Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури
Напередодні майбутніх свят початківці господині підшукують доступний і легкий для виконання рецепт паски. Разом з тим досвідчені кулінари розглядають нові, ще не випробувані оригінальні варіанти, піддаючись жадобі до експериментів.
Рецепти пасок на Великдень вражають різноманітністю і відрізняються не тільки складом використовуваних базових інгредієнтів. Смак подібної випічки у в чому визначається ароматизаторами і наповнювачами, серед яких традиційно сухофрукти та цукати.
Приступаючи до замісу здобного тіста готують опару, активуючи в теплій рідкій основі дріжджі з порцією цукру та борошна до появи пінної шапки.
При основному замісі всі використовувані продукти: яйця, сметана, масло або маргарин повинні бути однакової кімнатної температури.
Борошно просівають для збагачення киснем і поліпшення бродіння.
Після подвійного підходу розкладають тісто по формах, заповнюючи їх приблизно на половину, дають піднятися на 2/3.
Випікають паски в зволоженою, прогрітій до 180 градусів духовці. Періодично збризкують поверхню виробів водою, що дозволить уникнути розтріскування верху пасок.
Гоголь-моголь для пасхи – рецепт, який часто засмучує господинь текучою текстурою глазурі або навпаки надмірної густоти. Результат буде цілком залежати від правильності технології, дотримання пропорцій і якості використовуваних інгредієнтів: білки повинні бути свіжими, а цукрова пудра дрібної.
Інгредієнти:
білок – 1 шт.;
пудра цукрова – 250-400 г;
лимонний сік – 2 ч. ложки.
Приготування
Білок збовтують до легкої піни.
Додають половину пудру і лимонний сік.
Всипають пудру, розтираючи глазур, до бажаної густоти.
Наносять глазур на ще гарячі або теплі паски.
Виконати рецепт паски в духовці можна зі свіжими дріжджами, дещо змінивши склад інгредієнтів. Крім родзинок в тісто будуть додані для оригінальності смаку цукати і коньяк. Додаткова порція жовтків додасть насиченості кольором і додаткову ніжність і розсипчастість текстурі виробів.
Інгредієнти:
молоко – 500 мл;
яйця – 10 шт.;
жовтки – 4 шт.;
борошно – 2 кг;
цукор – 05 кг;
масло вершкове – 200 г;
ванілін – 1 пакет;
дріжджі свіжі – 80 г;
родзинки – 350 г;
цукати – 200-300 р;
коньяк – 100 мл
Приготування
У склянці молока розчиняють дріжджі і 100 г цукру, залишають на 20 хвилин.
Збивають яйця і жовтки з цукром, додають коньяк, масло, родзинки, цукати, коньяк, ванілін і опару з рештою молоком.
Додають борошно, вимішують тісто, залишають для подвійного підйому.
Розкладають основу за формами і завершують рецепт паски з родзинками в духовці випіканням виробів.
Перевірений часом рецепт здобних пасок на Великдень при бажанні можна трохи підкоригувати, додавши замість ваніліну інший ароматизатор або змінивши кількість додається в тісто цукру. Варіативної є і порція родзинок, який попередньо промивають, обсушують і обсипають борошном.
Інгредієнти:
молоко – 650 мл;
яйця – 6 шт.;
борошно – 15 кг;
цукор – 2 склянки;
масло вершкове – 200 г;
ванілін – 1 пакет;
дріжджі сухі – 2 пакета;
родзинки – 200 г;
сіль – щіпка.
Приготування
У теплому молоці розчиняють дріжджі, 3 ложки цукру і 4 склянки борошна, залишають в теплі на 30 хвилин.
Розтирають жовтки з цукром і ваніліном, білки збивають з сіллю.
В опару додають жовтки, масло, а потім білкову піну.
Вмішують борошно, залишають тісто в теплі на 1-2 години.
Додають родзинки, дають основі знову піднятися.
Завершують рецепт паски, розклавши тісто по формах і дочекавшись випікання виробів в духовці.
