Суп з помідорами
Будь-якого домашнього кулінару хоч раз у житті доводилося готувати перші страви. Супи гарячі і холодні, м'ясні, овочеві, пюрированные і кремоподібні найчастіше, в основі рецептів яких, використовуються помідори. Вважається, що суп з помідорами особливо корисний в літній час, коли сезонний овоч соковитий, свіжий і чудово гармонує з ароматною зеленню, але це не так. У холодний зимовий час, заготовлені про запас заморожені томати також порадують кольором і смаком, а більш калорійні інгредієнти в супах зігріють і наситять ваших близьких в обідній час.
Інгредієнти:
помідори – 600 г;
вода – 570 мл;
перець – 500 г;
яйця - 2 шт.;
цибуля – 210 г;
кріп і петрушка – 25 г;
рослинна олія – 45 мл
Приготування
Попередньо довівши температуру духовки до 220 градусів, помістіть в нього солодкий перець і запікайте 15 хвилин. Розм'якшений перець очистіть і подрібніть. Обсмажену цибулю дрібно спасеруйте в антипригарній посуду, додайте дрібно порізані помідори, попередньо бланшировав їх, а потім очистивши. Стушкуйте все близько 10 хвилин, чекаючи загустіння суміші. З'єднайте підготовлені овочі разом, додайте воду і проваріть 10 хвилин. Після, вбийте в гарячий суп яйця і заправте все рубаною зеленню.
Інгредієнти:
вода – 38 л;
рис – 260 г;
помідори – 280 м;
ріпчаста цибуля – 75 г;
томатна паста – 10 р;
щіпка цукру;
куряче філе – 370 г;
рослинне масло – 45 мл;
мелений чорний перець – щіпка;
пучок зелені кропу;
зубок часнику;
морква – 90 р.
Приготування
Зваріть нежирний курячий бульйон використовуючи філе. Приготуйте овочеву пасеровку, припустив разом шматочки моркви з цибулею і часником. До овочевої засмажки додайте очищені томати, тушкуйте кілька хвилин, овочеву суміш заправте томатною пастою, додайте перець, цукор і прогрійте 3 хвилини. Всипте рис підготовленої до овочевої суміші і залийте гарячим курячим бульйоном. Куряче філе розберіть на волокна. Варіть перше страву протягом 15 хвилин, чекаючи розм'якшення рису. У готовий суп додайте зелень кропу і курятину.
Такий легкий суп чудово втамовує голод в жаркий день, коли хочеться уникнути зайвої метушні на кухні і не витрачати час на приготування першої страви.
Інгредієнти:
помідори – 700 г;
цибуля – 70 г;
морква – 70 г;
часник – 2 зубки;
цукор – 1 ч. ложка;
вода – 650 мл;
томатна паста – 10 г;
листочки базиліка – 7-8 шт.;
чорний перець – 1/2 ч. ложки;
рослинне масло – 35 мл
Приготування
Бланшовані помідори очищаємо від полопавшейся шкірки. Попередньо подрібнені овочі пасеруємо кілька хвилин, додаємо очищені і нарізані помідори, цукор, пасту, чорний перець і часник. Заливаємо томатну суміш водою і варимо півгодини до м'якості овочів. Готовий суп пюрируем, проварюємо ще пару хвилин і прикрашаємо готовий суп листочками базиліка.
Інгредієнти:
помідори – 720 г;
цибуля – 75 г;
картопля – 90 г;
часник – 2 зубки;
солодкий перець – 80 г;
петрушка – 30 г;
вода – 250 мл
Приготування
Бланшовані помідори очистіть і наріжте разом з цибулею, часником і перцем. Викладіть в блендер і пюрируйте, додаючи воду. Перекладіть томатну суміш у каструлю, додайте скибочки очищеного картоплі, після чого варіть суп 10 хвилин, чекаючи його готовності. Аромат додасть супу дрібно нарізана зелень петрушки.
Суп з перцем і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо довівши температуру духовки до 220 градусів, помістіть в нього солодкий перець і запікайте 15 хвилин. Розм'якшений перець очистіть і подрібніть. Обсмажену цибулю дрібно спасеруйте в антипригарній посуду, додайте дрібно порізані помідори, попередньо бланшировав їх, а потім очистивши. Стушкуйте все близько 10 хвилин, чекаючи загустіння суміші. З'єднайте підготовлені овочі разом, додайте воду і проваріть 10 хвилин. Після, вбийте в гарячий суп яйця і заправте все рубаною зеленню.
Курячий суп з рисом і помідорами – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Зваріть нежирний курячий бульйон використовуючи філе. Приготуйте овочеву пасеровку, припустив разом шматочки моркви з цибулею і часником. До овочевої засмажки додайте очищені томати, тушкуйте кілька хвилин, овочеву суміш заправте томатною пастою, додайте перець, цукор і прогрійте 3 хвилини. Всипте рис підготовленої до овочевої суміші і залийте гарячим курячим бульйоном. Куряче філе розберіть на волокна. Варіть перше страву протягом 15 хвилин, чекаючи розм'якшення рису. У готовий суп додайте зелень кропу і курятину.
Томатний суп-пюре зі свіжих помідорів – рецепт
Такий легкий суп чудово втамовує голод в жаркий день, коли хочеться уникнути зайвої метушні на кухні і не витрачати час на приготування першої страви.
Інгредієнти:
Приготування
Бланшовані помідори очищаємо від полопавшейся шкірки. Попередньо подрібнені овочі пасеруємо кілька хвилин, додаємо очищені і нарізані помідори, цукор, пасту, чорний перець і часник. Заливаємо томатну суміш водою і варимо півгодини до м'якості овочів. Готовий суп пюрируем, проварюємо ще пару хвилин і прикрашаємо готовий суп листочками базиліка.
Суп з помідорами та картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Бланшовані помідори очистіть і наріжте разом з цибулею, часником і перцем. Викладіть в блендер і пюрируйте, додаючи воду. Перекладіть томатну суміш у каструлю, додайте скибочки очищеного картоплі, після чого варіть суп 10 хвилин, чекаючи його готовності. Аромат додасть супу дрібно нарізана зелень петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
«Чортівня» з помідорами і часником на зиму
Чортівня - гострий соус, приготований з подрібнених помідорів, часнику і кореня хрону, особливо популярний в Сибіру і на Уралі. Вельми гостра закуска
Зелені помідори з часником
Якщо влітку ви консервуєте овочів, то звичайні мариновані або солоні томати вже набридли вашим близьким, саме час спробувати щось новеньке. Зелені
Суп з томатів
Варіантів томатних супів безліч, адже майже в кожній кухні світу є схоже блюдо. Далі опишемо тільки самі незвичайні і оригінальні рецепти першого
Суп з помідорів – рецепт
Суп з томатів – страва поза сезону, яке можна подавати охолодженим - для боротьби з літньою спекою або зігріваючим, коли за вікном негода. Мінімальна
Курячий суп з капустою
Курячий суп - це смачне і популярне блюдо. Варіантів його приготування з різними інгредієнтами безліч. Сьогодні ми зробимо його з капустою по самим
Макарони з помідорами
Макарони з помідорами - класичне блюдо, яке виручить вас в будь-який момент, коли не вистачає часу на приготування обіду або вечері. Давайте