Шашлик в мікрохвильовці
Сьогодні ми поговоримо про приготування чудового, ароматного і майже нічим не відрізняється від справжнього, шашлику в мікрохвильовці.
Функції гриля і конвекції приладу дозволяють рівномірно обсмажувати м'ясо до отримання бажаної ароматною скоринки продукту, а використання звичайної банки для приготування шашлику в мікрохвильовці дозволить не пересушити його і наситити соковитістю маринаду з чудовим смаком.
Нижче в нашій статті ми розповімо, як приготувати шашлик в мікрохвильовці.
Інгредієнти:
куряче філе – 400 г;
великий болгарський солодкий перець – 2 шт.;
печериці – 100 г;
мед – 15 ст. ложки;
соєвий соус – 15 ст. ложки;
часник – 2-3 зубчики;
мелений корінь імбиру – 1 ч. ложка без гірки;
перець чорний мелений;
сіль.
Приготування
Промите і просушену куряче м'ясо нарізаємо кубиками, заливаємо маринадом, приготованим з соєвого соусу, кореня імбиру, видавленого через прес часнику, солі і перцю, ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин. Потім нарізаємо промитий і обсушенный солодкий перець кубиками, з розміром схожими з кубиком курячого філе, пластинами ріжемо печериці і, чергуючи м'ясо курки, перець і гриби, нанизуємо на дерев'яні шпажки. Тепер додаємо в маринад мед, розмішуємо до його розчинення, поливаємо сумішшю наш шашличок і відправляємо на решітку для гриля в мікрохвильовій печі, поставивши під неї невисоку тарілку з водою. Готуємо приблизно двадцять п'ять хвилин в режимі «Гриль» постійно перевертаючи шпажки. Якщо мікрохвильова піч не обладнана функцією, можна приготувати цей шашличок в звичайному режимі на плоскій тарілці, або в банку, за п'ятнадцять-двадцять хвилин, теж періодично повертаючи шпажки. Єдиний недолік при приготуванні шашлику без гриля - відсутність в результаті рум'яної скоринки.
Інгредієнти:
свинячий ошийок – 1 кг;
гірчиця – 200 г;
цибуля ріпчаста – 500 г;
перець чорний мелений;
сіль.
Приготування
Промитий і просушений свинячий ошийок нарізаємо невеликими скибочками, додаємо до нього очищений і нарізаний кільцями цибулю, столову гірчицю, сіль і мелений чорний перець за смаком, ретельно все змішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин. Потім наколюємо шматочки на дерев'яні шпажки і готуємо в мікрохвильовці в звичайному режимі приблизно тридцять-сорок хвилин, постійно перевертаючи, при необхідності час запікання можна збільшити. При наявності в мікрохвильовій печі режиму «Гриль» готуємо шашличок на решітці, поставивши під неї посуд з водою. Час приготування приблизно тридцять хвилин. Все залежить від потужності вашої печі.
Функції гриля і конвекції приладу дозволяють рівномірно обсмажувати м'ясо до отримання бажаної ароматною скоринки продукту, а використання звичайної банки для приготування шашлику в мікрохвильовці дозволить не пересушити його і наситити соковитістю маринаду з чудовим смаком.
Нижче в нашій статті ми розповімо, як приготувати шашлик в мікрохвильовці.
Рецепт курячого шашлику в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Промите і просушену куряче м'ясо нарізаємо кубиками, заливаємо маринадом, приготованим з соєвого соусу, кореня імбиру, видавленого через прес часнику, солі і перцю, ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин. Потім нарізаємо промитий і обсушенный солодкий перець кубиками, з розміром схожими з кубиком курячого філе, пластинами ріжемо печериці і, чергуючи м'ясо курки, перець і гриби, нанизуємо на дерев'яні шпажки. Тепер додаємо в маринад мед, розмішуємо до його розчинення, поливаємо сумішшю наш шашличок і відправляємо на решітку для гриля в мікрохвильовій печі, поставивши під неї невисоку тарілку з водою. Готуємо приблизно двадцять п'ять хвилин в режимі «Гриль» постійно перевертаючи шпажки. Якщо мікрохвильова піч не обладнана функцією, можна приготувати цей шашличок в звичайному режимі на плоскій тарілці, або в банку, за п'ятнадцять-двадцять хвилин, теж періодично повертаючи шпажки. Єдиний недолік при приготуванні шашлику без гриля - відсутність в результаті рум'яної скоринки.
Шашлик зі свинини під гірчичним маринадом в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Промитий і просушений свинячий ошийок нарізаємо невеликими скибочками, додаємо до нього очищений і нарізаний кільцями цибулю, столову гірчицю, сіль і мелений чорний перець за смаком, ретельно все змішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин. Потім наколюємо шматочки на дерев'яні шпажки і готуємо в мікрохвильовці в звичайному режимі приблизно тридцять-сорок хвилин, постійно перевертаючи, при необхідності час запікання можна збільшити. При наявності в мікрохвильовій печі режиму «Гриль» готуємо шашличок на решітці, поставивши під неї посуд з водою. Час приготування приблизно тридцять хвилин. Все залежить від потужності вашої печі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шашлик на шпажках в духовці
Негода - не привід відмовляти собі в приготуванні шашлику. Звичайно, на мангалі шашлик виходить більш ароматним, ніж в духовці, але і запечений
Шашлик з сьомги
Шашлик з сьомги – прекрасна альтернатива сьомзі в закусках, де ми зазвичай звикли бачити. До того ж, промаринованная і обсмажена на багатті риба,
Шашлик з креветок
Солодкувате м'ясо креветок відмінно відтіняє ароматом димку, тому, чому б не проводити цьогорічне літо святом барбекю з морепродуктів, на якому ви
Шашлик з печериць
Шашлик - як багато смаку в цьому слові. Шашлик буває різний, частіше всього з м'яса, однак не варто зациклюватися на цьому інгредієнті. У доповнення
Курячий шашлик
Приготування курячого шашлику - процес не менш складний, ніж готування шашлику класичного, адже ніжне куряче м'ясо ще легше перетримати і пересушити.
Овочевий шашлик
Всі ми звикли до м'ясних шашлику з баранини, свинини, яловичини, печінки. Але він може бути не тільки м'яса, але з овочів можна зробити дивовижний