Що можна приготувати з глоду?
Плоди глоду надзвичайно корисні, а що можна приготувати з нього, читайте нижче.
Як приготувати варення з глоду?
Інгредієнти:
цукровий пісок – 1 склянка;
глід – 2 склянки.
Приготування
Плоди глоду миємо, обсушуємо і виймаємо кісточки. Засипаємо глід цукром, даємо настоятися близько півгодини. Потім поміщаємо ємність на малий вогонь і, часто помішуючи, чекаємо, поки ягоди пустять сік і даємо закипіти. Після цього варимо 5 хвилин, потім знімаємо з плити, прикриваємо і залишаємо настоюватися. Через 8 годин знову доводимо до кипіння і 5 хвилин проварюємо і знову ж таки на 8 годин відставляємо. Повторюємо процедуру ще раз, після чого варення розподіляємо по чистим пропаренным банкам і укупориваем.
Як приготувати компот з глоду на зиму?
Інгредієнти:
цукор – 300 г;
очищена вода – 3 літри;
плоди глоду – 200 р.
Приготування
Плоди глоду миємо, чистимо від плодоніжок і розподіляємо по банкам. Заливаємо глід чистим окропом, через 15 хвилин зливаємо, сахарим і варимо сироп. Коли він прокипить, заливаємо їм ягоди і відразу ж укупориваем.
Як приготувати в домашніх умовах настоянку глоду на горілці?
Інгредієнти:
висушені плоди глоду – 150 г;
горілка – 1 літр.
Приготування
Висушені плоди глоду ретельно перебираємо, розмелюємо і заливаємо горілкою. Днів 20 зберігаємо в прохолодному темному місці. Потім отриману настоянку проціджують. Отримана жовтувато-червона рідина і є цілющою настоянкою.
Сік з садового глоду
Цей рецепт підкаже, що можна приготувати з садового глоду.
Інгредієнти:
глід – 1 кг;
очищена вода – 1 літр;
цукровий пісок – 120 р.
Приготування
Ягоди глоду перебираємо, миємо, поміщаємо в каструлю, вливаємо воду, щоб ягоди були тільки покриті нею і варимо близько години. Потім перетираємо їх через сито, вливаємо воду і всипаємо цукор. Добре все це перемішуємо і даємо закипіти, а потім розливаємо по чистим ємкостей і укупориваем.
Як приготувати повидло з глоду?
Інгредієнти:
плоди глоду – 1 кг;
очищена вода – 400 мл;
кислота лимонна – щіпка;
пісок цукровий – 800 р.
Приготування
Складаємо глід в каструлю і відварюємо до м'якості, попередньо заливши їх водою. Потім перетираємо ягоди через сито. Отримане пюре змішати з відваром, всипаємо цукор і варимо, помішуючи, до бажаної густоти. Потім додаємо лимонну кислоту, розкладаємо повидло з підготовленим баночках і укупориваем.
Як приготувати варення з глоду?
Інгредієнти:
Приготування
Плоди глоду миємо, обсушуємо і виймаємо кісточки. Засипаємо глід цукром, даємо настоятися близько півгодини. Потім поміщаємо ємність на малий вогонь і, часто помішуючи, чекаємо, поки ягоди пустять сік і даємо закипіти. Після цього варимо 5 хвилин, потім знімаємо з плити, прикриваємо і залишаємо настоюватися. Через 8 годин знову доводимо до кипіння і 5 хвилин проварюємо і знову ж таки на 8 годин відставляємо. Повторюємо процедуру ще раз, після чого варення розподіляємо по чистим пропаренным банкам і укупориваем.
Як приготувати компот з глоду на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Плоди глоду миємо, чистимо від плодоніжок і розподіляємо по банкам. Заливаємо глід чистим окропом, через 15 хвилин зливаємо, сахарим і варимо сироп. Коли він прокипить, заливаємо їм ягоди і відразу ж укупориваем.
Як приготувати в домашніх умовах настоянку глоду на горілці?
Інгредієнти:
Приготування
Висушені плоди глоду ретельно перебираємо, розмелюємо і заливаємо горілкою. Днів 20 зберігаємо в прохолодному темному місці. Потім отриману настоянку проціджують. Отримана жовтувато-червона рідина і є цілющою настоянкою.
Сік з садового глоду
Цей рецепт підкаже, що можна приготувати з садового глоду.
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди глоду перебираємо, миємо, поміщаємо в каструлю, вливаємо воду, щоб ягоди були тільки покриті нею і варимо близько години. Потім перетираємо їх через сито, вливаємо воду і всипаємо цукор. Добре все це перемішуємо і даємо закипіти, а потім розливаємо по чистим ємкостей і укупориваем.
Як приготувати повидло з глоду?
Інгредієнти:
Приготування
Складаємо глід в каструлю і відварюємо до м'якості, попередньо заливши їх водою. Потім перетираємо ягоди через сито. Отримане пюре змішати з відваром, всипаємо цукор і варимо, помішуючи, до бажаної густоти. Потім додаємо лимонну кислоту, розкладаємо повидло з підготовленим баночках і укупориваем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Що можна приготувати з глоду на зиму?
Крім корисних настоянок з глоду можна робити неймовірно смачні заготовки. Далі на прикладі трьох рецептів розповімо, як зробити чудове варення або
Варення з глоду без кісточок
Серед інших корисних закруток ця неодмінно вразить своїм дивовижним, не схожим на інші ласощі смаком. Варення з глоду обов'язково має бути у кожної
Глід на зиму – рецепт
Плоди глоду чудово піддаються будь-якого способу зберігання. Далі описані різні способи заготівлі ягід. Розповімо, як глід заморожувати, сушити і
Варення з глоду з кісточками – рецепт
Неодмінно заготовте пару баночок цього дивного ласощі. Текстура консервованого глоду нагадує м'які цукати з легкою кислинкою, які, разом з ароматним
Вино з глоду в домашніх умовах – рецепт
Ягоди глоду, що містять вітамін С і цілий ряд інших корисних речовин, широко використовується любителями природних заготовок для приготування напоїв
Компот з глоду
Пустити в хід велику кількість корисних ягід можна шляхом приготування всіляких компотів. Далі опишемо, як зварити прекрасний напій з глоду і