст. ложки; зелень – 100 г; імбир тертий - 1 ч. ложка; сіль; перець. Приготування Баранячі ребра ріжемо шматками і складаємо в миску. Сушені томати ріжемо невеликими шматочками. Подрібнюємо зелень. Реберця солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції, гірчицю, тертий імбир і добре перемішуємо. Тепер викладаємо томати, зелень, вливаємо вино і відправляємо баранячі ребра в маринаді на ніч у холодильник.
Томатний маринад для баранини на кістці
Інгредієнти: баранина на кістки – 2 кг; масло рослинне – 30 мл; цибуля – 5 шт.; оцет – 20 мл; томати у власному соку – 400 р; сіль; перець. Приготування Нарізане шматками м'ясо заливаємо рослинним маслом, додаємо кільця цибулі, сіль і перець. Туди ж відправляємо попередньо подрібнені в блендері томати у власному соку. Перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися мінімум на ніч. Після цього додаємо приблизно 1 столову ложку оцту, перемішуємо і приступаємо до приготування м'яса.
Найсмачніший маринад для шашлику з баранини
Інгредієнти: кефір – 200 мл; цукор – щіпка; цибуля – 3 шт.; сіль – 15 ч. ложки; перець чорний горошком – 5 шт. Приготування Нарізане шматочками м'ясо посипаємо сіллю. Цибулю ріжемо кільцями, додаємо до м'яса і перемішуємо. Додаємо кефір, цукор, перець горошком і добре перемішуємо. Даємо м'яса промаринуватися близько години при кімнатній температурі, потім ставимо його на ніч у холодне місце. А потім вже сміливо можна робити шашлики.
Маринад для баранини на грилі
Інгредієнти: біле сухе вино – 1 склянка; сік гранатовий – 1 склянка; кінза – півпучка; петрушка – півпучка; цибуля – 2 шт.; часник – 2 зубчики; гострий перець – 1 шт.; сіль. Приготування Цибулю з часником чистимо і дрібненько рубаємо. Подрібнюємо зелень. Якщо хочеться отримати дуже гострий маринад, то насіння в перці можна не вичищати. В іншому ж випадку краще їх вичистити. Сам перчик ріжемо дрібними шматочками. Змішуємо вино, гранатовий сік, подрібнену цибулю, часник і перець. Солимо і перемішуємо. Заливаємо м'ясо маринадом і залишаємо в холодному місці годин на 5. Промаринованную баранину смажимо на грилі до готовності. Всім приємного апетиту!