Не секрет, що для того, щоб продовжити термін придатності продукту, виробник може присмачувати його не натуральними консервантами, несприятливо впливають на здоров'я споживача. Засолена риба не є винятком. Мало того, не рідко, засолюванні піддаються тушки не першої свіжості. Від того, нижче, ми пропонуємо вам розібратися з тим, як замаринувати скумбрію в домашніх умовах, щоб самостійно переконатися в якості споживаної продукції.
Дуже смачна скумбрія, маринована в домашніх умовах
Так як не за горами свята, пропонуємо вам приготувати зимову версію маринованої риби, з прянощами і цікавими смаковими поєднаннями.
Інгредієнти: філе скумбрії - 4 шт.; ріпчаста цибуля - 75 г; цукровий пісок - 15 г; лимонний сік - 45 мл; ягоди ялівцю - 10 шт.; насіння коріандру - 1 ч. ложка; листя лавра - 3 шт.; винний оцет - 230 мл; вода - 90 мл; сіль - 2 ч. ложки. Приготування Для зручності поїдання вже замаринованной риби, переконайтеся в тому, що в філе залишилося мінімум кісток. Розділіть цибулину на дрібні кільця і перекладіть ними рибне філе. У сотейнику змішати цукор з соком лимона, оцтом, насінням коріандру, ялівцем, лавром, водою та сіллю. Доведіть вміст маринаду до кипіння, а потім залиште повністю охолонути. Процідіть маринад і залийте ним рибу. Залиште скумбрію на добу в холодильнику, а потім знімайте пробу.
Скумбрія, маринована з цибулею в банку
Інгредієнти: скумбрія - 630 г; яблучний оцет - 55 мл; лимонний сік - 115 мл; ріпчаста цибуля - 45 г; морква - 45 г; часник - 3 зубки; цукор - 1 ч. ложка; рослинне масло - 45 мл; насіння кропу - 1 ч. ложка; сіль - 1 ст. ложка. Приготування Розділіть тушку скумбрії та товсті шматки. Розділіть цибулю на півкільця, а моркву наріжте кружечками. Роздушіть зубчик часнику і покладіть овочі по черзі з шматочками риби в банку. Переконайтеся в тому, що вміст банки щільно утрамбована. Розведіть цукор і сіль у суміші яблучного оцту з лимонним соком. Додайте рослинне масло і розтерті в ступі насіння кропу. Залийте маринадом вміст банки так, щоб інгредієнти були повністю покриті. При необхідності можна підлити близько 40 мл холодної води. Залиште рибу в холодильнику на всю ніч.
Маринована скумбрія швидкого приготування
Цей японський спосіб маринування риби у нас називають сухим. Сухий посол дозволяє рибі зберігати її текстуру і залишає смак максимально «чистим» і мінімалістичним.
Інгредієнти: тушка скумбрії - 440 г; сіль - 1 ст. ложка; рисовий оцет - 230 мл Приготування Щоб скумбрія швидше замаринувалась, розділіть тушку на філе і переконайтеся в тому, що витягли з м'якоті всі кістки. Посипте скумбрію сіллю і залиште при кімнатній температурі на годину. Після, перекладіть рибу в скляний посуд і залийте оцтом так, щоб покрити. Залиште мариновану з оцтом скумбрію ще на 15 хвилин, потім вийміть, обсушити, нарізайте і пробуйте.
Рецепт маринованої скумбрії шматочками
Інгредієнти: філе скумбрії - 4 шт.; апельсини - 2 шт.; солодкий цибуля - 110 г; стебла селери - 2 шт.; насіння коріандру - 1 ч. ложка; сухе біле вино - 230 мл; морква - 110 г; жменя зелені (петрушка+кріп). Приготування Розділіть філе скумбрії на шматочки середнього розміру. До риби натріть апельсинову цедру, додати кільця цибулі, селеру і моркву. В ступі розітріть насіння коріандру з пучкою солі. Посипте сіллю рибу і овочі, а потім залийте все вином і цитрусовим соком. Залиште скумбрію в холоді на 8-10 годин, а потім посипте зеленню перед сервіруванням.