Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури
Напередодні майбутніх свят початківці господині підшукують доступний і легкий для виконання рецепт паски. Разом з тим досвідчені кулінари розглядають нові, ще не випробувані оригінальні варіанти, піддаючись жадобі до експериментів.
Рецепти пасок на Великдень вражають різноманітністю і відрізняються не тільки складом використовуваних базових інгредієнтів. Смак подібної випічки у в чому визначається ароматизаторами і наповнювачами, серед яких традиційно сухофрукти та цукати.
Приступаючи до замісу здобного тіста готують опару, активуючи в теплій рідкій основі дріжджі з порцією цукру та борошна до появи пінної шапки.
При основному замісі всі використовувані продукти: яйця, сметана, масло або маргарин повинні бути однакової кімнатної температури.
Борошно просівають для збагачення киснем і поліпшення бродіння.
Після подвійного підходу розкладають тісто по формах, заповнюючи їх приблизно на половину, дають піднятися на 2/3.
Випікають паски в зволоженою, прогрітій до 180 градусів духовці. Періодично збризкують поверхню виробів водою, що дозволить уникнути розтріскування верху пасок.
Гоголь-моголь для пасхи – рецепт, який часто засмучує господинь текучою текстурою глазурі або навпаки надмірної густоти. Результат буде цілком залежати від правильності технології, дотримання пропорцій і якості використовуваних інгредієнтів: білки повинні бути свіжими, а цукрова пудра дрібної.
Інгредієнти:
білок – 1 шт.;
пудра цукрова – 250-400 г;
лимонний сік – 2 ч. ложки.
Приготування
Білок збовтують до легкої піни.
Додають половину пудру і лимонний сік.
Всипають пудру, розтираючи глазур, до бажаної густоти.
Наносять глазур на ще гарячі або теплі паски.
Виконати рецепт паски в духовці можна зі свіжими дріжджами, дещо змінивши склад інгредієнтів. Крім родзинок в тісто будуть додані для оригінальності смаку цукати і коньяк. Додаткова порція жовтків додасть насиченості кольором і додаткову ніжність і розсипчастість текстурі виробів.
Інгредієнти:
молоко – 500 мл;
яйця – 10 шт.;
жовтки – 4 шт.;
борошно – 2 кг;
цукор – 05 кг;
масло вершкове – 200 г;
ванілін – 1 пакет;
дріжджі свіжі – 80 г;
родзинки – 350 г;
цукати – 200-300 р;
коньяк – 100 мл
Приготування
У склянці молока розчиняють дріжджі і 100 г цукру, залишають на 20 хвилин.
Збивають яйця і жовтки з цукром, додають коньяк, масло, родзинки, цукати, коньяк, ванілін і опару з рештою молоком.
Додають борошно, вимішують тісто, залишають для подвійного підйому.
Розкладають основу за формами і завершують рецепт паски з родзинками в духовці випіканням виробів.
Перевірений часом рецепт здобних пасок на Великдень при бажанні можна трохи підкоригувати, додавши замість ваніліну інший ароматизатор або змінивши кількість додається в тісто цукру. Варіативної є і порція родзинок, який попередньо промивають, обсушують і обсипають борошном.
Інгредієнти:
молоко – 650 мл;
яйця – 6 шт.;
борошно – 15 кг;
цукор – 2 склянки;
масло вершкове – 200 г;
ванілін – 1 пакет;
дріжджі сухі – 2 пакета;
родзинки – 200 г;
сіль – щіпка.
Приготування
У теплому молоці розчиняють дріжджі, 3 ложки цукру і 4 склянки борошна, залишають в теплі на 30 хвилин.
Розтирають жовтки з цукром і ваніліном, білки збивають з сіллю.
В опару додають жовтки, масло, а потім білкову піну.
Вмішують борошно, залишають тісто в теплі на 1-2 години.
Додають родзинки, дають основі знову піднятися.
