Маринад з соєвим соусом для курки
Якщо ви шукаєте спосіб надати курятині цікавий, багатогранний смак, при цьому не затрачиваясь на велику кількість інгредієнтів, то використовуйте соєвий соус. Маринад з соєвим соусом для курки, крім іншого, здатний надати птиці глибокий золотисто-коричневий колір після приготування.
Комбінацію цукру/меду з соєвим соусом можна назвати однією з найбільш вигідних, як з точки зору смаку і витрат, так і часу і фінансів. Всього п'ятірки класичних для азіатської кухні компонентів вистачить для того, щоб замаринувати ароматну курку.
Інгредієнти:
соєвий соус - 35 мл;
винний оцет - 5 мл;
мед - 15 мл;
часник - 3 зубки;
корінь імбиру - 2 див.
Приготування
Пюрируйте часникові зубки в ступі і додайте пюре до розчиненому в суміші соєвого соусу, оцту меду. Слідом відправте тертий корінь імбиру і залиште птицю промаринуватися мінімум на 4 години. Такого обсягу маринаду буде достатньо для приготування кілограма птиці.
Майонез надає курятині соковитості не за рахунок жиру, а за рахунок здатності швидко схоплюватися, покриваючи шматочки птиці щільною кіркою. Таким чином, курка буквально готується у власному соку, хоч і обсмажується при цьому на сковороді або грилі.
Інгредієнти:
майонез - 235 г;
паприка - 2 ст. ложки;
соєвий соус - 35 мл;
гострий перець - за смаком;
лимон.
Приготування
Майонез з'єднайте з паприкою і соєвим соусом. Подрібніть гострий перець і з'єднайте його з лимонною цедрою. Готовим маринадом змастіть курячу м'якоть і залиште її на всю ніч перед обсмаженням.
Інгредієнти:
соєвий соус - 235 мл;
вода - 475 мл;
лимон - 1 шт.;
гірчиця солодка - 35 г;
рідкий мед - 25 р.
Приготування
Розведіть гірчицю в соєвому соусі і соку лимона. Додайте мед, а потім влийте воду. Маринад для курки з соєвим соусом і гірчицею готовий, занурте в нього птицю і залиште на добу.
Інгредієнти:
соєвий соус - 115 мл;
часникові зубки - 2 шт.;
коричневий цукор - 5 г;
гострий соус - 15 мл;
соус шрірача - 1 ч. ложка;
корінь імбиру - 2 см;
рисовий оцет - 15 мл
Приготування
Подрібніть часник з імбиром. Додайте отриману ароматну суміш до рештою інгредієнтами. Покладіть курку в маринад, залишивши на годину-другу перед розміщенням на грилі.
Маринад з соєвим соусом і медом для курки
Комбінацію цукру/меду з соєвим соусом можна назвати однією з найбільш вигідних, як з точки зору смаку і витрат, так і часу і фінансів. Всього п'ятірки класичних для азіатської кухні компонентів вистачить для того, щоб замаринувати ароматну курку.
Інгредієнти:
Приготування
Пюрируйте часникові зубки в ступі і додайте пюре до розчиненому в суміші соєвого соусу, оцту меду. Слідом відправте тертий корінь імбиру і залиште птицю промаринуватися мінімум на 4 години. Такого обсягу маринаду буде достатньо для приготування кілограма птиці.
Маринад для курки з соєвим соусом і майонезом
Майонез надає курятині соковитості не за рахунок жиру, а за рахунок здатності швидко схоплюватися, покриваючи шматочки птиці щільною кіркою. Таким чином, курка буквально готується у власному соку, хоч і обсмажується при цьому на сковороді або грилі.
Інгредієнти:
Приготування
Майонез з'єднайте з паприкою і соєвим соусом. Подрібніть гострий перець і з'єднайте його з лимонною цедрою. Готовим маринадом змастіть курячу м'якоть і залиште її на всю ніч перед обсмаженням.
Маринад для курки з медом, гірчицею, соєвим соусом
Інгредієнти:
Приготування
Розведіть гірчицю в соєвому соусі і соку лимона. Додайте мед, а потім влийте воду. Маринад для курки з соєвим соусом і гірчицею готовий, занурте в нього птицю і залиште на добу.
Рецепт маринаду для курки-гриль з соєвим соусом
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть часник з імбиром. Додайте отриману ароматну суміш до рештою інгредієнтами. Покладіть курку в маринад, залишивши на годину-другу перед розміщенням на грилі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Маринад для яловичини для м'якості
Не секрет, що яловичина відрізняється досить жорсткої текстурою, з якою недосвідчений кулінар часто не може впоратися. Однак існують деякі секрети,
Маринад для м'яса
Досвідчені кулінари знають, що правильно підібраний маринад відіграє вирішальну роль в підсумковому смак будь-якої страви. Тому, озброївшись
Як замаринувати курку для запікання в духовці?
Щоб вразити гостей ефектним і, головне, смачною стравою з курки потрібно завчасно подбати про маринаді, який допоможе перетворити навіть самий
Курка в соєвому соусі в духовці
Куряче м'ясо особливо тим, що має абсолютно нейтральний смак, саме це дозволяє експериментувати зі складом страви, доповнюючи його найнесподіванішими
Курка в соєвому соусі
Курка в соєвому соусі, смажена на сковороді або запечена в духовці виходить соковитою і неймовірно ніжною. Таке блюдо можна подати до святкового
Маринад для стейка з свинини
Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде