Вернуться назад Распечатать

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах?

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах?
Не секрет, що для того, щоб продовжити термін придатності продукту, виробник може присмачувати його не натуральними консервантами, несприятливо впливають на здоров'я споживача. Засолена риба не є винятком. Мало того, не рідко, засолюванні піддаються тушки не першої свіжості. Від того, нижче, ми пропонуємо вам розібратися з тим, як замаринувати скумбрію в домашніх умовах, щоб самостійно переконатися в якості споживаної продукції.

Дуже смачна скумбрія, маринована в домашніх умовах


Так як не за горами свята, пропонуємо вам приготувати зимову версію маринованої риби, з прянощами і цікавими смаковими поєднаннями.
Інгредієнти:

  • філе скумбрії - 4 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 75 г;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • лимонний сік - 45 мл;

  • ягоди ялівцю - 10 шт.;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка;

  • листя лавра - 3 шт.;

  • винний оцет - 230 мл;

  • вода - 90 мл;

  • сіль - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Для зручності поїдання вже замаринованной риби, переконайтеся в тому, що в філе залишилося мінімум кісток. Розділіть цибулину на дрібні кільця і перекладіть ними рибне філе. У сотейнику змішати цукор з соком лимона, оцтом, насінням коріандру, ялівцем, лавром, водою та сіллю. Доведіть вміст маринаду до кипіння, а потім залиште повністю охолонути. Процідіть маринад і залийте ним рибу. Залиште скумбрію на добу в холодильнику, а потім знімайте пробу.

    Скумбрія, маринована з цибулею в банку


    Інгредієнти:

  • скумбрія - 630 г;

  • яблучний оцет - 55 мл;

  • лимонний сік - 115 мл;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • морква - 45 г;

  • часник - 3 зубки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • насіння кропу - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Розділіть тушку скумбрії та товсті шматки. Розділіть цибулю на півкільця, а моркву наріжте кружечками. Роздушіть зубчик часнику і покладіть овочі по черзі з шматочками риби в банку. Переконайтеся в тому, що вміст банки щільно утрамбована. Розведіть цукор і сіль у суміші яблучного оцту з лимонним соком. Додайте рослинне масло і розтерті в ступі насіння кропу. Залийте маринадом вміст банки так, щоб інгредієнти були повністю покриті. При необхідності можна підлити близько 40 мл холодної води. Залиште рибу в холодильнику на всю ніч.

    Маринована скумбрія швидкого приготування


    Цей японський спосіб маринування риби у нас називають сухим. Сухий посол дозволяє рибі зберігати її текстуру і залишає смак максимально «чистим» і мінімалістичним.
    Інгредієнти:

  • тушка скумбрії - 440 г;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • рисовий оцет - 230 мл


  • Приготування
    Щоб скумбрія швидше замаринувалась, розділіть тушку на філе і переконайтеся в тому, що витягли з м'якоті всі кістки. Посипте скумбрію сіллю і залиште при кімнатній температурі на годину. Після, перекладіть рибу в скляний посуд і залийте оцтом так, щоб покрити. Залиште мариновану з оцтом скумбрію ще на 15 хвилин, потім вийміть, обсушити, нарізайте і пробуйте.

    Рецепт маринованої скумбрії шматочками

    Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах?

    Інгредієнти:

  • філе скумбрії - 4 шт.;

  • апельсини - 2 шт.;

  • солодкий цибуля - 110 г;

  • стебла селери - 2 шт.;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка;

  • сухе біле вино - 230 мл;

  • морква - 110 г;

  • жменя зелені (петрушка+кріп).


  • Приготування
    Розділіть філе скумбрії на шматочки середнього розміру. До риби натріть апельсинову цедру, додати кільця цибулі, селеру і моркву. В ступі розітріть насіння коріандру з пучкою солі. Посипте сіллю рибу і овочі, а потім залийте все вином і цитрусовим соком. Залиште скумбрію в холоді на 8-10 годин, а потім посипте зеленню перед сервіруванням.