Завершують рецепт паски, розклавши тісто по формах і дочекавшись випікання виробів в духовці.
Тих, кому цікаві оригінальні рецепти випічки пасок до Великодня, зацікавить варіант приготування виробів на топленому молоці. Подібна рідка основа додасть додаткові смакові ноти випічці, а нестандартна поетапна технологія замісу здобного тіста приверне багатьох зайнятих господинь.
Інгредієнти:
молоко топлене – 500 мл;
яйця – 5 шт.;
жовтки – 2 шт.;
борошно – 25 кг;
цукор – 05 кг;
масло вершкове – 250 г;
ванільний цукор – 3 пакету;
дріжджі свіжі – 75 г;
родзинки – 250 г;
коньяк – 20 мл
Приготування
У теплому молоці розчиняють дріжджі.
Додають збиті з цукром яйця, жовтки, скибочки олії, перемішують.
Затягують ємність плівкою і залишають на 12 годин або на ніч.
Додають інші інгредієнти, вимішують тісто, дають піднятися.
Завершують виконувати рецепт смачної пасхи випіканням виробів у формах.
Тісто для паски – рецепт , який можна виконати і без участі дріжджів. В якості рідкої бази тут максимально доречним буде кефір, а для розпушення основи використовується сода. Форми необхідно підготувати заздалегідь, так як подібне тісто не терпить расстойки і вимагає негайного випікання.
Інгредієнти:
борошно – 350 г;
кефір – 300 мл;
масло вершкове – 100 г;
цукор – 150 г;
сода – 1 ч. ложка;
ванільний цукор – 1 пакет;
цедра лимона – 1 ст. ложка;
родзинки – 100 р.
Приготування
У кефір додають соду, залишають на 10 хвилин.
Додають розтоплене масло і інші компоненти зі списку, перемішують.
Тісто розкладають за формами, відправляють в духовку.
Автентичний рецепт випічки італійської великодня передбачає тривалий багатоетапний заміс тіста, займає дві доби. Не менш результативним швидкий експрес-метод, який не поступається підсумком оригіналу, але все також вимагає використання спеціальної «сильної» борошна, яка визначає смак виробів.
Інгредієнти:
борошно сильна – 500 г;
молоко – 150 мл;
масло вершкове – 150 г;
цукор – 300 г;
яйця – 3 шт.;
вино десертне – 50 мл;
родзинки – 50 г;
мигдальна борошно – 150 г;
розпушувач – 05 пакета;
мигдаль – 100 г;
апельсинова есенція.
Приготування
Розтирають жовтки з цукром і м'яким маслом до побіління.
Додають трохи молока, борошно і збиті білки, домагаючись густоти як жирна сметана.
Додають есенцію, розмочений у вині родзинки, половину мигдалю, вмішують розпушувач.
Випікають паску до сухої скіпки.
Завершуючи рецепт італійської великодня , її покривають глазур'ю з мигдальної муки з білками, посипають мигдалем.
Рецепт найсмачнішої великодня в хлібопічці із захопленням прийнятий тими, у кого катастрофічно не вистачає часу для традиційної випічки. Після завершення останнього циклу обминки переважно зняти лопаті мішалки, піднявши зволоженими руками вимішаний борошняний ком. Так низ виробу вийде рівним.
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
молоко – 170 мл;
цукор – 7 ст. ложок;
яйця – 3 шт.;
сухі дріжджі – 25 ч. ложки;
ізюм – 100 г;
сіль – 05 ч. ложки;
ванілін.
Приготування
У відро хлібопічки закладають сухі і рідкі складові відповідно до рекомендацій інструкції пристрою.
Вибирають режим випічки «Основний», колір скоринки «Світлий».
Завершуючи рецепт паски, виріб витягують через 20-30 хвилин після сигналу, прикрашають за смаком.