Тих, кому цікаві оригінальні рецепти випічки пасок до Великодня, зацікавить варіант приготування виробів на топленому молоці. Подібна рідка основа додасть додаткові смакові ноти випічці, а нестандартна поетапна технологія замісу здобного тіста приверне багатьох зайнятих господинь.
Інгредієнти:
молоко топлене – 500 мл;
яйця – 5 шт.;
жовтки – 2 шт.;
борошно – 25 кг;
цукор – 05 кг;
масло вершкове – 250 г;
ванільний цукор – 3 пакету;
дріжджі свіжі – 75 г;
родзинки – 250 г;
коньяк – 20 мл
Приготування
У теплому молоці розчиняють дріжджі.
Додають збиті з цукром яйця, жовтки, скибочки олії, перемішують.
Затягують ємність плівкою і залишають на 12 годин або на ніч.
Додають інші інгредієнти, вимішують тісто, дають піднятися.
Завершують виконувати рецепт смачної пасхи випіканням виробів у формах.
Тісто для паски – рецепт , який можна виконати і без участі дріжджів. В якості рідкої бази тут максимально доречним буде кефір, а для розпушення основи використовується сода. Форми необхідно підготувати заздалегідь, так як подібне тісто не терпить расстойки і вимагає негайного випікання.
Інгредієнти:
борошно – 350 г;
кефір – 300 мл;
масло вершкове – 100 г;
цукор – 150 г;
сода – 1 ч. ложка;
ванільний цукор – 1 пакет;
цедра лимона – 1 ст. ложка;
родзинки – 100 р.
Приготування
У кефір додають соду, залишають на 10 хвилин.
Додають розтоплене масло і інші компоненти зі списку, перемішують.
Тісто розкладають за формами, відправляють в духовку.
Автентичний рецепт випічки італійської великодня передбачає тривалий багатоетапний заміс тіста, займає дві доби. Не менш результативним швидкий експрес-метод, який не поступається підсумком оригіналу, але все також вимагає використання спеціальної «сильної» борошна, яка визначає смак виробів.
Інгредієнти:
борошно сильна – 500 г;
молоко – 150 мл;
масло вершкове – 150 г;
цукор – 300 г;
яйця – 3 шт.;
вино десертне – 50 мл;
родзинки – 50 г;
мигдальна борошно – 150 г;
розпушувач – 05 пакета;
мигдаль – 100 г;
апельсинова есенція.
Приготування
Розтирають жовтки з цукром і м'яким маслом до побіління.
Додають трохи молока, борошно і збиті білки, домагаючись густоти як жирна сметана.
Додають есенцію, розмочений у вині родзинки, половину мигдалю, вмішують розпушувач.
Випікають паску до сухої скіпки.
Завершуючи рецепт італійської великодня , її покривають глазур'ю з мигдальної муки з білками, посипають мигдалем.
Рецепт найсмачнішої великодня в хлібопічці із захопленням прийнятий тими, у кого катастрофічно не вистачає часу для традиційної випічки. Після завершення останнього циклу обминки переважно зняти лопаті мішалки, піднявши зволоженими руками вимішаний борошняний ком. Так низ виробу вийде рівним.
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
молоко – 170 мл;
цукор – 7 ст. ложок;
яйця – 3 шт.;
сухі дріжджі – 25 ч. ложки;
ізюм – 100 г;
сіль – 05 ч. ложки;
ванілін.
Приготування
У відро хлібопічки закладають сухі і рідкі складові відповідно до рекомендацій інструкції пристрою.
Вибирають режим випічки «Основний», колір скоринки «Світлий».
Завершуючи рецепт паски, виріб витягують через 20-30 хвилин після сигналу, прикрашають за смаком.
Рецепт класичної сирної паски має десятки інтерпретацій, що відрізняються між собою перш за все складом інгредієнтів. Замість вершкового масла додають збиті до піків вершки, а в окремих випадках замінюють ними сметану. Різниться і використовується асорті смакових добавок: горіхів, сухофруктів, цукатів.
