Вернуться назад Распечатать

Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури
Напередодні майбутніх свят початківці господині підшукують доступний і легкий для виконання рецепт паски. Разом з тим досвідчені кулінари розглядають нові, ще не випробувані оригінальні варіанти, піддаючись жадобі до експериментів.

Як спекти паску – рецепти?


Рецепти пасок на Великдень вражають різноманітністю і відрізняються не тільки складом використовуваних базових інгредієнтів. Смак подібної випічки у в чому визначається ароматизаторами і наповнювачами, серед яких традиційно сухофрукти та цукати.

  • Приступаючи до замісу здобного тіста готують опару, активуючи в теплій рідкій основі дріжджі з порцією цукру та борошна до появи пінної шапки.

  • При основному замісі всі використовувані продукти: яйця, сметана, масло або маргарин повинні бути однакової кімнатної температури.

  • Борошно просівають для збагачення киснем і поліпшення бродіння.

  • Після подвійного підходу розкладають тісто по формах, заповнюючи їх приблизно на половину, дають піднятися на 2/3.

  • Випікають паски в зволоженою, прогрітій до 180 градусів духовці. Періодично збризкують поверхню виробів водою, що дозволить уникнути розтріскування верху пасок.


  • Глазур для пасхи – рецепт

    Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

    Гоголь-моголь для пасхи – рецепт, який часто засмучує господинь текучою текстурою глазурі або навпаки надмірної густоти. Результат буде цілком залежати від правильності технології, дотримання пропорцій і якості використовуваних інгредієнтів: білки повинні бути свіжими, а цукрова пудра дрібної.
    Інгредієнти:

  • білок – 1 шт.;

  • пудра цукрова – 250-400 г;

  • лимонний сік – 2 ч. ложки.


  • Приготування

  • Білок збовтують до легкої піни.

  • Додають половину пудру і лимонний сік.

  • Всипають пудру, розтираючи глазур, до бажаної густоти.

  • Наносять глазур на ще гарячі або теплі паски.


  • Рецепт простий великодня


    Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

    Виконати рецепт паски в духовці можна зі свіжими дріжджами, дещо змінивши склад інгредієнтів. Крім родзинок в тісто будуть додані для оригінальності смаку цукати і коньяк. Додаткова порція жовтків додасть насиченості кольором і додаткову ніжність і розсипчастість текстурі виробів.
    Інгредієнти:

  • молоко – 500 мл;

  • яйця – 10 шт.;

  • жовтки – 4 шт.;

  • борошно – 2 кг;

  • цукор – 05 кг;

  • масло вершкове – 200 г;

  • ванілін – 1 пакет;

  • дріжджі свіжі – 80 г;

  • родзинки – 350 г;

  • цукати – 200-300 р;

  • коньяк – 100 мл


  • Приготування

  • У склянці молока розчиняють дріжджі і 100 г цукру, залишають на 20 хвилин.

  • Збивають яйця і жовтки з цукром, додають коньяк, масло, родзинки, цукати, коньяк, ванілін і опару з рештою молоком.

  • Додають борошно, вимішують тісто, залишають для подвійного підйому.

  • Розкладають основу за формами і завершують рецепт паски з родзинками в духовці випіканням виробів.


  • Рецепт паски з родзинками

    Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

    Перевірений часом рецепт здобних пасок на Великдень при бажанні можна трохи підкоригувати, додавши замість ваніліну інший ароматизатор або змінивши кількість додається в тісто цукру. Варіативної є і порція родзинок, який попередньо промивають, обсушують і обсипають борошном.
    Інгредієнти:

  • молоко – 650 мл;

  • яйця – 6 шт.;

  • борошно – 15 кг;

  • цукор – 2 склянки;

  • масло вершкове – 200 г;

  • ванілін – 1 пакет;

  • дріжджі сухі – 2 пакета;

  • родзинки – 200 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування

  • У теплому молоці розчиняють дріжджі, 3 ложки цукру і 4 склянки борошна, залишають в теплі на 30 хвилин.

  • Розтирають жовтки з цукром і ваніліном, білки збивають з сіллю.

  • В опару додають жовтки, масло, а потім білкову піну.

  • Вмішують борошно, залишають тісто в теплі на 1-2 години.

  • Додають родзинки, дають основі знову піднятися.

  • Завершують рецепт паски, розклавши тісто по формах і дочекавшись випікання виробів в духовці.


  • Олександрійська великдень – рецепт

    Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

    Тих, кому цікаві оригінальні рецепти випічки пасок до Великодня, зацікавить варіант приготування виробів на топленому молоці. Подібна рідка основа додасть додаткові смакові ноти випічці, а нестандартна поетапна технологія замісу здобного тіста приверне багатьох зайнятих господинь.
    Інгредієнти:

  • молоко топлене – 500 мл;

  • яйця – 5 шт.;

  • жовтки – 2 шт.;

  • борошно – 25 кг;

  • цукор – 05 кг;

  • масло вершкове – 250 г;

  • ванільний цукор – 3 пакету;

  • дріжджі свіжі – 75 г;

  • родзинки – 250 г;

  • коньяк – 20 мл


  • Приготування

  • У теплому молоці розчиняють дріжджі.

  • Додають збиті з цукром яйця, жовтки, скибочки олії, перемішують.

  • Затягують ємність плівкою і залишають на 12 годин або на ніч.

  • Додають інші інгредієнти, вимішують тісто, дають піднятися.

  • Завершують виконувати рецепт смачної пасхи випіканням виробів у формах.