Рецепт класичної сирної паски має десятки інтерпретацій, що відрізняються між собою перш за все складом інгредієнтів. Замість вершкового масла додають збиті до піків вершки, а в окремих випадках замінюють ними сметану. Різниться і використовується асорті смакових добавок: горіхів, сухофруктів, цукатів.
Інгредієнти:
сир – 05 кг;
цукор і сметана – 05 склянки;
масло вершкове – 100 г;
ванільний цукор – 1 пакет;
цукати – 150 г;
ізюм – 100 г;
горіхи – 100 р.
Приготування
Запарюють на 10 хвилин окропом ізюм, горіхи подрібнюють.
Сир перетирають через сито.
Збивають сметану з цукром і ванільним цукром.
Змішують сметану, сир, м'яке масло, додають горіхи, родзинки і цукати.
Викладають масу у форму і притискають вантажем на 12 годин.
Наступний варіант для тих, хто підшуковує рецепти паски в домашніх умовах зі сметани. Для приготування виробу знадобиться спеціальна роз'ємна пасочница, яку часто використовують при створенні сирних виробів. Сметана підійде тільки жирністю не менше 25 %, в ідеалі домашня, сільська.
Інгредієнти:
сметана – 2 кг;
цукор – 1 склянка;
цукор ванільний – 1 ст. ложка;
ізюм, сухофрукти, горіхи – за смаком.
Приготування
Домашню сметану злегка підігрівають на водяній бані, помішуючи.
Виливають сметанную основу складений в 3-4 шари марлевий відріз і підвішують над мискою на добу.
Додають звичайний і ванільний цукор, горіхи і сухофрукти, перекладають масу в застелену марлею форму.
Зверху розташовують вантаж.
Сметанна великдень – рецепт, який можна завершити через годину: виріб витягують з форми, прикрасити і подають до столу.
Рецепт шоколадної великодня виконується без випічки. Базовими компонентами тут будуть, крім шоколаду, сир і жирні вершки, якість яких не повинно викликати сумнівів. Виріб може бути при бажанні приготовано без усіляких добавок, але найчастіше складу доповнюють горіхами, всілякими сухофруктами і цукатами.
Інгредієнти:
сир – 05 кг;
вершки – 500 мл;
масло вершкове і темний шоколад – 100 г;
цукор – 150 г;
масло вершкове – 250 г;
ванільний цукор – 1 пакет;
чорнослив – 100 г;
ізюм – 100 г;
горіхи – 100 р.
Приготування
Сир протирають через сито.
Додають масло, горіхи, сухофрукти, розтоплений зі 100 мл вершків шоколад.
Вмішують збиті зі звичайним і ванільним цукром вершки, перекладають основу у форму, притискають вантажем, на 12 годин залишають на холоді.
Як спекти паску – рецепти?
Рецепти пасок на Великдень вражають різноманітністю і відрізняються не тільки складом використовуваних базових інгредієнтів. Смак подібної випічки у в чому визначається ароматизаторами і наповнювачами, серед яких традиційно сухофрукти та цукати.
Глазур для пасхи – рецепт
Гоголь-моголь для пасхи – рецепт, який часто засмучує господинь текучою текстурою глазурі або навпаки надмірної густоти. Результат буде цілком залежати від правильності технології, дотримання пропорцій і якості використовуваних інгредієнтів: білки повинні бути свіжими, а цукрова пудра дрібної.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт простий великодня
Виконати рецепт паски в духовці можна зі свіжими дріжджами, дещо змінивши склад інгредієнтів. Крім родзинок в тісто будуть додані для оригінальності смаку цукати і коньяк. Додаткова порція жовтків додасть насиченості кольором і додаткову ніжність і розсипчастість текстурі виробів.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт паски з родзинками
Перевірений часом рецепт здобних пасок на Великдень при бажанні можна трохи підкоригувати, додавши замість ваніліну інший ароматизатор або змінивши кількість додається в тісто цукру. Варіативної є і порція родзинок, який попередньо промивають, обсушують і обсипають борошном.
