Вернуться назад Распечатать

Шашлик в мікрохвильовці

Шашлик в мікрохвильовці
Сьогодні ми поговоримо про приготування чудового, ароматного і майже нічим не відрізняється від справжнього, шашлику в мікрохвильовці.
Функції гриля і конвекції приладу дозволяють рівномірно обсмажувати м'ясо до отримання бажаної ароматною скоринки продукту, а використання звичайної банки для приготування шашлику в мікрохвильовці дозволить не пересушити його і наситити соковитістю маринаду з чудовим смаком.
Нижче в нашій статті ми розповімо, як приготувати шашлик в мікрохвильовці.

Рецепт курячого шашлику в мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г;

  • великий болгарський солодкий перець – 2 шт.;

  • печериці – 100 г;

  • мед – 15 ст. ложки;

  • соєвий соус – 15 ст. ложки;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • мелений корінь імбиру – 1 ч. ложка без гірки;

  • перець чорний мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Промите і просушену куряче м'ясо нарізаємо кубиками, заливаємо маринадом, приготованим з соєвого соусу, кореня імбиру, видавленого через прес часнику, солі і перцю, ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин. Потім нарізаємо промитий і обсушенный солодкий перець кубиками, з розміром схожими з кубиком курячого філе, пластинами ріжемо печериці і, чергуючи м'ясо курки, перець і гриби, нанизуємо на дерев'яні шпажки. Тепер додаємо в маринад мед, розмішуємо до його розчинення, поливаємо сумішшю наш шашличок і відправляємо на решітку для гриля в мікрохвильовій печі, поставивши під неї невисоку тарілку з водою. Готуємо приблизно двадцять п'ять хвилин в режимі «Гриль» постійно перевертаючи шпажки. Якщо мікрохвильова піч не обладнана функцією, можна приготувати цей шашличок в звичайному режимі на плоскій тарілці, або в банку, за п'ятнадцять-двадцять хвилин, теж періодично повертаючи шпажки. Єдиний недолік при приготуванні шашлику без гриля - відсутність в результаті рум'яної скоринки.

    Шашлик зі свинини під гірчичним маринадом в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 1 кг;

  • гірчиця – 200 г;

  • цибуля ріпчаста – 500 г;

  • перець чорний мелений;

  • сіль.
  • Шашлик в мікрохвильовці


    Приготування
    Промитий і просушений свинячий ошийок нарізаємо невеликими скибочками, додаємо до нього очищений і нарізаний кільцями цибулю, столову гірчицю, сіль і мелений чорний перець за смаком, ретельно все змішуємо і ставимо в холодильник на кілька годин. Потім наколюємо шматочки на дерев'яні шпажки і готуємо в мікрохвильовці в звичайному режимі приблизно тридцять-сорок хвилин, постійно перевертаючи, при необхідності час запікання можна збільшити. При наявності в мікрохвильовій печі режиму «Гриль» готуємо шашличок на решітці, поставивши під неї посуд з водою. Час приготування приблизно тридцять хвилин. Все залежить від потужності вашої печі.