Як солити ікру?
![Як солити ікру? Як солити ікру?](/uploads/posts/2015-03/yak-soliti-kru_161.jpeg)
Як солити ікру лосося?
Інгредієнти:
Приготування
Беремо марлицу, складають її в декілька шарів і робимо щось на кшталт «рукави». Потім викладаємо туди ікру і промиваємо її під невеликий струменем холодної водички, обертаючи ікру по всій довжині рукава. Після такої промивки всі плівочки залишаться всередині, і у вас буде готова до засолюванні чистий ікра.
Тепер давайте приготуємо сольовий розчин, який називається тузлук. У воді розчиняємо сіль та цукровий пісочок, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім отриманий розчин охолоджуємо до кімнатної температури і заливаємо їм підготовлені ікринки. Також ви можете скласти ікру в марлицу, зав'язати її, просто опустити в тузлук і залишити на 1 годину. Через годину відкидаємо ікру на друшляк, зливаємо розчин і ретельно промиваємо її проточною водою. Таку червону ікру не можна довго зберігати, а краще всього використати її протягом 2 днів після приготування. До речі, її можна заморозити і діставати у міру потреби.
Як солити щучу ікру?
Інгредієнти:
Приготування
Ікру акуратно виймаємо з риби і поміщаємо в мисочку з кип'яченою гарячою водою. Тепер беремо в руки вилочку і починаємо вспаривать акуратно ястики, не знімаючи при цьому плівочку. Ретельно перемішуємо ікру протягом 5 хвилин, щоб все икриночки отлепились один від одного. Потім воду обережно зливаємо, наливаємо чисту холодну воду і знову перемішуємо ікру.
Далі, трохи помішуючи ікру, прибираємо всі залишки плівки і профильтровиваем щучу ікру через друшляк. Тепер висипаємо її на рушник, обсушуємо і перекладаємо назад в миску. Після цього починаємо додавати сіль за смаком, акуратно помішуючи столовою ложкою протягом 5 хвилин. Потім викладаємо готову ікру в тару, накриваємо кришками і витримуємо в холодильнику хоча б 6 годин.
Як солити червону ікру горбуші?
Інгредієнти:
Приготування
Воду кип'ятимо, додаємо очищену картоплю і починаємо підсолювати. Як тільки картопля спливе, припиняємо соління і остуджуємо розчин до кімнатної температури. Далі акуратно опускаємо ікру, витримуємо її 10 хвилин і відкидаємо на друшляк. Даємо стекти воді повністю, перекладаємо ікру на рушник і обсушуємо. Потім фасуємо її в стерилізовані банки, закриваємо кришкою і прибираємо на 5 годин в холодильник.
Як солити ікру сьомги?
Інгредієнти:
Приготування
Для початку акуратно дістаємо ікру з сьомги, звільняємо її від плівки, промиваємо кілька разів ікру в холодній воді і приступаємо до процесу засолювання. Наливаємо в каструльку воду, додаємо за смаком велику сіль і доводимо до кипіння, щоб розчинилися всі кристали. Потім акуратно опускаємо в розчин ікру і залишаємо на 15 хвилин, щоб та просолились. Відкидаємо на друшляк, злегка промиваємо, обсушуємо і перекладаємо в скляну баночку. Залишаємо ікру на 2 години, а потім кличемо всіх до столу на дегустацію.
![Як солити ікру? Як солити ікру?](/uploads/posts/2015-03/yak-soliti-kru_592.jpeg)
Інгредієнти:
Приготування
Викладаємо ікру в миску, і пальчиками, акуратно поділяємо ікринки. Потім посипаємо її дрібною сіллю, ретельно перемішуємо і викладаємо в стерилізовані банки. Закриваємо щільно кришкою і прибираємо приблизно на 5 годин в холодильник. Після закінчення часу, чорна ікра готова до вживання!
Рекомендуємо добрі рецепти
![Котлети з рибної ікри](/uploads/posts/2015-03/kotleti-z-ribnoyi-kri_461.jpeg)
Котлети з рибної ікри
Котлети бувають м'ясні, овочеві, грибні, рибні та зі змішаними інгредієнтами. І сьогодні ми розповімо, як посмажити дивовижні котлетки з рибної ікри.
![Як приготувати щучу ікру?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-schuchu-kru_931.jpeg)
Як приготувати щучу ікру?
З давніх часів щуча ікра вважалася на Русі делікатесом. При правильній засолюванні вона стає розсипчастою і набуває чарівний бурштиновий колір. І
![Як солити вовнянки?](/uploads/posts/2015-03/yak-soliti-vovnyanki_671.jpeg)
Як солити вовнянки?
Волнушки - смачні грибочки, які можна використовувати у створенні різних страв. І сьогодні ми детально розберемо, як їх посолити на зиму кількома
![Червона ікра - як вибрати?](/uploads/posts/2015-03/chervona-kra-yak-vibrati_891.jpeg)
Червона ікра - як вибрати?
Хоч червона ікра і є надзвичайно корисним дієтичним продуктом, частою гостею вона буває далеко не на кожному столі. Тим не менш, коли приходить час
![Смачна кабачкова ікра на зиму](/uploads/posts/2015-03/smachna-kabachkova-kra-na-zimu_421.jpeg)
Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
![Ікра з маслюків на зиму](/uploads/posts/2015-03/kra-z-maslyukv-na-zimu_651.jpeg)
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно