Вернуться назад Распечатать

Що можна приготувати з глоду?

Плоди глоду надзвичайно корисні, а що можна приготувати з нього, читайте нижче.
Як приготувати варення з глоду?
Що можна приготувати з глоду?

Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 1 склянка;

  • глід – 2 склянки.


  • Приготування
    Плоди глоду миємо, обсушуємо і виймаємо кісточки. Засипаємо глід цукром, даємо настоятися близько півгодини. Потім поміщаємо ємність на малий вогонь і, часто помішуючи, чекаємо, поки ягоди пустять сік і даємо закипіти. Після цього варимо 5 хвилин, потім знімаємо з плити, прикриваємо і залишаємо настоюватися. Через 8 годин знову доводимо до кипіння і 5 хвилин проварюємо і знову ж таки на 8 годин відставляємо. Повторюємо процедуру ще раз, після чого варення розподіляємо по чистим пропаренным банкам і укупориваем.
    Як приготувати компот з глоду на зиму?
    Що можна приготувати з глоду?

    Інгредієнти:

  • цукор – 300 г;

  • очищена вода – 3 літри;

  • плоди глоду – 200 р.


  • Приготування
    Плоди глоду миємо, чистимо від плодоніжок і розподіляємо по банкам. Заливаємо глід чистим окропом, через 15 хвилин зливаємо, сахарим і варимо сироп. Коли він прокипить, заливаємо їм ягоди і відразу ж укупориваем.
    Як приготувати в домашніх умовах настоянку глоду на горілці?
    Що можна приготувати з глоду?

    Інгредієнти:

  • висушені плоди глоду – 150 г;

  • горілка – 1 літр.


  • Приготування
    Висушені плоди глоду ретельно перебираємо, розмелюємо і заливаємо горілкою. Днів 20 зберігаємо в прохолодному темному місці. Потім отриману настоянку проціджують. Отримана жовтувато-червона рідина і є цілющою настоянкою.
    Сік з садового глоду
    Що можна приготувати з глоду?

    Цей рецепт підкаже, що можна приготувати з садового глоду.
    Інгредієнти:

  • глід – 1 кг;

  • очищена вода – 1 літр;

  • цукровий пісок – 120 р.


  • Приготування
    Ягоди глоду перебираємо, миємо, поміщаємо в каструлю, вливаємо воду, щоб ягоди були тільки покриті нею і варимо близько години. Потім перетираємо їх через сито, вливаємо воду і всипаємо цукор. Добре все це перемішуємо і даємо закипіти, а потім розливаємо по чистим ємкостей і укупориваем.
    Як приготувати повидло з глоду?
    Що можна приготувати з глоду?

    Інгредієнти:

  • плоди глоду – 1 кг;

  • очищена вода – 400 мл;

  • кислота лимонна – щіпка;

  • пісок цукровий – 800 р.


  • Приготування
    Складаємо глід в каструлю і відварюємо до м'якості, попередньо заливши їх водою. Потім перетираємо ягоди через сито. Отримане пюре змішати з відваром, всипаємо цукор і варимо, помішуючи, до бажаної густоти. Потім додаємо лимонну кислоту, розкладаємо повидло з підготовленим баночках і укупориваем.