Страви з авокадо
Не знаєте, що таке авокадо з чим його їдять і що можна з нього приготувати? Для першого ознайомлення рекомендуємо приготувати салати з його участю або ж зробити апетитні бутерброди, які допоможуть максимально розкрити смак дивовижного плода.
Інгредієнти:
сьомга або форель (слабосолене філе) – 65 г;
авокадо середнього розміру – 1 шт.;
помідори свіжі – 220 г;
пір'я зеленої цибулі – 4 шт.;
рукола (зелений салат) – за смаком;
Для заправки:
олія оливкова – 45 мл;
сік лимонний – 40 мл;
гірчиця – чайна ложка;
велика сіль, червоний мелений перець і трави прованські сухі – по щіпці.
Приготування
М'якоть авокадо і малосоленое філе сьомги нарізаємо невеликими кубиками або пластинами, а свіжі помідори дрібними часточками. Подрібнюємо також косими пір'ям зелений лук, а в мисці змішуємо всі необхідні компоненти для приготування заправки. Оформляючи салат викладаємо на блюдо з руколою сьомгу, авокадо і томати, посипаємо все пір'ям лука і поливаємо отриманої заправкою.
Інгредієнти:
креветки відварені (вже очищені) – 65 г;
авокадо середнього розміру – 1 шт.;
помідори свіжі – 220 г;
моцарелла – 120 г;
листя салату (романо) – середнього розміру пучок;
Для заправки:
олія оливкова – 55 мл;
сік лимонний – 20 мл;
часникові зубки – 1-2 шт.;
зелень свіжа (кріп, петрушка, базилік) – за смаком;
велика сіль, чорний свежеперемолотый перець – по щіпці.
Приготування
Спочатку готуємо заправку для салату. Дрібненько шаткуємо свіжу зелень і очищений часник, додаємо дрібку солі і гарненько розтираємо компоненти в ступці. Тепер додаємо олія оливкова сік лимонний і мелений перчик, все перемішуємо і даємо трохи настоятися.
В цей час готуємо компоненти салату. Очищаємо і нарізаємо скибочками бажаного розміру і форми авокадо, шаткуємо часточками вимиті томати і відварюємо і при необхідності чистимо креветки. Змішуємо всі складові в салатнику, присмачивши заправкою, після чого викладаємо компоненти салату на блюдо з салатними листям, доповнюємо шматочками моцарели і поливаємо все, що залишилася заправкою.
Інгредієнти:
хліб свіжий білий або житнього на вибір;
авокадо середнього розміру – 1 шт.;
часниковий невеликий зубчик – 1 шт.;
олія оливкова – 5 мл;
сік лимонний – 5 мл;
велика сіль, чорний свежеперемолотый перець – по щіпці.
Приготування
Для приготування бутербродной маси очищаємо авокадо, позбавляємо плід від кісточки і розминаємо отриману м'якоть виделкою. Додаємо до отриманої масі видавлений через прес часниковий зубчик, підсолюємо її і перчимо, додаємо кілька крапель оливкової олії і лимонного соку і перемішуємо. Намазуємо масу з авокадо на скибочки свіжого хліба і насолоджуємося.
Простий рецепт салату з авокадо і сьомгою
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
М'якоть авокадо і малосоленое філе сьомги нарізаємо невеликими кубиками або пластинами, а свіжі помідори дрібними часточками. Подрібнюємо також косими пір'ям зелений лук, а в мисці змішуємо всі необхідні компоненти для приготування заправки. Оформляючи салат викладаємо на блюдо з руколою сьомгу, авокадо і томати, посипаємо все пір'ям лука і поливаємо отриманої заправкою.
Салат з авокадо з креветками
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Спочатку готуємо заправку для салату. Дрібненько шаткуємо свіжу зелень і очищений часник, додаємо дрібку солі і гарненько розтираємо компоненти в ступці. Тепер додаємо олія оливкова сік лимонний і мелений перчик, все перемішуємо і даємо трохи настоятися.
В цей час готуємо компоненти салату. Очищаємо і нарізаємо скибочками бажаного розміру і форми авокадо, шаткуємо часточками вимиті томати і відварюємо і при необхідності чистимо креветки. Змішуємо всі складові в салатнику, присмачивши заправкою, після чого викладаємо компоненти салату на блюдо з салатними листям, доповнюємо шматочками моцарели і поливаємо все, що залишилася заправкою.
Бутерброди з авокадо – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування бутербродной маси очищаємо авокадо, позбавляємо плід від кісточки і розминаємо отриману м'якоть виделкою. Додаємо до отриманої масі видавлений через прес часниковий зубчик, підсолюємо її і перчимо, додаємо кілька крапель оливкової олії і лимонного соку і перемішуємо. Намазуємо масу з авокадо на скибочки свіжого хліба і насолоджуємося.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепти страв з авокадо – швидко і смачно
Прикупивши авокадо, рекомендуємо скористатися нашими рецептами для його подальшого застосування. Далі розповімо, як перетворити цих чудесних плодів
Салат з креветками і апельсином
Салат з креветками і апельсином - відмінною варіант аперитиву на святковій вечірці. Ми підготували для вас кілька цікавих варіантів створення цієї
Салат з грейпфрутом
Грейпфрут - екзотичний фрукт з гіркувато-кислуватим смаком. Його можна їсти як самостійно, так і в створенні різних страв. І сьогодні ми розглянемо
Салат з авокадо і куркою
Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і