Вернуться назад Распечатать

Розсіл для скумбрії

Розсіл для скумбрії
Скумбрія, засолена в домашніх умовах, не йде ні в яке порівняння з рибою, купленої в торговельній мережі. Вона набагато смачніше і корисніше, так як не містить консервантів, підсилювачів смаку та іншої хімії. Головне правильно підібрати комбінацію і кількість компонентів розсолу і визначитися зі ступенем прянощі готової рибки.
Нижче з наших рецептів ви дізнаєтеся, як засолити скумбрію в розсолі, і пропонуємо кілька варіантів його приготування.

Розсіл для скумбрії пряного посолу шматочками


Інгредієнти:

  • тушки скумбрії – 2 шт.;

  • очищена вода – 05 л;

  • сіль велика – 1 ст. ложка;

  • цукровий пісок – 1 ст. ложка;

  • гірчиця суха – 05 ст. ложки;

  • лаврове листя – 3 шт.;

  • гвоздика – 1 шт.;

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;

  • коріандр – 05 ст. ложки.


  • Приготування
    Оброблені і промиті тушки скумбрії нарізаємо на шматочки товщиною півтора-два сантиметри і складаємо в банку або контейнер.
    Воду прогріваємо до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, суху гірчицю, рослинне масло, гвоздику, коріандр і лаврові листочки. Проварюємо п'ять хвилин і охолодити. Заливаємо рибку отриманим розсолом і ставимо в холодильник. На наступний день рибка буде готова.
    Ступінь прянощі можна регулювати по своєму смаку, додаючи або прибираючи ті чи інші спеції з розсолу.

    Як посолити скумбрію в пряному розсолі шматочками з цибулею


    Інгредієнти:

  • тушки скумбрії – 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 1-2 шт.;

  • очищена вода – 05 л;

  • гвоздика – 10 шт.;

  • зерна коріандру – 05 ч. ложки;

  • сіль – 4 ч. ложки;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • оцет яблучний – 5 ст. ложок;

  • рослинна олія – 4 ст. ложки;

  • перець духмяний горошком – 4 шт.;

  • перець чорний горошком – 10 шт.


  • Приготування
    Скумбрію при необхідності розморожуємо, позбавляє від голови і всіх нутрощів, відрізаємо плавники і хвіст, знімаємо чорну плівку всередині черевця і гарненько промиваємо проточною холодною водою.
    Потім рибку нарізаємо на шматочки товщиною приблизно від півтора до двох сантиметрів. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння
    Розсіл для скумбрії
    і нарізаємо кільцями. Укладаємо шарами в банку або будь-яку іншу підходящу ємність скумбрію і кільця цибулі.
    Нагріваємо Воду до кипіння, додаємо цукровий пісок, сіль, рослинне масло, перець чорний і запашний горошком, гвоздику і зерна коріандру. Проварюємо розсіл п'ять хвилин, в кінці вливаємо яблучний оцет і даємо охолонути при кімнатній температурі. Заливаємо отриманим маринадом рибу з цибулею і залишаємо в холодильнику на добу.
    За запропонованими рецептами можна засолити також скумбрію цілком, але у такому разі необхідно збільшити час витримки в розсолі мінімум на добу.