Інгредієнти:
сир – 05 кг;
цукор і сметана – 05 склянки;
масло вершкове – 100 г;
ванільний цукор – 1 пакет;
цукати – 150 г;
ізюм – 100 г;
горіхи – 100 р.
Приготування
Запарюють на 10 хвилин окропом ізюм, горіхи подрібнюють.
Сир перетирають через сито.
Збивають сметану з цукром і ванільним цукром.
Змішують сметану, сир, м'яке масло, додають горіхи, родзинки і цукати.
Викладають масу у форму і притискають вантажем на 12 годин.
Наступний варіант для тих, хто підшуковує рецепти паски в домашніх умовах зі сметани. Для приготування виробу знадобиться спеціальна роз'ємна пасочница, яку часто використовують при створенні сирних виробів. Сметана підійде тільки жирністю не менше 25 %, в ідеалі домашня, сільська.
Інгредієнти:
сметана – 2 кг;
цукор – 1 склянка;
цукор ванільний – 1 ст. ложка;
ізюм, сухофрукти, горіхи – за смаком.
Приготування
Домашню сметану злегка підігрівають на водяній бані, помішуючи.
Виливають сметанную основу складений в 3-4 шари марлевий відріз і підвішують над мискою на добу.
Додають звичайний і ванільний цукор, горіхи і сухофрукти, перекладають масу в застелену марлею форму.
Зверху розташовують вантаж.
Сметанна великдень – рецепт, який можна завершити через годину: виріб витягують з форми, прикрасити і подають до столу.
Рецепт шоколадної великодня виконується без випічки. Базовими компонентами тут будуть, крім шоколаду, сир і жирні вершки, якість яких не повинно викликати сумнівів. Виріб може бути при бажанні приготовано без усіляких добавок, але найчастіше складу доповнюють горіхами, всілякими сухофруктами і цукатами.
Інгредієнти:
сир – 05 кг;
вершки – 500 мл;
масло вершкове і темний шоколад – 100 г;
цукор – 150 г;
масло вершкове – 250 г;
ванільний цукор – 1 пакет;
чорнослив – 100 г;
ізюм – 100 г;
горіхи – 100 р.
Приготування
Сир протирають через сито.
Додають масло, горіхи, сухофрукти, розтоплений зі 100 мл вершків шоколад.
Вмішують збиті зі звичайним і ванільним цукром вершки, перекладають основу у форму, притискають вантажем, на 12 годин залишають на холоді.
Як спекти паску – рецепти?
Рецепти пасок на Великдень вражають різноманітністю і відрізняються не тільки складом використовуваних базових інгредієнтів. Смак подібної випічки у в чому визначається ароматизаторами і наповнювачами, серед яких традиційно сухофрукти та цукати.
Глазур для пасхи – рецепт
Гоголь-моголь для пасхи – рецепт, який часто засмучує господинь текучою текстурою глазурі або навпаки надмірної густоти. Результат буде цілком залежати від правильності технології, дотримання пропорцій і якості використовуваних інгредієнтів: білки повинні бути свіжими, а цукрова пудра дрібної.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт простий великодня
Виконати рецепт паски в духовці можна зі свіжими дріжджами, дещо змінивши склад інгредієнтів. Крім родзинок в тісто будуть додані для оригінальності смаку цукати і коньяк. Додаткова порція жовтків додасть насиченості кольором і додаткову ніжність і розсипчастість текстурі виробів.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт паски з родзинками
Перевірений часом рецепт здобних пасок на Великдень при бажанні можна трохи підкоригувати, додавши замість ваніліну інший ароматизатор або змінивши кількість додається в тісто цукру. Варіативної є і порція родзинок, який попередньо промивають, обсушують і обсипають борошном.
