Розсіл для скумбрії
Скумбрія, засолена в домашніх умовах, не йде ні в яке порівняння з рибою, купленої в торговельній мережі. Вона набагато смачніше і корисніше, так як не містить консервантів, підсилювачів смаку та іншої хімії. Головне правильно підібрати комбінацію і кількість компонентів розсолу і визначитися зі ступенем прянощі готової рибки.
Нижче з наших рецептів ви дізнаєтеся, як засолити скумбрію в розсолі, і пропонуємо кілька варіантів його приготування.
Інгредієнти:
тушки скумбрії – 2 шт.;
очищена вода – 05 л;
сіль велика – 1 ст. ложка;
цукровий пісок – 1 ст. ложка;
гірчиця суха – 05 ст. ложки;
лаврове листя – 3 шт.;
гвоздика – 1 шт.;
рослинне масло – 1 ст. ложка;
коріандр – 05 ст. ложки.
Приготування
Оброблені і промиті тушки скумбрії нарізаємо на шматочки товщиною півтора-два сантиметри і складаємо в банку або контейнер.
Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, суху гірчицю, рослинне масло, гвоздику, коріандр і лаврові листочки. Проварюємо п'ять хвилин і охолодити. Заливаємо рибку отриманим розсолом і ставимо в холодильник. На наступний день рибка буде готова.
Ступінь прянощі можна регулювати по своєму смаку, додаючи або прибираючи ті чи інші спеції з розсолу.
Інгредієнти:
тушки скумбрії – 2 шт.;
цибуля ріпчаста середнього розміру – 1-2 шт.;
очищена вода – 05 л;
гвоздика – 10 шт.;
зерна коріандру – 05 ч. ложки;
сіль – 4 ч. ложки;
цукор – 1 ч. ложка;
оцет яблучний – 5 ст. ложок;
рослинна олія – 4 ст. ложки;
перець духмяний горошком – 4 шт.;
перець чорний горошком – 10 шт.
Приготування
Скумбрію при необхідності розморожуємо, позбавляє від голови і всіх нутрощів, відрізаємо плавники і хвіст, знімаємо чорну плівку всередині черевця і гарненько промиваємо проточною холодною водою.
Потім рибку нарізаємо на шматочки товщиною приблизно від півтора до двох сантиметрів. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння і нарізаємо кільцями. Укладаємо шарами в банку або будь-яку іншу підходящу ємність скумбрію і кільця цибулі.
Нагріваємо Воду до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, рослинне масло, перець чорний і запашний горошком, гвоздику і зерна коріандру. Проварюємо розсіл п'ять хвилин, в кінці вливаємо яблучний оцет і даємо охолонути при кімнатній температурі. Заливаємо отриманим маринадом рибу з цибулею і залишаємо в холодильнику на добу.
За запропонованими рецептами можна засолити також скумбрію цілком, але у такому разі необхідно збільшити час витримки в розсолі мінімум на добу.
Нижче з наших рецептів ви дізнаєтеся, як засолити скумбрію в розсолі, і пропонуємо кілька варіантів його приготування.
Розсіл для скумбрії пряного посолу шматочками
Інгредієнти:
Приготування
Оброблені і промиті тушки скумбрії нарізаємо на шматочки товщиною півтора-два сантиметри і складаємо в банку або контейнер.
Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, суху гірчицю, рослинне масло, гвоздику, коріандр і лаврові листочки. Проварюємо п'ять хвилин і охолодити. Заливаємо рибку отриманим розсолом і ставимо в холодильник. На наступний день рибка буде готова.
Ступінь прянощі можна регулювати по своєму смаку, додаючи або прибираючи ті чи інші спеції з розсолу.
Як посолити скумбрію в пряному розсолі шматочками з цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Скумбрію при необхідності розморожуємо, позбавляє від голови і всіх нутрощів, відрізаємо плавники і хвіст, знімаємо чорну плівку всередині черевця і гарненько промиваємо проточною холодною водою.
Потім рибку нарізаємо на шматочки товщиною приблизно від півтора до двох сантиметрів. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння і нарізаємо кільцями. Укладаємо шарами в банку або будь-яку іншу підходящу ємність скумбрію і кільця цибулі.
Нагріваємо Воду до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, рослинне масло, перець чорний і запашний горошком, гвоздику і зерна коріандру. Проварюємо розсіл п'ять хвилин, в кінці вливаємо яблучний оцет і даємо охолонути при кімнатній температурі. Заливаємо отриманим маринадом рибу з цибулею і залишаємо в холодильнику на добу.
За запропонованими рецептами можна засолити також скумбрію цілком, але у такому разі необхідно збільшити час витримки в розсолі мінімум на добу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Скумбрія пряного посолу
Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
Як засолити скумбрію в домашніх умовах?
Скумбрія - це найпопулярніша риба, яку часто використовують в самих простих і вишуканих рідкісних стравах. Вона хороша і в запеченому, і в
Маринована скумбрія в розсолі в домашніх умовах
Існує багато способів засолювання риби в домашніх умовах. Пропонуємо найбільш прості і бюджетні методи маринування скумбрії. Розповімо, як засолити