  • Рецепт паски без дріжджів

    Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

    Тісто для паски – рецепт , який можна виконати і без участі дріжджів. В якості рідкої бази тут максимально доречним буде кефір, а для розпушення основи використовується сода. Форми необхідно підготувати заздалегідь, так як подібне тісто не терпить расстойки і вимагає негайного випікання.


    Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;

  • кефір – 300 мл;

  • масло вершкове – 100 г;

  • цукор – 150 г;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • цедра лимона – 1 ст. ложка;

  • родзинки – 100 р.


  • Приготування

  • У кефір додають соду, залишають на 10 хвилин.

  • Додають розтоплене масло і інші компоненти зі списку, перемішують.

  • Тісто розкладають за формами, відправляють в духовку.


  • Рецепт італійської великодня

    Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

    Автентичний рецепт випічки італійської великодня передбачає тривалий багатоетапний заміс тіста, займає дві доби. Не менш результативним швидкий експрес-метод, який не поступається підсумком оригіналу, але все також вимагає використання спеціальної «сильної» борошна, яка визначає смак виробів.
    Інгредієнти:

  • борошно сильна – 500 г;

  • молоко – 150 мл;

  • масло вершкове – 150 г;

  • цукор – 300 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • вино десертне – 50 мл;

  • родзинки – 50 г;

  • мигдальна борошно – 150 г;

  • розпушувач – 05 пакета;

  • мигдаль – 100 г;

  • апельсинова есенція.


  • Приготування

  • Розтирають жовтки з цукром і м'яким маслом до побіління.

  • Додають трохи молока, борошно і збиті білки, домагаючись густоти як жирна сметана.

  • Додають есенцію, розмочений у вині родзинки, половину мигдалю, вмішують розпушувач.

  • Випікають паску до сухої скіпки.

  • Завершуючи рецепт італійської великодня , її покривають глазур'ю з мигдальної муки з білками, посипають мигдалем.


  • Великдень в хлібопічці – рецепт

    Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

    Рецепт найсмачнішої великодня в хлібопічці із захопленням прийнятий тими, у кого катастрофічно не вистачає часу для традиційної випічки. Після завершення останнього циклу обминки переважно зняти лопаті мішалки, піднявши зволоженими руками вимішаний борошняний ком. Так низ виробу вийде рівним.
    Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • молоко – 170 мл;

  • цукор – 7 ст. ложок;

  • яйця – 3 шт.;

  • сухі дріжджі – 25 ч. ложки;

  • ізюм – 100 г;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • ванілін.


  • Приготування

  • У відро хлібопічки закладають сухі і рідкі складові відповідно до рекомендацій інструкції пристрою.

  • Вибирають режим випічки «Основний», колір скоринки «Світлий».

  • Завершуючи рецепт паски, виріб витягують через 20-30 хвилин після сигналу, прикрашають за смаком.


  • Рецепт паски з сиру

    Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

    Рецепт класичної сирної паски має десятки інтерпретацій, що відрізняються між собою перш за все складом інгредієнтів. Замість вершкового масла додають збиті до піків вершки, а в окремих випадках замінюють ними сметану. Різниться і використовується асорті смакових добавок: горіхів, сухофруктів, цукатів.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • цукор і сметана – 05 склянки;

  • масло вершкове – 100 г;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • цукати – 150 г;

  • ізюм – 100 г;

  • горіхи – 100 р.


  • Приготування

  • Запарюють на 10 хвилин окропом ізюм, горіхи подрібнюють.

  • Сир перетирають через сито.

  • Збивають сметану з цукром і ванільним цукром.

  • Змішують сметану, сир, м'яке масло, додають горіхи, родзинки і цукати.

  • Викладають масу у форму і притискають вантажем на 12 годин.


  • Пасха сметани – рецепт

    Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

    Наступний варіант для тих, хто підшуковує рецепти паски в домашніх умовах зі сметани. Для приготування виробу знадобиться спеціальна роз'ємна пасочница, яку часто використовують при створенні сирних виробів. Сметана підійде тільки жирністю не менше 25 %, в ідеалі домашня, сільська.
    Інгредієнти:

  • сметана – 2 кг;

  • цукор – 1 склянка;

  • цукор ванільний – 1 ст. ложка;

  • ізюм, сухофрукти, горіхи – за смаком.


  • Приготування

  • Домашню сметану злегка підігрівають на водяній бані, помішуючи.

  • Виливають сметанную основу складений в 3-4 шари марлевий відріз і підвішують над мискою на добу.

  • Додають звичайний і ванільний цукор, горіхи і сухофрукти, перекладають масу в застелену марлею форму.

  • Зверху розташовують вантаж.

  • Сметанна великдень – рецепт, який можна завершити через годину: виріб витягують з форми, прикрасити і подають до столу.


  • Великдень з шоколадом – рецепт

    Рецепт сирної паски, сметанною, здобної і з родзинками - класичний спосіб приготування тіста і газури

    Рецепт шоколадної великодня виконується без випічки. Базовими компонентами тут будуть, крім шоколаду, сир і жирні вершки, якість яких не повинно викликати сумнівів. Виріб може бути при бажанні приготовано без усіляких добавок, але найчастіше складу доповнюють горіхами, всілякими сухофруктами і цукатами.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • вершки – 500 мл;

  • масло вершкове і темний шоколад – 100 г;

  • цукор – 150 г;

  • масло вершкове – 250 г;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • чорнослив – 100 г;

  • ізюм – 100 г;

  • горіхи – 100 р.


  • Приготування

  • Сир протирають через сито.

  • Додають масло, горіхи, сухофрукти, розтоплений зі 100 мл вершків шоколад.

  • Вмішують збиті зі звичайним і ванільним цукром вершки, перекладають основу у форму, притискають вантажем, на 12 годин залишають на холоді.