Інгредієнти:
Приготування
Олександрійська великдень – рецепт
Тих, кому цікаві оригінальні рецепти випічки пасок до Великодня, зацікавить варіант приготування виробів на топленому молоці. Подібна рідка основа додасть додаткові смакові ноти випічці, а нестандартна поетапна технологія замісу здобного тіста приверне багатьох зайнятих господинь.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт паски без дріжджів
Тісто для паски – рецепт , який можна виконати і без участі дріжджів. В якості рідкої бази тут максимально доречним буде кефір, а для розпушення основи використовується сода. Форми необхідно підготувати заздалегідь, так як подібне тісто не терпить расстойки і вимагає негайного випікання.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт італійської великодня
Автентичний рецепт випічки італійської великодня передбачає тривалий багатоетапний заміс тіста, займає дві доби. Не менш результативним швидкий експрес-метод, який не поступається підсумком оригіналу, але все також вимагає використання спеціальної «сильної» борошна, яка визначає смак виробів.
Інгредієнти:
Приготування
Великдень в хлібопічці – рецепт
Рецепт найсмачнішої великодня в хлібопічці із захопленням прийнятий тими, у кого катастрофічно не вистачає часу для традиційної випічки. Після завершення останнього циклу обминки переважно зняти лопаті мішалки, піднявши зволоженими руками вимішаний борошняний ком. Так низ виробу вийде рівним.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт паски з сиру
Рецепт класичної сирної паски має десятки інтерпретацій, що відрізняються між собою перш за все складом інгредієнтів. Замість вершкового масла додають збиті до піків вершки, а в окремих випадках замінюють ними сметану. Різниться і використовується асорті смакових добавок: горіхів, сухофруктів, цукатів.
Інгредієнти:
Приготування
Пасха сметани – рецепт
Наступний варіант для тих, хто підшуковує рецепти паски в домашніх умовах зі сметани. Для приготування виробу знадобиться спеціальна роз'ємна пасочница, яку часто використовують при створенні сирних виробів. Сметана підійде тільки жирністю не менше 25 %, в ідеалі домашня, сільська.
Інгредієнти:
Приготування
Великдень з шоколадом – рецепт
Рецепт шоколадної великодня виконується без випічки. Базовими компонентами тут будуть, крім шоколаду, сир і жирні вершки, якість яких не повинно викликати сумнівів. Виріб може бути при бажанні приготовано без усіляких добавок, але найчастіше складу доповнюють горіхами, всілякими сухофруктами і цукатами.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
![Пшоняні млинці - старовинні рецепти на пшоняної каші, крупах і борошні, з дріжджами і на кефірі](/uploads/posts/2018-03/thumbs/pshonyan-mlinc-starovinn-recepti-na-pshonyanoyi-kash-krupah-boroshn-z-drzhdzhami-na-kefr_691.jpeg)
Пшоняні млинці - старовинні рецепти на пшоняної каші, крупах і борошні, з дріжджами і на кефірі
Пшоняні млинці дозволять по-іншому поглянути на характеристики улюбленого страви і оцінити абсолютно нові смакові якості. Додана до складу тесту каша
![Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі](/uploads/posts/2018-03/thumbs/plyushki-recepti-z-cukrom-sirom-koriceyu-ta-makom-z-drzhdzhovogo-tsta-na-kefr_591.jpeg)
Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі
Плюшки – рецепт домашньої випічки, яку легко приготувати своїми руками завжди з доступних і простих продуктів. Кожна хазяйка зможе підібрати для себе
![Паска в мультиварці](/uploads/posts/2016-09/pasku-v-multivarc_521.jpeg)
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
![Найсмачнішу паску](/uploads/posts/2016-09/naysmachnshu-pasku_121.jpeg)
Найсмачнішу паску
Складно уявити світле свято Великдень без паски на столі. Тому далі описані найбільш вдалі рецепти смачних пасок, які ви зможете спекти самостійно,
![Тісто для пасок на Великдень](/uploads/posts/2016-04/tsto-dlya-pasok-na-velikden_491.jpeg)
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
![Сирна паска на Великдень](/uploads/posts/2016-04/sirna-paska-na-velikden_241.jpeg)
Сирна паска на Великдень
Дуже ніжним, пористим і неодмінно пишним виходить паска, якщо в основний склад тіста додати сир. Далі детально опишемо таку технологію приготування