Як варити раків?
![Як варити раків? Як варити раків?](/uploads/posts/2015-03/yak-variti-rakv_191.jpeg)
Розглянемо, як варити раків правильно.
У приготуванні цієї закуски існує певна тонкість, так би язикати, вузький момент: варити її, на жаль, краще всього, живий. Пояснимо, чому раків варять живими. Знаючі люди уникають вживати в їжу істот, у яких після варіння хвостик залишається прямим, такий ознака повідомляє про той факт, що варили цього раку вже мертвим, а після смерті в їх організмі починається досить швидке нагромадження токсинів, у зв'язку з чим можуть виникнути отруєння. У свіжих правильно зварених раків хвостик загинається.
Як довго варити раків?
Не всі знають, протягом скількох саме хвилин варити раків. Зрозуміло, великі екземпляри варяться більше, але зазвичай раків варять протягом 5-10 хвилин - не довше, інакше м'ясо стане несмачним.
Як варити живих раків, вже приблизно зрозуміло. Зрозуміло, їх спочатку треба ретельно промити і краще - під чистою проточною водою. Промитих раків для поліпшення смакових якостей можна помістити на півгодини в натуральне незбиране молоко. Після такої процедури м'ясо стане особливо соковитим і ніжним. Тепер вимочених в молоці істот ще раз ретельно промиємо холодною проточною водою і можна відварювати у воді як зазвичай. Деякі гурмани радять перед приготуванням вийняти з раків кишечник і шлунок для того, щоб позбавити м'ясо від найменших ознак гіркоти. Робиться це так: раку перевертаємо на спинку, прихоплює двома пальцями і акуратно видаляємо шлунок і кишечник обертальними рухами. Обережності заради клешні живих раків можна прихопити гумками.
Як варити заморожених раків?
У продажу іноді можна побачити заморожених раків. Можна варити і таких, хоча все ж, краще вживати в їжу свіжих. Головна умова: ви повинні бути впевнені, що раків заморожували живими. Знову-таки, у правильно заморожених раків хвостик загинається. А далі все просто: розморожуємо заморожених раків в холодній воді і варимо, так само як і живих. Якщо хвостики після варіння прямі - викидаємо.
Як зберігати варених раків?
Якщо зварили більше, ніж з'їли, зберігати залишилися краще всього в холодильнику в щільно закритій ємності, затока повністю тим розсолом, в якому вони варилися. Для цього непогано, щоб розсіл був трохи більш солоним - продумайте це заздалегідь. Зберігати можна не більше доби.
Раки у вині
Раки в білому вині - рецепт небанальний і дуже вишуканий.
Інгредієнти:
Приготування
Нагріваємо суміш з 1 л підсоленої води і білого вина, з лавровим листом, перцем-горошком і гвоздичкой.Ретельно промиваємо раків і, коли вода закипить, проварюємо протягом 8 хвилин. Готових раків витягаємо і викладаємо на блюдо.
![Як варити раків? Як варити раків?](/uploads/posts/2015-03/yak-variti-rakv_932.jpeg)
Готуємо соус. Проціджуємо через ситечко 200 мл бульйону, в якому варилися раки. Підсмажити борошно на сухій сковороді. Додаємо масло, спочатку оливкова, а потім і вершкове. Все ретельно перемішуємо (найзручніше це робити звичайною виделкою). Додаємо проціджений бульйон і перемішуємо до однорідності. Прогріваємо 1-2 хвилини. Можна приправити товченим часником і меленим червоним гострим перцем.
При подачі до столу прикрашаємо блюдо з раками гілочками зелені і скроплюємо соком лимона. Соус подаємо окремо. До такого вишуканої страви можна відмінно підійде будь світле столове вино, темне або світле пиво.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Класичний рецепт "Олів'є"](/uploads/posts/2015-03/klasichniy-recept-olvye_481.jpeg)
Класичний рецепт "Олів'є"
Вітчизняна версія «Олів'є» вже настільки знайома, що оригінальним рецептом салату не залишилося місця в наших куховарських книгах. Звичайно, куди
![Як правильно варити креветки?](/uploads/posts/2015-03/yak-pravilno-variti-krevetki_371.jpeg)
Як правильно варити креветки?
Здавалося б, нічого складного в тому, щоб кинути креветки в киплячу воду і проварити кілька хвилин немає. Тим не менше, питання про те, як правильно
![Як правильно збити білки?](/uploads/posts/2015-03/yak-pravilno-zbiti-blki_951.jpeg)
Як правильно збити білки?
Як правильно збити білки? Чим їх краще збивати? У чому їх збивати? Скільки їх збивати? Цими питаннями господині задаються досить часто, а тому ми
![Як готувати заморожені овочі?](/uploads/posts/2015-03/yak-gotuvati-zamorozhen-ovoch_821.jpeg)
Як готувати заморожені овочі?
Як готувати заморожені овочі? Цим питанням задаються багато, а тому ми вирішили розкрити секрети того, як же правильно поводитися з заморожуванням,
![Як правильно їсти раків?](/uploads/posts/2015-03/yak-pravilno-yisti-rakv_461.jpeg)
Як правильно їсти раків?
Акуратно їсти раків - завдання непросте і для того, щоб уникнути конфузів за трапезою з членистоногих в ресторані, ознайомтесь з деякими правилами їх
![Рецепти з сиром маскарпоне](/uploads/posts/2015-01/recepti-z-sirom-maskarpone_231.jpeg)
Рецепти з сиром маскарпоне
Сир маскарпоне - смачний італійський продукт. З них можна створювати різні десерти або просто намазати на хліб, як вершкове масло. Давайте розберемо,