Інгредієнти:
Приготування
Олександрійська великдень – рецепт
Тих, кому цікаві оригінальні рецепти випічки пасок до Великодня, зацікавить варіант приготування виробів на топленому молоці. Подібна рідка основа додасть додаткові смакові ноти випічці, а нестандартна поетапна технологія замісу здобного тіста приверне багатьох зайнятих господинь.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт паски без дріжджів
Тісто для паски – рецепт , який можна виконати і без участі дріжджів. В якості рідкої бази тут максимально доречним буде кефір, а для розпушення основи використовується сода. Форми необхідно підготувати заздалегідь, так як подібне тісто не терпить расстойки і вимагає негайного випікання.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт італійської великодня
Автентичний рецепт випічки італійської великодня передбачає тривалий багатоетапний заміс тіста, займає дві доби. Не менш результативним швидкий експрес-метод, який не поступається підсумком оригіналу, але все також вимагає використання спеціальної «сильної» борошна, яка визначає смак виробів.
Інгредієнти:
Приготування
Великдень в хлібопічці – рецепт
Рецепт найсмачнішої великодня в хлібопічці із захопленням прийнятий тими, у кого катастрофічно не вистачає часу для традиційної випічки. Після завершення останнього циклу обминки переважно зняти лопаті мішалки, піднявши зволоженими руками вимішаний борошняний ком. Так низ виробу вийде рівним.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт паски з сиру
Рецепт класичної сирної паски має десятки інтерпретацій, що відрізняються між собою перш за все складом інгредієнтів. Замість вершкового масла додають збиті до піків вершки, а в окремих випадках замінюють ними сметану. Різниться і використовується асорті смакових добавок: горіхів, сухофруктів, цукатів.
Інгредієнти:
Приготування
Пасха сметани – рецепт
Наступний варіант для тих, хто підшуковує рецепти паски в домашніх умовах зі сметани. Для приготування виробу знадобиться спеціальна роз'ємна пасочница, яку часто використовують при створенні сирних виробів. Сметана підійде тільки жирністю не менше 25 %, в ідеалі домашня, сільська.
Інгредієнти:
Приготування
Великдень з шоколадом – рецепт
Рецепт шоколадної великодня виконується без випічки. Базовими компонентами тут будуть, крім шоколаду, сир і жирні вершки, якість яких не повинно викликати сумнівів. Виріб може бути при бажанні приготовано без усіляких добавок, але найчастіше складу доповнюють горіхами, всілякими сухофруктами і цукатами.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняні млинці - старовинні рецепти на пшоняної каші, крупах і борошні, з дріжджами і на кефірі
Пшоняні млинці дозволять по-іншому поглянути на характеристики улюбленого страви і оцінити абсолютно нові смакові якості. Додана до складу тесту каша
Плюшки - рецепти з цукром, сиром, корицею та маком, з дріжджового тіста і на кефірі
Плюшки – рецепт домашньої випічки, яку легко приготувати своїми руками завжди з доступних і простих продуктів. Кожна хазяйка зможе підібрати для себе
Паска в мультиварці
Не маючи особливих навичок у приготуванні традиційної великодньої випічки, завжди можна довіритися старими перевіреними рецептами і адаптувати їх під
Найсмачнішу паску
Складно уявити світле свято Великдень без паски на столі. Тому далі описані найбільш вдалі рецепти смачних пасок, які ви зможете спекти самостійно,
Тісто для пасок на Великдень
Варіантів традиційної великодньої випічки неймовірна кількість і новачкові деколи складно визначити, який же паска вийде вдалим. Далі опишемо два
Сирна паска на Великдень
Дуже ніжним, пористим і неодмінно пишним виходить паска, якщо в основний склад тіста додати сир. Далі детально опишемо таку технологію приготування