Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як варити гриби?

27-12-2015, 20:17
1 642
Як варити гриби?
Перш ніж використовувати лісові гриби в якості основного або допоміжного компоненту страви їх обов'язково попередньо відварюють, а грузді, вовнянки, рижики, лисички, сироїжки та ще й попередньо вимочують протягом кількох діб перед варінням. І роблять це не лише для того, щоб довести їх до певного ступеня готовності. Виросла в лісі продукт може містити в собі токсини і шкідливі речовини, які більшою мірою переходять у воду при вимочуванні і варінні.
Численні рецепти приготування смачних страв з лісових грибочків замовчують подробиці того, як правильно спочатку підготувати грибний компонент і молода, недосвідчена господиня або просто новачок у питанні обробки лісових мешканців виявляється в утрудненні при виконанні цього завдання.
Ознайомившись з матеріалом нашої сьогоднішньої статті, ви дізнаєтеся про те, як правильно і наскільки довго необхідно варити свіжі, заморожені або сушені лісові гриби перед подальшим використанням.

Як варити сушені гриби?


Приступаючи до відварювання сушених грибів для початку гарненько промиваємо їх від забруднень проточною водою, потім замочуємо на чотири-п'ять годин в очищеній воді. За цей час грибочки візьмуть практично первинний об'єм, і ви зможете при бажанні розрізати їх на шматочки потрібного розміру. Потім поміщаємо гриби в емальовану каструлю з тією ж водою, в якій вони замочували. Прогріваємо до кипіння, при бажанні підсолюємо за смаком і варимо на мінімальному вогні в середньому протягом півтора годин, періодично знімаючи піну.
Однак зауважимо, що сухі гриби мають більш насичений смак і виражений аромат, ніж свіжі, і якщо ви бажаєте його пом'якшити, то рекомендуємо зробити трохи інакше. Замочимо сировина спочатку у воді, а вже після набухання ретельно промиємо, заллємо чистою водою і відваримо до бажаного ступеня готовності.

Як варити заморожені гриби?


Заморожені грибочки готуються набагато швидше сушених. Достатньо їх просто розморозити, гарненько промити, а потім відварити в підсоленій воді. Час варіння визначаємо в залежності від виду, розміру і зрілості грибів. Як правило, для цього достатньо двадцяти-тридцяти хвилин.

Як варити гриби перед смаженням?


Посмажити можна як свіжі, так і заморожені або сушені гриби. Свіжу сировину ретельно промиваємо, в залежності від виду чистимо і вимочуємо, а потім відварюємо до напівготовності. Заморожені грибочки перед варінням додатково розморожуємо, а сушені замочуємо до розбухання і варимо приблизно одну годину.
Відварені гриби відкидаємо на друшляк, даємо добре стекти, і тільки тоді викладаємо на суху гарячу сковороду. Коли вода випарується, додаємо розігріте масло і смажимо гриби до готовності.

Як варити білі гриби?


Білі гриби мають більш широкий часовий діапазон варіння, ніж інші представники лісового царства.
Як варити гриби?
Молоденькі невеликі грибочки будуть готові вже через десять хвилин, а більш зрілі - варяться значно довше. Для цього може знадобитися від тридцяти хвилин до однієї години, в залежності від щільності і розміру грибів. Тому перед приготуванням краще білі гриби розсортовувати по розміру. А перевірити їх готовність досить просто - достатньо переконатися в тому, що всі вони опустилися на дно каструлі, в якій варяться.
Якщо необхідно відварити сушені білі гриби, то їх, як і у випадку з іншими видами, попередньо замочуємо приблизно на п'ять годин, а потім варимо на мінімальному вогні протягом півтора-двох годин, обов'язково знімаючи поверхневу піну.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як посмажити гриби?
Як посмажити гриби?
Якщо вам пощастило обзавестися значним урожаєм грибів і не знаєте, як з ними вчинити далі, адже в голову приходить тільки їх смаження, то нехай вони
Гриби, тушковані в сметані
Гриби, тушковані в сметані
В цій статті детально описаний процес приготування найпростішого, але разом з тим чудово смачного страви. Пропонуємо тушкувати ароматні грибочки в
Як маринувати білі гриби?
Як маринувати білі гриби?
Представлені в цій статті докладні рецепти маринованих грибів безсумнівно припадуть до душі всім запасливим господиня. Пропонуємо два неймовірно
Грибний суп з сушених грибів
Грибний суп з сушених грибів
Восени, кожен досвідчений грибник розживеться солідним урожаєм, який пізніше пускає на приготування різних ароматних страв або заготовок на зиму.
Грибний соус з заморожених грибів
Грибний соус з заморожених грибів
Грибний соус з заморожених грибів по праву вважається найбільш універсальним. Адже цей продукт ідеально поєднується як з вершковою, так і з томатною
Як приготувати білі гриби?
Як приготувати білі гриби?
Сьогодні ми розповімо про те, як смачно приготувати такий корисний продукт, як білі гриби. Давайте зробимо суп, посмажимо, згасимо, приготуємо грибну