Запечений мова
Сьогодні ми пропонуємо приготувати страву, яку ви напевно будете робити не кожен день, але от у свято це вже точно. А готувати ми будемо незрівнянний, запечений в духовці мову.
Інгредієнти:
свинячий язик – 2 шт.;
гриби лисички – 600 г;
твердий сир – 220 г;
жирні вершки – 220 мл;
цибуля – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
соняшникова олія – 30-40 мл;
сіль – за смаком.
Приготування
Мови ретельно вимиваємо і занурюємо їх у вже закипающую воду на конфорки плити. Далі добряче підсолюємо і з моменту закипання варимо вміст каструлі не менше 35 годин. Даємо мов охолонути прямо в тій воді, в якій вони варилися, а після дістаємо і очищаємо поверхню від захисної плівки. Обидві мови розрізаємо на дві поздовжні частини і кожну з них подрібнюємо тонкими скибочками, які потім перекладаємо в будь-яку жароміцну форму.
Зі свіжих, вимитих лисичок зрізаємо ніжки, а капелюшки викладаємо в глибоку сковороду з закипевшим в ній соняшниковою олією. Присипаємо їх трохи сіллю і обсмажуємо до появи золотавості. Потім знімаємо гриби зі сковороди за допомогою шумівки так, щоб масло залишилося в ній, а самі лисички розміщуємо поверх подрібнених мов. На маслі в сковороді обсмажуємо до золотавості терту моркву разом з дрібно нашаткованим цибулею і за допомогою тієї ж шумівки переміщуємо овочі у форму. Прямо в миску з жирними вершками натираємо весь твердий сир, перемішуємо і виливаємо все на поверхню укомплектованого у формі страви, а потім виставляємо його в прогрітий до 185 градусів духовку і запікаємо нашу смакоту всього лише 25 хвилин.
Інгредієнти:
яловичий язик – 1 шт.;
картопля – 800 г;
свіже сало – 100 г;
майонез (67%) – 80 мл;
сметана (20%) – 120 мл;
сир («Російський») – 150 г;
кухонна сіль – за смаком.
Приготування
За принципом першого запропонованого рецепта відварюємо мову і знімаємо з нього шкірку після його повного остигання. Далі нарізаємо його 2-3 мм скибочками і розкладаємо їх по підготовленій глибокій формі. Ідентичним розміром і формою, подрібнюємо очищені бульби картоплі, але перед тим як викласти його у форму, спочатку розподіляємо невеликі кубики нарізаного свіжого сала, а вже після – картопля.
У невеликій глибокій мисці з'єднуємо жирний майонез з несильно густою сметаною. Перемішуємо їх між собою і виливаємо цю ніжну суміш у форму з нашим стравою. Тепер засипаємо всю його відкриту поверхню тертим на середній терці «Російським» сиром і ставимо форму по центру прогрітій до 190 градусів духовки і десь через 50-55 хвилин наше чудове блюдо буде готовим.
Мова, запечений з грибами і сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Мови ретельно вимиваємо і занурюємо їх у вже закипающую воду на конфорки плити. Далі добряче підсолюємо і з моменту закипання варимо вміст каструлі не менше 35 годин. Даємо мов охолонути прямо в тій воді, в якій вони варилися, а після дістаємо і очищаємо поверхню від захисної плівки. Обидві мови розрізаємо на дві поздовжні частини і кожну з них подрібнюємо тонкими скибочками, які потім перекладаємо в будь-яку жароміцну форму.
Зі свіжих, вимитих лисичок зрізаємо ніжки, а капелюшки викладаємо в глибоку сковороду з закипевшим в ній соняшниковою олією. Присипаємо їх трохи сіллю і обсмажуємо до появи золотавості. Потім знімаємо гриби зі сковороди за допомогою шумівки так, щоб масло залишилося в ній, а самі лисички розміщуємо поверх подрібнених мов. На маслі в сковороді обсмажуємо до золотавості терту моркву разом з дрібно нашаткованим цибулею і за допомогою тієї ж шумівки переміщуємо овочі у форму. Прямо в миску з жирними вершками натираємо весь твердий сир, перемішуємо і виливаємо все на поверхню укомплектованого у формі страви, а потім виставляємо його в прогрітий до 185 градусів духовку і запікаємо нашу смакоту всього лише 25 хвилин.
Мова, запечена з картоплею і сиром – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
За принципом першого запропонованого рецепта відварюємо мову і знімаємо з нього шкірку після його повного остигання. Далі нарізаємо його 2-3 мм скибочками і розкладаємо їх по підготовленій глибокій формі. Ідентичним розміром і формою, подрібнюємо очищені бульби картоплі, але перед тим як викласти його у форму, спочатку розподіляємо невеликі кубики нарізаного свіжого сала, а вже після – картопля.
У невеликій глибокій мисці з'єднуємо жирний майонез з несильно густою сметаною. Перемішуємо їх між собою і виливаємо цю ніжну суміш у форму з нашим стравою. Тепер засипаємо всю його відкриту поверхню тертим на середній терці «Російським» сиром і ставимо форму по центру прогрітій до 190 градусів духовки і десь через 50-55 хвилин наше чудове блюдо буде готовим.
Рекомендуємо добрі рецепти
Куряче філе, запечене з помідорами і сиром
Не бійтеся готувати шикарні страви з курячого філе. Використовуючи наші рецепти, можна створити незабутньо смачне частування, не побоюючись, що м'ясо
Гарбуз з цукром, запечений часточками в духовці
Про користь гарбуза відомо всім, однак, як приготувати її оригінально, знає не кожен. Спробуємо урізноманітнити ваше осіннє меню чудовим солодким
Як приготувати жарке зі свинини з картоплею?
Домашнім стравою, можна по праву назвати гаряче жарке з свинини. Готується воно просто, без особливих надмірностей. Для більш яскравого смаку,
Мова, запечений з грибами
Хочете здивувати кохану людину незвичайним блюдом? Тоді ця стаття для вас. У ній ми розповімо, як приготувати мову з грибами. Звичайно, створення
Перець, запечений в духовці
Перець запекти в духовці можна різними способами: нафарширувати його різноманітними овочами або приготувати його самостійно. У нашій статті ми
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І