Плоди глоду надзвичайно корисні, а що можна приготувати з нього, читайте нижче.
Як приготувати варення з глоду?
Інгредієнти: цукровий пісок – 1 склянка; глід – 2 склянки. Приготування Плоди глоду миємо, обсушуємо і виймаємо кісточки. Засипаємо глід цукром, даємо настоятися близько півгодини. Потім поміщаємо ємність на малий вогонь і, часто помішуючи, чекаємо, поки ягоди пустять сік і даємо закипіти. Після цього варимо 5 хвилин, потім знімаємо з плити, прикриваємо і залишаємо настоюватися. Через 8 годин знову доводимо до кипіння і 5 хвилин проварюємо і знову ж таки на 8 годин відставляємо. Повторюємо процедуру ще раз, після чого варення розподіляємо по чистим пропаренным банкам і укупориваем.
Як приготувати компот з глоду на зиму?
Інгредієнти: цукор – 300 г; очищена вода – 3 літри; плоди глоду – 200 р. Приготування Плоди глоду миємо, чистимо від плодоніжок і розподіляємо по банкам. Заливаємо глід чистим окропом, через 15 хвилин зливаємо, сахарим і варимо сироп. Коли він прокипить, заливаємо їм ягоди і відразу ж укупориваем.
Як приготувати в домашніх умовах настоянку глоду на горілці?
Інгредієнти: висушені плоди глоду – 150 г; горілка – 1 літр. Приготування Висушені плоди глоду ретельно перебираємо, розмелюємо і заливаємо горілкою. Днів 20 зберігаємо в прохолодному темному місці. Потім отриману настоянку проціджують. Отримана жовтувато-червона рідина і є цілющою настоянкою.
Сік з садового глоду Цей рецепт підкаже, що можна приготувати з садового глоду.
Інгредієнти: глід – 1 кг; очищена вода – 1 літр; цукровий пісок – 120 р. Приготування Ягоди глоду перебираємо, миємо, поміщаємо в каструлю, вливаємо воду, щоб ягоди були тільки покриті нею і варимо близько години. Потім перетираємо їх через сито, вливаємо воду і всипаємо цукор. Добре все це перемішуємо і даємо закипіти, а потім розливаємо по чистим ємкостей і укупориваем.
Як приготувати повидло з глоду?
Інгредієнти: плоди глоду – 1 кг; очищена вода – 400 мл; кислота лимонна – щіпка; пісок цукровий – 800 р. Приготування Складаємо глід в каструлю і відварюємо до м'якості, попередньо заливши їх водою. Потім перетираємо ягоди через сито. Отримане пюре змішати з відваром, всипаємо цукор і варимо, помішуючи, до бажаної густоти. Потім додаємо лимонну кислоту, розкладаємо повидло з підготовленим баночках і укупориваем.