Скумбрія, засолена в домашніх умовах, не йде ні в яке порівняння з рибою, купленої в торговельній мережі. Вона набагато смачніше і корисніше, так як не містить консервантів, підсилювачів смаку та іншої хімії. Головне правильно підібрати комбінацію і кількість компонентів розсолу і визначитися зі ступенем прянощі готової рибки.
Нижче з наших рецептів ви дізнаєтеся, як засолити скумбрію в розсолі, і пропонуємо кілька варіантів його приготування.
Розсіл для скумбрії пряного посолу шматочками
Інгредієнти: тушки скумбрії – 2 шт.; очищена вода – 05 л; сіль велика – 1 ст. ложка; цукровий пісок – 1 ст. ложка; гірчиця суха – 05 ст. ложки; лаврове листя – 3 шт.; гвоздика – 1 шт.; рослинне масло – 1 ст. ложка; коріандр – 05 ст. ложки. Приготування Оброблені і промиті тушки скумбрії нарізаємо на шматочки товщиною півтора-два сантиметри і складаємо в банку або контейнер.
Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, суху гірчицю, рослинне масло, гвоздику, коріандр і лаврові листочки. Проварюємо п'ять хвилин і охолодити. Заливаємо рибку отриманим розсолом і ставимо в холодильник. На наступний день рибка буде готова.
Ступінь прянощі можна регулювати по своєму смаку, додаючи або прибираючи ті чи інші спеції з розсолу.
Як посолити скумбрію в пряному розсолі шматочками з цибулею
Інгредієнти: тушки скумбрії – 2 шт.; цибуля ріпчаста середнього розміру – 1-2 шт.; очищена вода – 05 л; гвоздика – 10 шт.; зерна коріандру – 05 ч. ложки; сіль – 4 ч. ложки; цукор – 1 ч. ложка; оцет яблучний – 5 ст. ложок; рослинна олія – 4 ст. ложки; перець духмяний горошком – 4 шт.; перець чорний горошком – 10 шт. Приготування Скумбрію при необхідності розморожуємо, позбавляє від голови і всіх нутрощів, відрізаємо плавники і хвіст, знімаємо чорну плівку всередині черевця і гарненько промиваємо проточною холодною водою.
Потім рибку нарізаємо на шматочки товщиною приблизно від півтора до двох сантиметрів. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння
і нарізаємо кільцями. Укладаємо шарами в банку або будь-яку іншу підходящу ємність скумбрію і кільця цибулі.
Нагріваємо Воду до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, рослинне масло, перець чорний і запашний горошком, гвоздику і зерна коріандру. Проварюємо розсіл п'ять хвилин, в кінці вливаємо яблучний оцет і даємо охолонути при кімнатній температурі. Заливаємо отриманим маринадом рибу з цибулею і залишаємо в холодильнику на добу.
За запропонованими рецептами можна засолити також скумбрію цілком, але у такому разі необхідно збільшити час витримки в розсолі мінімум на добу.