Якщо ви шукаєте спосіб надати курятині цікавий, багатогранний смак, при цьому не затрачиваясь на велику кількість інгредієнтів, то використовуйте соєвий соус. Маринад з соєвим соусом для курки, крім іншого, здатний надати птиці глибокий золотисто-коричневий колір після приготування.
Маринад з соєвим соусом і медом для курки
Комбінацію цукру/меду з соєвим соусом можна назвати однією з найбільш вигідних, як з точки зору смаку і витрат, так і часу і фінансів. Всього п'ятірки класичних для азіатської кухні компонентів вистачить для того, щоб замаринувати ароматну курку.
Інгредієнти: соєвий соус - 35 мл; винний оцет - 5 мл; мед - 15 мл; часник - 3 зубки; корінь імбиру - 2 див. Приготування Пюрируйте часникові зубки в ступі і додайте пюре до розчиненому в суміші соєвого соусу, оцту меду. Слідом відправте тертий корінь імбиру і залиште птицю промаринуватися мінімум на 4 години. Такого обсягу маринаду буде достатньо для приготування кілограма птиці.
Маринад для курки з соєвим соусом і майонезом
Майонез надає курятині соковитості не за рахунок жиру, а за рахунок здатності швидко схоплюватися, покриваючи шматочки птиці щільною кіркою. Таким чином, курка буквально готується у власному соку, хоч і обсмажується при цьому на сковороді або грилі.
Інгредієнти: майонез - 235 г; паприка - 2 ст. ложки; соєвий соус - 35 мл; гострий перець - за смаком; лимон. Приготування Майонез з'єднайте з паприкою і соєвим соусом. Подрібніть гострий перець і з'єднайте його з лимонною цедрою. Готовим маринадом змастіть курячу м'якоть і залиште її на всю ніч перед обсмаженням.
Маринад для курки з медом, гірчицею, соєвим соусом
Інгредієнти: соєвий соус - 235 мл; вода - 475 мл; лимон - 1 шт.; гірчиця солодка - 35 г; рідкий мед - 25 р. Приготування Розведіть гірчицю в соєвому соусі і соку лимона. Додайте мед, а потім влийте воду. Маринад для курки з соєвим соусом і гірчицею готовий, занурте в нього птицю і залиште на добу.
Рецепт маринаду для курки-гриль з соєвим соусом
Інгредієнти: соєвий соус - 115 мл; часникові зубки - 2 шт.; коричневий цукор - 5 г; гострий соус - 15 мл; соус шрірача - 1 ч. ложка; корінь імбиру - 2 см; рисовий оцет - 15 мл Приготування Подрібніть часник з імбиром. Додайте отриману ароматну суміш до рештою інгредієнтами. Покладіть курку в маринад, залишивши на годину-другу перед розміщенням на грилі.