Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах?
Не секрет, що для того, щоб продовжити термін придатності продукту, виробник може присмачувати його не натуральними консервантами, несприятливо впливають на здоров'я споживача. Засолена риба не є винятком. Мало того, не рідко, засолюванні піддаються тушки не першої свіжості. Від того, нижче, ми пропонуємо вам розібратися з тим, як замаринувати скумбрію в домашніх умовах, щоб самостійно переконатися в якості споживаної продукції.
Так як не за горами свята, пропонуємо вам приготувати зимову версію маринованої риби, з прянощами і цікавими смаковими поєднаннями.
Інгредієнти:
філе скумбрії - 4 шт.;
ріпчаста цибуля - 75 г;
цукровий пісок - 15 г;
лимонний сік - 45 мл;
ягоди ялівцю - 10 шт.;
насіння коріандру - 1 ч. ложка;
листя лавра - 3 шт.;
винний оцет - 230 мл;
вода - 90 мл;
сіль - 2 ч. ложки.
Приготування
Для зручності поїдання вже замаринованной риби, переконайтеся в тому, що в філе залишилося мінімум кісток. Розділіть цибулину на дрібні кільця і перекладіть ними рибне філе. У сотейнику змішати цукор з соком лимона, оцтом, насінням коріандру, ялівцем, лавром, водою та сіллю. Доведіть вміст маринаду до кипіння, а потім залиште повністю охолонути. Процідіть маринад і залийте ним рибу. Залиште скумбрію на добу в холодильнику, а потім знімайте пробу.
Інгредієнти:
скумбрія - 630 г;
яблучний оцет - 55 мл;
лимонний сік - 115 мл;
ріпчаста цибуля - 45 г;
морква - 45 г;
часник - 3 зубки;
цукор - 1 ч. ложка;
рослинне масло - 45 мл;
насіння кропу - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ст. ложка.
Приготування
Розділіть тушку скумбрії та товсті шматки. Розділіть цибулю на півкільця, а моркву наріжте кружечками. Роздушіть зубчик часнику і покладіть овочі по черзі з шматочками риби в банку. Переконайтеся в тому, що вміст банки щільно утрамбована. Розведіть цукор і сіль у суміші яблучного оцту з лимонним соком. Додайте рослинне масло і розтерті в ступі насіння кропу. Залийте маринадом вміст банки так, щоб інгредієнти були повністю покриті. При необхідності можна підлити близько 40 мл холодної води. Залиште рибу в холодильнику на всю ніч.
Цей японський спосіб маринування риби у нас називають сухим. Сухий посол дозволяє рибі зберігати її текстуру і залишає смак максимально «чистим» і мінімалістичним.
Інгредієнти:
тушка скумбрії - 440 г;
сіль - 1 ст. ложка;
рисовий оцет - 230 мл
Приготування
Щоб скумбрія швидше замаринувалась, розділіть тушку на філе і переконайтеся в тому, що витягли з м'якоті всі кістки. Посипте скумбрію сіллю і залиште при кімнатній температурі на годину. Після, перекладіть рибу в скляний посуд і залийте оцтом так, щоб покрити. Залиште мариновану з оцтом скумбрію ще на 15 хвилин, потім вийміть, обсушити, нарізайте і пробуйте.
Інгредієнти:
філе скумбрії - 4 шт.;
апельсини - 2 шт.;
солодкий цибуля - 110 г;
стебла селери - 2 шт.;
насіння коріандру - 1 ч. ложка;
сухе біле вино - 230 мл;
морква - 110 г;
жменя зелені (петрушка+кріп).
Приготування
Розділіть філе скумбрії на шматочки середнього розміру. До риби натріть апельсинову цедру, додати кільця цибулі, селеру і моркву. В ступі розітріть насіння коріандру з пучкою солі. Посипте сіллю рибу і овочі, а потім залийте все вином і цитрусовим соком. Залиште скумбрію в холоді на 8-10 годин, а потім посипте зеленню перед сервіруванням.
Дуже смачна скумбрія, маринована в домашніх умовах
Так як не за горами свята, пропонуємо вам приготувати зимову версію маринованої риби, з прянощами і цікавими смаковими поєднаннями.
Інгредієнти:
Приготування
Для зручності поїдання вже замаринованной риби, переконайтеся в тому, що в філе залишилося мінімум кісток. Розділіть цибулину на дрібні кільця і перекладіть ними рибне філе. У сотейнику змішати цукор з соком лимона, оцтом, насінням коріандру, ялівцем, лавром, водою та сіллю. Доведіть вміст маринаду до кипіння, а потім залиште повністю охолонути. Процідіть маринад і залийте ним рибу. Залиште скумбрію на добу в холодильнику, а потім знімайте пробу.
Скумбрія, маринована з цибулею в банку
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть тушку скумбрії та товсті шматки. Розділіть цибулю на півкільця, а моркву наріжте кружечками. Роздушіть зубчик часнику і покладіть овочі по черзі з шматочками риби в банку. Переконайтеся в тому, що вміст банки щільно утрамбована. Розведіть цукор і сіль у суміші яблучного оцту з лимонним соком. Додайте рослинне масло і розтерті в ступі насіння кропу. Залийте маринадом вміст банки так, щоб інгредієнти були повністю покриті. При необхідності можна підлити близько 40 мл холодної води. Залиште рибу в холодильнику на всю ніч.
Маринована скумбрія швидкого приготування
Цей японський спосіб маринування риби у нас називають сухим. Сухий посол дозволяє рибі зберігати її текстуру і залишає смак максимально «чистим» і мінімалістичним.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб скумбрія швидше замаринувалась, розділіть тушку на філе і переконайтеся в тому, що витягли з м'якоті всі кістки. Посипте скумбрію сіллю і залиште при кімнатній температурі на годину. Після, перекладіть рибу в скляний посуд і залийте оцтом так, щоб покрити. Залиште мариновану з оцтом скумбрію ще на 15 хвилин, потім вийміть, обсушити, нарізайте і пробуйте.
Рецепт маринованої скумбрії шматочками
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть філе скумбрії на шматочки середнього розміру. До риби натріть апельсинову цедру, додати кільця цибулі, селеру і моркву. В ступі розітріть насіння коріандру з пучкою солі. Посипте сіллю рибу і овочі, а потім залийте все вином і цитрусовим соком. Залиште скумбрію в холоді на 8-10 годин, а потім посипте зеленню перед сервіруванням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати скумбрію в духовці у фользі?
Скумбрію можна впевнено вважати найбільш простий рибкою, яка піддається практично будь-якого способу приготування. Щоб блюдо вийшло напевно смачним і
Маринад для скумбрії на мангалі
Приготувати скумбрію на мангалі зовсім не складно. Адже ця риба смачна і сама по собі, без додаткових інгредієнтів. Пропонуємо рибку перед готуванням
Скумбрія, запечена в духовці з овочами
Ідеальним рішенням для легкої вечері може стати рибка запечена в духовці. Далі в статті представлені досить оригінальні рецепти, які ви зможете
Скумбрія холодного копчення
Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з
Маринад для скумбрії в домашніх умовах
Скумбрія хоч і вважається універсальною рибою, але для багатьох не секрет, що запорукою смачно приготовленої риби є правильне її маринування.
Солона скумбрія – рецепт
Існує два способи засолювання скумбрії: сухий або з використанням концентрованого соляного розчину. У кожного є достоїнства і дрібні недоліки. Далі у